LIA OUENDAG

Dieren manieren

“Hoe is het mogelijk? Daar staat Sjakie!”

Sjakie, onze prachtige rode kater van 1,5 jaar was er ineens weer!

Hij zei ons gedag met een lichte, kleine en zachte miauw…. gehavend, kwetsbaar én levend!

Eerder die dag zagen we hoe hij werd aangereden door een auto met flinke vaart. Het gebeurde bij ons voor de deur. Een vreselijk geluid, we hoorden een “krak” en zagen een schim van Sjakie onder de auto vandaan komen. We schrokken enorm, zagen hoe de kat verdween en onvindbaar werd in de hele omtrek. We vreesden voor zijn leven en gingen zoeken. Iedereen hielp mee, de buren riepen, zochten en hoopten mee dat we hem zouden vinden. Na uren zoeken gaven we het op. Hij was er niet. We hebben met velen gemediteerd, de engelen gevraagd te helpen en contact proberen te maken met Sjakie. Het voelde ineens rustiger. We wisten niet hoe en wat maar probeerde te vertrouwen.

En gelukkig, hoe is het mogelijk, hij was er ineens weer, vele uren later, en kwam thuis. Engelenwerk zeggen we nog steeds.

Sjakie is een hele bijzondere kat. Zijn broer Japie is helaas te vroeg naar de engelen vertrokken maar Sjakie bleek nog een belangrijke taak en rol te hebben. Na iedere sessie bij mij in de praktijkruimte komt hij even op een van de stoelen zitten en voert de energie af. Zijn aanwezigheid doet veel na het consult. Hij maakt de ruimte schoon en de energie klaar voor de volgende sessie. Sjakie is een healer. Hij is mijn grote maatje in mijn werk. Helpt me, is er ook voor mij en houdt op zijn manier zijn taak in de gaten. Als een sessie intenser is dan normaal, blijft hij ook langer liggen in de praktijk. Hij snapt het gewoon. Communicatie zonder woorden met veel gevoel en helderheid.

Sjakie is hersteld van zijn aanrijding, het voelt wat hobbelig en vreemd boven zijn staart maar hij is er nog! Hij is een hele bijzondere kater. Nu ondertussen 2 jaar oud en onze grote vriend. Hij ligt bij de kinderen als ze gaan slapen, komt je troosten als dat nodig is en biedt zijn onvoorwaardelijke liefde aan door heerlijk tegen je aan te komen zitten als we even rustig op de bank zitten. Hij kijkt je aan en praat zijn eigen taal.

Hij is goud waard. Hij ligt als het even kan ook regelmatig heerlijk tegen de hond aan en laat zich bespringen en bebijten door onze pup die alleen maar heel graag met hem wil spelen. Hij voelt aan dat het okay is en alles vanuit liefde en zeer onschuldig.

Dieren in ons leven
Dieren komen in ons leven volgens afspraak. De karmische afspraak en belangrijke uitwisseling met dieren is veelbetekenend. Iedere horoscoop van een hond, kat of paard laat me dit zien. Ik bekijk regelmatig de horoscooptekening van een dier in opdracht van hun baasje of eigenaar. Net als wij, zijn dieren onderdeel van een leven vol natuurkracht, liefde en ontwikkeling.

Dieren komen en zijn er voor ons, ze zijn er speciaal voor jou, in die fase van jouw leven voor dat stukje ondersteuning waar dit dier voor staat. Ieder dier komt met een thema, een specialiteit zou je kunnen zeggen. Soms blijft het dier heel lang in jouw leven, soms wat korter maar het zal altijd ook weer op het juiste moment loslaten.

Reismaatjes
Iedere levensfase kent verbindingen met passende zielsverwanten. Onder deze zielsverwanten zijn ook de belangrijke dieren herkenbaar in een horoscoop. Dieren vergezellen bepaalde processen in ons leven. Ze komen op een ‘kruispunt’ ons leven binnen. We maken een mooie reis tijdens ons leven op Aarde en trekken de juiste reismaatjes aan.

