LIA OUENDAG

Ik. Jij. Wij samen. Vrij.

Maart roert zijn staart.

Dat kun je met de horoscoop van maart 2023 zeker beamen! De bijzondere kosmische energie van maart 2023 gaat over ons. Over herstel van harmonie, evenwicht en waarden en normen. Hoe blijven we samen in balans?

Als je samen mediteert en dit meer gevoel van liefde en vrijheid oplevert, is het de moeite waard inderdaad samen te gaan zitten. Waarom niet? Het is fijn voor iedereen en fijn voor de wereld als er meer licht wordt gedeeld en verspreid.

Met meer handen in een voedselbos ontstaat er ook meer kwaliteit, diversiteit en verfijning. Waarom zou je niet kiezen voor een gezamenlijk voedselbos in plaats van die kleine moestuin bij jou in de tuin?

Waarom moeilijk doen als het samen kan?                                                                                                    

De kosmos lijkt ons te helpen herinneren een buiging te maken voor elkaar. We leven samen op een mooie planeet, in de natuurlijke omstandigheden van een ruimtewezen. Het leven wordt niet alleen bepaald door jouw handelen maar door de communicatie met de Zon en verbinding met ons collectieve, universele lichaam. We spreken dan over jouw “lot” en dat wat gewoon gebeurt omdat de tijd rijp is. Het is een tijd waarin we de schoonheid van ons aardse leven erkennen. Een grotere kracht erkennen.
Samenwerken met de natuur staat gelijk aan een aards leven erkennen. Op Venus vindt er een ander groeiproces plaats. Op Mars zijn er weer andere condities. En toch, zitten we met alle planeten in het Melkwegstelsel in hetzelfde schuitje.

Met de huidige constellaties en geluid van het Universum wordt een volgende ontwikkelingsstap aangereikt. Op alle planeten. Ook op Aarde.

Op Aarde werkt dit uit in het feit dat het ouderwets is, alleen te willen ploeteren, overleven en werken.

Vruchtbaar zijn, zinvol en vanuit het hart gemotiveerd
De Natuur wil haar vruchtbare fase met ons delen. Zoals de bomen voor elkaar zorgen en de planten elkaar voeden, zo zullen de ogen van mensen zich langzaam gaan openen dat het fijn en prettig is om samen te zijn.  Liefde maakt het leven zacht. Aandacht doet groeien. Samenzijn met gelijkgestemden maakt gelukkig. En als de harten op elkaar zijn afgestemd, ben je gelijkgestemd. Zo simpel is het.

Menselijke tijd en natuurlijke werkelijkheid
Ik kan je vertellen dat astronomisch bekeken, uitgaande van de echte sterrenhemel, Pluto in maart 2024 feitelijk pas het teken Steenbok in loopt. Dit is een fase en gebeurt niet in één dag. De werking van de aanstaande Pluto in Steenbok is voelbaar in het dwingende besef meer verantwoordelijkheid te moeten dragen voor ons eigen leven. Het is de grote reality check over onze basis en kwaliteit van leven. De regels en wetten zullen transformeren en zijn aan verandering toe.

Volgens de berekeningen met de gregoriaanse menselijke kalender (efemeriden) gaat Pluto 24 maart 2023 van Steenbok naar Waterman. Deze zogenaamde westerse horoscoop vertelt veel over de derde dimensie waar we in leven. Het is een duiding over de denkwerelden van mensen, wat er gebeurt op het ego-niveau en hoe de aardse omstandigheden die mensen manifesteren zijn. Het is dan ook allemaal zeer betrekkelijk.

Tot het voorjaar van 2025 zijn we met elkaar aan het creëren en zullen veel zaadjes kleine plantjes worden. Tot die tijd, spelen we met vuur. Zijn we op ontdekkingsreis. Gaan we onnodig veel grenzen over en zijn we behoorlijk eigenwijs. Overtuigingen spelen een grote rol in levens van mensen. Er is veel focus op de denkwerelden. De energie is snel en hoog.

Het vraagt aandacht om tijd te investeren in rust en verbinding met jezelf. Je dient dit zelf belangrijk te maken om het tij te keren.

De wereld raakt meer en meer verbonden op elkaar afgestemd. Mede door technologie is dit nu tastbaarder dan ooit. Alles is met elkaar verbonden en hier zijn we ons enorm bewust van. Bescherming van de juiste trilling en energie is dan ook wenselijk.

