LIA OUENDAG

Moedig en ontvankelijk als een kind

Dit artikel is verschenen in de september 2023 uitgave van Spiegelbeeld Magazine

Ieder kind is een wereldburger en ruimtewezen. Iedere baby wordt met veel waarheid en kennis geboren en heeft vele mogelijkheden een leven te gaan beleven. We worden omringd door planeten en sterren en landen tijdens de zwangerschap op de planeet Aarde. Ons leven begint bij het moment van conceptie. Een aards leven is een bijzonder leven. Op Aarde doen we het anders dan op Venus, Mars of de Plejaden. Op Aarde zijn de tegenstellingen groot en vindt er nu een grote transformatie plaats.

De kinderen in deze tijd zijn een leven gestart in een meer dan bijzondere ontwikkelingsfase op Aarde. Bij iedere kinderhoroscoop die ik mag maken en uitleggen, ben ik onder de indruk van de kracht en moed van deze kinderen. Ze gaan ervoor. Met hart en ziel. Bewuste keuzes en pittige levens maar ze doen het en ze redden het. Deze kinderen zijn wijs en bij zichzelf. Ze zijn onze voorbeelden. De kinderen zijn zeer gevoelig voor astrale energie. Geweld en onrecht komt harder binnen. Straling en oude mentale informatie zijn funest. Het is snel saai voor deze kinderen. Ze zoeken inspiratie en bezieling.

Ze zijn gebaat bij emotioneel volwassen (groot)ouders die een voorbeeld zijn en zichzelf leidinggeven en zuiver leven. En daar zijn we dan ook druk mee, wij grote mensen in de grote mensen wereld.

We reizen langzaam door in de tijd en zijn alweer beland in het derde kwartaal van ons spirituele, bevlogen jaar 2023. Het jaar van het Konijn waarbij we oefenen liefdevol en vriendelijk te zijn, zacht naar onszelf en meer rust toe te laten in onze basis. Dit najaar worden we geprikkeld hier vooral aandacht aan te besteden.

Het universum en de zeer actieve Zon prikkelen ons verder de karmische opruiming door te zetten en steeds meer van onze lichtkracht gebruik te maken.  De kinderen worden omringd door energievelden en collectieve leerprocessen. Ze hebben een bijzondere taak in deze transformatie. Kinderen herinneren ons aan de logische beweeglijkheid en creativiteit van ons leven. Kinderen laten je vandaag leven. En kinderen willen er ook zo graag vandaag iets leuks van maken. Alles gaat en komt. Veel is interessant op Aarde en we kunnen ons positief blijven verwonderen. Kinderen doen het ons voor, althans, als je ze de kans geeft zichzelf te zijn. Te huppelen, te dromen, te spelen en te ontdekken.

Astrologie als wegwijzer
Op Aarde kunnen we iedere avond naar de sterrenhemel kijken en ons herinneren, hoe groots ons leven is. Hoe magisch het wel niet is dat we op deze planeet aanwezig zijn en onderdeel vormen van een enorm, immens groot universeel lichaam. Kinderen kunnen zich thuis voelen op Aarde door naar de sterren te kijken. Groot leren denken is iets waar ze de rest van hun leven wat aan hebben.

3 leuke tips voor kinderen

 • Sterrenkids
  Sterrenkids.nl is een hele leuke website vol informatie.
 • Nederlandse sterrenkijkdagen
  Vergeet ook de Nederlandse sterrenkijkdagen niet, meestal in februari van het jaar georganiseerd.
  Kijk hier voor meer informatie.
 • Space for kids
  Ook een leuke tip is deze website.

De kinderen van deze tijd zijn de diepduikers in de familie. De familieleden die de vinger op de zere plek leggen. Het zijn kinderen die veel voelen en weten maar daar niet altijd woorden aan kunnen geven.

De astrologie helpt ons aan de informatie en tekst die ze zelf nog niet kunnen verzinnen.

Een Kinderhoroscoop is om die reden zeer waardevol. Je kunt je kind simpelweg beter begrijpen en begrip tonen voor gedrag wat je niet altijd kunt volgen als ouder. Het is een wegwijzer voor (groot)ouders en begeleiders van een kind.

Buiten de normale planeten, zien we als we naar de sterrenhemel kijken ook nevels, mooie zonnen en kunnen we zelfs asteroïden waarnemen. Er zijn ook een aantal interessante asteroïden die met ons energie uitwisselen. Ook de Aarde heeft invloed op de buurplaneten. Hier wordt maar weinig over geschreven maar is een feit en voor mediamieke mensen sterk voelbaar. De energie van planeten en sterren om ons heen en op planeet Aards wordt al lange tijd onderzocht en bevestigd.

Een voorbeeld van een kleine maar dappere asteroïde is Eris, een kleine asteroïde die in de uiterste hoek van ons melkwegstelsel reist. Eris heeft een eigen maan, Dysnomia en zijn beiden in 2005 ontdekt in een periode waarin het karmisch gezien wat heter onder onze voeten werd.

Zoals de kleinste invloed zeer krachtig kan zijn, is Eris een symbool voor de finesses en intenties waar we mee leven. Kies je voor hoofd of hart? Zoek je je gelijk of je geluk?  Eris laat je nadenken over deze keuzes.

Eris speelt een hoofdrol in de horoscoop van de volle Maan van 31 augustus, de nieuwe Maan op 15 september en de volgende volle Maan op 29 september.

Wij voelen de invloed van Eris vooral in tijden van crisis en strijd. Crisis ontstaat meestal in het hoofd. Een crisis zit vaak tussen je oren. Niet in het hart. De oplossing is bijna altijd; loslaten!

Jouw ziel vraagt je, jezelf te horen en te zien. Het is een uitnodiging om de komende weken geen strijd aan te gaan met de wereldse situatie maar een verbond te sluiten met jezelf. Jouw keel, jouw stem, jouw geluid willen vooral door jezelf gehoord worden. Dit najaar gaat onze collectieve opdracht samen met de invloed van Eris en de Andromeda nevel. Deze Andromedanevel in een horoscoop wil in deze huidige horoscoop zeggen dat jouw vrije wil aan zet kan zijn. Dit is het moment je vrij te maken en gebruik te maken van andere mogelijkheden die er zijn. Uit je comfortzone.

Eris kan ruzie zoeken en je laten verleiden door onenigheid en heftigheid.  Vanuit de persoonlijkheid kan het een oorlogsveld lijken in de wereld maar als je er met enige afstand naar kijkt, valt het allemaal reuze mee. We zitten op schema, iedereen zijn zielsplan, alles op zijn eigen tijd en volgens persoonlijke keuzes. Zo ook de kinderen die zo het lijkt, in een wat chaotische wereld leven maar toch precies de ervaringen opdoen die betekenisvol zijn voor henzelf en de wereld waarin ze leven.

In de vijfde dimensie op Aarde is er geen gelijk of strijd. In de natuur is het goed zoals het is. De dieren bewegen mee. De sterren reizen door. We blijven als mensen vervuld en bezield wanneer we onze eigen keuzes blijven maken en onze intuïtie serieus nemen. Jij bent de leader. Dat is de hogere trilling van Eris. Een sterke, krachtige, onafhankelijke pionier die zijn weg durft te vervolgen. Een najaar vol helderheid en kinderlijke logica.

Andere levenshouding
Asteroïde Eris nodigt uit een nieuwe levenshouding te ontwikkelen. Eris vraagt je de strijd op te geven om erkenning te krijgen. De hogere octaaf en les van Eris is, zuiver te handelen en zuiver te zijn omdat dit voor jezelf beter is en het de wereld leuker maakt.

Het feit dat we belangrijke zaken zoals geboren worden, sterven en verliefd worden niet in de hand hebben, is een gegeven waar we op leren te vertrouwen.

We willen als Bamboe zijn. Vruchtbaar, bruikbaar, meebewegend met stevige wortels. Bamboe is licht en veerkrachtig. Het is oersterk en kan alle stormen trotseren. Het is om die reden ook een belangrijk middel in de natuurgeneeskunde.  Het wordt gebruikt om gewrichtsklachten en rugpijn te behandelen in Aziatische landen. Bamboe lijkt te helpen bij astma en longproblemen. Bamboe kent een hoog siliciumgehalte wat goed is voor de botten. Deze ruggengraat is precies wat wij ontwikkelen in deze periode. We kunnen allemaal wel wat Bamboe gebruiken.

Achteruit en toch vooruit in een dynamische tijd
Astrologisch bekeken zijn deze maanden zeer interessant. Planeten die van teken wisselen en vele interessante aspecten die ons aanjagen. We kunnen niet om de kloof tussen een derde en vijfde dimensie heen die groter lijkt te worden. Een ander gegeven voor de maand september is de grote hoeveelheid retrograde planeten. Het geeft een verinnerlijking aan en een periode waarin we onszelf beter leren kennen.

Je moet weten, wanneer planeten rechtdoor lopen, de energie naar buiten is gericht en je de desbetreffende energieën in de buitenwereld ontmoet.