Karma balanceren
De collectieve ontwikkelingsweg komt terug bij iedereen en is herkenbaar in ieders horoscoop. De horoscopen draaien uiteindelijk over hetzelfde. Qua voeding, zorg, basisbehoeften en ontwikkeling zijn we allemaal gelijk en volgen we hetzelfde grote Universele lichaam.

Onze groei heeft alles te maken met het balanceren van karma, tot op het bot. Intens en oh zo nodig.

Stel nu, dat je jouw voorouders eert en bedankt voor het leven wat ze jou hebben gegeven?
Hoe voelt het voor je ook te buigen, namens jouw voorouders?
Buigen naar de wereld, naar alle relaties en mensen die pijn en negatieve emoties hebben ervaren door het handelen van jouw voorouders?

Hiermee stappen we uit het slachtofferschap. Hiermee nemen we verantwoording voor ons eigen leven. En het allerbelangrijkste, hiermee balanceren we karma voor onszelf en onze voorouders. We willen de weg vrij maken voor de komende generaties. Dat is wat deze Pluto, huidige Zon fase en de signalen uit de natuur ons vertellen.

Buig. En eer de kracht die groter is dan jijzelf.

Vrouwelijke wegwijzer
Jouw lichaam draagt ook informatie en herinneringen mee uit de levens van jouw (voor)ouders. Jouw thema’s in het leven en relatieproblematiek zijn oeroud en niet nieuw of begonnen bij jou. Het is logisch en volstrekt vanzelfsprekend dat ook jij, met jouw familie een pad van het leven bewandelt met een specifieke rol en energie.

Het lichaam vraagt lichaamsbewustzijn. Voel wie je bent en wat jouw lijf je wil vertellen. Veel wat onbewust geleefd wordt, komt uit de cel informatie van het lichaam. Niet alleen het brein is verbonden met oude patronen en programmeringen, ook het lichaam is gewend vanuit een bepaalde familiedynamiek op een bepaalde manier te reageren. Hier kun je via lichaamswerk wat mee doen.

Lief zijn voor jezelf. Tantra. Meditatie. Muziek. Leren te ontspannen. Leren te vertragen. Leren weer te voelen. Zacht te zijn. Je open te stellen voor wonderen. Het is de vrouwelijke, intuïtie kracht in iedereen die de weg zal wijzen.

Rug recht
Vanaf 2025 zijn we grotendeels klaar om de verantwoording voor ons eigen leven te dragen maar de lichtwerkers leven dit al enige tijd en doen het voor.

De keerzijde, de astrale kant kent een andere uitkomst. Vanuit onze overlevingsmechanismen zullen de driften vanaf eind maart toenemen en zullen onverwachte, ondoordachte, emotionele handelingen toenemen. Denk aan de grote persoonlijkheden van mensen die te maken krijgen met een massale omwenteling en sociale hervormingen. Dat gaat niet vanzelf. Mensen die uitgaan van oude waarden zoals geld, bezit en hun eigen wereldje zullen onder andere via onroerend goed een flinke verschuiving doormaken vanaf eind maart 2023. Dit zal niet meer stoppen.

Schulden op karmisch en aards niveau inlossen
Het heeft indirect alles te maken met de schulden op aards en energetisch niveau die willen worden opgeruimd en aangegaan. De schuld bij de bank wil vereffend worden. De schuld van de familie wil losgelaten worden. Er willen andere investeringen gedaan worden. Onze energie, lees: geld = energie wil naar een hoger plan getild worden. Zowel boven als beneden. Wanneer geld als energie wordt benaderd kun je de mooiste dingen manifesteren. Als geld op de oude wijze wordt gebruikt, wordt het een blok aan je been en zal er een grote waardevermindering plaats gaan vinden.

De karmische en kosmische bankrekening
Het familiekapitaal wat doorgegeven is van generatie op generatie, heeft ook ballast en energie doorgegeven. Deze energetische belasting is toe aan verandering en zal los gekoppeld gaan worden. Dit gebeurt door omstandigheden die veranderen. Denk aan andere munten, financiële situaties, een anders georganiseerd bankwezen en het op orde brengen van de basis.

Je hoeft jouw karma niet alleen op te lossen. Je hebt het namelijk ook niet alleen gecreëerd!

Jouw voorouders zijn hierbij betrokken en kunnen je met liefde hierin bijstaan.

Jouw licht kan nog groter en sterker worden, door je grootouders om hulp te vragen het lijden te laten stoppen.