Wanneer een planeet echter vanaf de Aarde gezien terugloopt in zijn baan, noemen we dat retrograde en is de energie naar binnen gericht. Deze ‘achteruitgang’ vraagt om stilstand en reflectie. Alle planeten (behalve de Zon en de Maan) kunnen retrograde lopen en elk van hen leert ons kosmische lessen op hun eigen unieke manier. Het zijn karmische oefeningen om net als in onze kindertijd mee te bewegen met het leven en jezelf verder te ontdekken. Deze periode is een prachtige ontdekkingsreis in jezelf en vraagt om weloverwogen keuzes. Dat er herhalingen zullen zijn en we kunnen terugvallen in oude patronen is vaak maar tijdelijk.

Een dynamisch gebeuren
Mars is de enige planeet die rechtdoor (direct) loopt vanaf 4 september. De volgende planeten lopen retrograde in september:

Mercurius retrograde van 23 augustus tot 15 september; let op, in communicatie kunnen zaken snel verkeerd of anders begrepen worden dan je het bedoelt. Afspraken zullen makkelijk veranderen en mensen komen terug op dingen die gezegd of gedaan zijn. Apparaten kunnen kapotgaan of storingen geven, zomaar! Alles wat beweegt, rijdt en reist kan oponthoud veroorzaken. Denk aan files, andere reisplannen en plan B. Een goede tijd om oude contacten op te zoeken, lekker te schrijven en te reflecteren.

Venus loopt retrograde van 23 juli tot 4 september en geeft wat meer zelfliefde. Je kunt deze periode wat verlegener zijn, je wat vrouwelijker en zachter voelen dan anders. Stel je open voor de schoonheid om je heen en de liefde in jouw leven zal toenemen.

Jupiter loopt van 4 september tot 30 december retrograde; jouw eigen wijsheid komt boven! Misschien heb je zin een oude studie weer op te pakken of dat boek uit de kast te pakken wat je al een tijd niet hebt gelezen. Je bent je nu bewust van jouw eigen wijsheid en alles wat je hebt geleerd en ontwikkeld. In deze fase vraag je je af waar je nog naar toe wilt reizen, op onze mooie Aarde en in de geest.

Saturnus loopt al retrograde vanaf 17 juni en zal dit doen tot 4 november 2023; alles wat je had moeten regelen maar is blijven liggen komt onder jouw aandacht. Verantwoordelijkheden willen opgepakt worden. Een prikkel om de basis op orde te brengen en rust te organiseren.

Uranus: 28 augustus tot 27 januari 2024; je wordt geconfronteerd met jouw eigen waarheid. Spreek je uit. Doe je niet anders voor dan je bent. Denk groot. Deze periode leent zich voor het door ontwikkelen van jouw intuïtie en zaken op te frissen. Verwacht eye-openers en onverwachte wendingen die passen bij vernieuwing en meer vrijheid.

Neptunus loopt al retrograde vanaf 30 juni en zal dit doen tot 6 december 2023; een fijne tijd om je makkelijker te ontspannen, jouw mediumschap te ontwikkelen en zalig weg te dromen. Verslavingen liggen op de loer tijdens deze fase. Je kunt een grotere afstand tot de wereld ervaren in deze tijd en sneller in je eigen bubble blijven hangen. Samen mediteren, dansen, je dromen bespreken en zingen helpt om in verbinding te blijven en de hogere trilling concreet te blijven leven.

Pluto: loopt al retrograde al vanaf 3 mei en zal dit doen tot 11 oktober 2023; omarm je schaduwkanten en weet dat er zonder daglicht geen schaduw is. Je krijgt een les in overgave, je merkt dat zaken gewoon gebeuren. Laat de transformatie toe. Laat vooral los….

Geniet van de sterrenhemel en onze magie tijdens dit aardse avontuur. We zitten op schema!

Het is een waar genoegen op Aarde te mogen leven met zoveel diversiteit.

Warme groet,

Lia Ouendag

 

Meer artikelen in Spiegelbeeld Magazine

Hieronder lees je mijn andere artikelen die eerder verschenen in Spiegelbeeld Magazine.

Lees hier mijn artikel ‘Andere sterrenstelsels en kosmische straling’

Lees hier mijn artikel ‘Vertrouwen’

Lees hier mijn artikel ‘Ik. Jij. Wij samen. Vrij.’

Lees hier mijn artikel ‘2023 een jaar van openbaringen’

Hier hier mijn artikel ‘Een behouden thuisvaart’

Lees hier mijn artikel ‘Vrij reizen’

Lees hier mijn artikel ‘De Zon schijnt altijd’

Lees hier mijn artikel ‘Dieren manieren’

Lees hier mijn artikel ‘Nederland is jarig’

Lees hier mijn artikel ‘Even groot denken alsjeblieft’

Lees hier mijn artikel ‘Love is in the air’