Lichter en luchtiger maken
Als je je bewust wordt van wat jou aangeboden is, op lichamelijk en aards niveau, kun je opnieuw keuzes gaan maken hoe jij verder wilt. Door geestelijke groei, inzicht en bewustzijn kan het een en ander worden teruggegeven. Je bent wellicht in deze familie terecht gekomen om met jouw Hoger Zelf en intuïtieve kennis iets op een heel diep niveau om te zetten.

Buig.

Buig voor dat wat er is, wat je voelt en doorleeft hebt.

Buig voor jouw familie, jouw wortels voor dit leven en de wijsheid van jouw lichaam.

Jouw licht brengt liefde. Jouw licht brengt verlichting.

Het grote voordeel van het samenwerken met de kracht van jouw voorouders, is dat je meer kunt loslaten en meer overgave zult kunnen ervaren. Door de overgave laten we los. Door de ontspanning kunnen we helen.

Jouw voorouders en alle familieleden die nog geboren mogen gaan worden zijn hier allemaal bij gebaat.

Ons bewust-zijn komt op een hoger level in 2023

Dat is waar ons verhaal over gaat.

We dienen weer te leren groot te denken, groot in te zetten, groots te ontvangen en groots op te ruimen.

Dat doet de Aarde ook.

De Aarde is met een enorm herstel in evenwicht bezig.

Dit regelt ze niet zelf maar ontstaat door de kracht van de Zon. Onze grootste vriend in het Melkwegstelsel.

De Zon wordt ingefluisterd door het Galactische Centrum en juist de tweede helft maart maakt de Zon in conjunct (samenstand) met Neptunus een krachtig werkaspect met dit centrum. Het Galactische Centrum wordt ook wel omschreven als de Grote Centrale Zon. De bron. Hier is ons collectieve bewustzijn.

Het galactisch centrum is het roterende centrum van de Melkweg in de richting van de sterrenbeelden Boogschutter, Slangendrager en Schorpioen, daar waar de Melkweg het felste schijnt. Het is de grote energiebron maar bovenal een poort naar andere dimensies. Hier is de poort naar creatie, naar de goddelijke kern van de allerhoogste liefde.

En nu, in maart 2023 maakt onze Neptunus in samenstand met de Zon een krachtig aspect met dit Galactische Centrum. Het duidt op een grote kwetsbaarheid en kans op groei van onze spirituele kant en mediumschap.

Het maakt ons gevoeliger.

Het maakt ons sensitief.

Het lichaam vraagt hier rekening mee te houden.

Zuiver te leven. Zuiver te denken, eten, leven, praten en zijn.

We herstellen hierdoor op meerdere niveaus.
De Aarde vraagt begrip, omhulling en mildheid. Net als het lichaam.

Dit herstel en helende proces is onderdeel van ieders zielsplan. Het zijn de grote afspraken die we met elkaar hebben gemaakt. Afspraken met meerdere generaties. De tijd is rijp om spiritueel volwassen te worden.

Waarom samenwerken?
Het grote voordeel om ons dus juist nu bezig te houden met de groep, het collectief en jouw enorme Aardse familie is de bundeling van groeikracht en liefde.

Het opent poorten die je niet voor mogelijk hebt gehouden.

Doe iets voor een ander zonder er iets voor terug te wensen. Energie werkt. Je krijgt altijd wat terug. Soms via een omweg. Geef jezelf de kans je opnieuw te verbinden met de wereld zodat je zult ervaren dat we samen steviger kunnen staan. Er ontstaan nieuwe, harmonieuze en hart-verbonden werelden binnen een oude wereld die in chaos en onrust zal versterken. De wereld staat even op zijn kop vanaf maart 2023.

Hoe meer donkerte je in jezelf opruimt vanuit je onderbewustzijn, hoe lichter en positiever de wereld zal worden. We mogen vertrouwen op de natuur. Op jouw natuur.

Namasté.

Lia

 

Meer artikelen in Spiegelbeeld Magazine

Bovenstaand artikel is verschenen in de maart 2023 uitgave van Spiegelbeeld Magazine

Hieronder lees je mijn andere artikelen die verschenen in Spiegelbeeld Magazine.

Lees hier mijn artikel ‘2023 een jaar van openbaringen’

Hier hier mijn artikel ‘Een behouden thuisvaart’

Lees hier mijn artikel ‘Vrij reizen’

Lees hier mijn artikel ‘De Zon schijnt altijd’

Lees hier mijn artikel ‘Dieren manieren’

Lees hier mijn artikel ‘Nederland is jarig’

Lees hier mijn artikel ‘Even groot denken alsjeblieft’

Lees hier mijn artikel ‘Love is in the air’