Ook al denk je weinig contact te hebben met de kat in huis, hij is er en doet zijn ding. Energetisch zijn katten grote transformatie krachten. Ze voeren energie af en maken de sfeer weer vrij. Katten vallen onder de planeet Pluto in een horoscoop; dé transformatie planeet en karmische afdeling. Katten kunnen veel hebben en zijn ook daarom zo eigengereid, onafhankelijk en vrij. Hoe dan ook herinneren ze ons aan de vrije wil!

Dichtbij alsjeblieft
Honden daarentegen helen meer op persoonlijk vlak en zijn niets liever dan dicht bij ons. Ze houden zo allemachtig veel van ons dat ze een soort kopie en evenbeeld worden van hun baasje. “We krijgen de hond die we nodig hebben, niet die we willen”, zegt Cesar Millan (gewaardeerde hondentrainer/tolk). Als je een hond traint, train je ook vooral jezelf. Een hond of paard in je leven toestaan is een dierbare gids in je leven verwelkomen die je dagelijks spiegelt en contact maakt met de ware Jij.

Paarden spiegelen graag. Ze kunnen ons aanwijzen waar we in wilskracht bezig zijn of toch, zo gewenst, met ons hart. Paarden en honden dragen bij aan de innerlijke vrede. Zo hebben alle dieren een uitwisseling met ons waar we door gegidst worden. Ze zijn waardevolle aanwijzers en een trigger leiding te houden over ons eigen leven.

Kwaaltjes van en voor elkaar
Ga ervan uit als jouw hond, kat of paard een kwaal heeft dit betrekking heeft op jouw eigen functioneren. Het dier werkt veel uit voor het baasje en is vanuit zijn onvoorwaardelijke liefde sterk verbonden met onze dieperliggende zielsprocessen. Het dier toont dit en geeft signalen af die hiermee te maken hebben.

Als je een klassieke homeopaat bezoekt voor dieren omdat jouw huisdier een lichamelijke kwaal heeft, doe je er goed aan te bespreken of jij ook niet zelf dat specifieke middel nodig hebt. Zo dier, zo baas. Jullie leven in dezelfde energie en de hond, paard of kat geeft vaak eerder aan dan jij het kunt registreren wat er lichamelijk speelt. Zie de kwaal bij jouw dier dan ook als een tip, een hint of in ernstige gevallen, een waarschuwing. Zie de verbanden.

Onvoorwaardelijke liefde
Dieren doen veel meer dan ons herinneren aan de onvoorwaardelijke liefde die ze voor ons tentoon spreiden. Ze zijn dankbaar voor onze zorg en hiermee dankbaar voor de verantwoordelijkheid die je überhaupt besteedt aan het leven. Dieren aarden ons en nemen ons mee door contact met ze te maken. Het naar buiten gaan, het aaien, de tijd vrij maken voor jouw dier en het moment voor jezelf. Het wordt allemaal geactiveerd door dieren.  Door voor je dier te zorgen, zorg je ook een beetje voor jezelf. Dieren herinneren ons aan de liefde van een verbinding en de verbinding met het aardse leven.

Door van een dier te kunnen houden, kun je gelijk oefenen ook zo onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Van een dier kunnen houden is dagelijks bezig zijn met liefde. De natuur komt dichtbij door met een dier in huis te leven.

1 op 1
Poes Floortje wilde niets liever dan graag bij de buurvrouw zijn. Ze was een hele open, communicatief goede poes en ook gezond nieuwsgierig. Ze zat op schoot en was knuffelbaar. Floortje trok ondanks haar prima huis, naar de buurvrouw. Deze was helemaal verliefd op haar. Ze hadden een grote aantrekkingskracht op elkaar en op een zekere dag besloten beide buurvrouwen dat poes Floortje inderdaad definitief zou verhuizen en voortaan bij de buurvrouw zou wonen. Binnen no-time was ze een totaal andere poes. Ze werd mensenschuw en werd bang voor alles. Buurvrouw zelf hield ook niet zo van de wereld, werkte niet en voelde zich vaak down. Poes Floortje leek een welkome afleiding en gezelschap in haar proces. Floortje echter was onherkenbaar en paste zich aan, aan de kleine wereld waar ze deel van werd.

Zo ken ik een veelvraat hond van een baasje die zelf lijkt op rupsje nooit genoeg en samen lijken ze zeer content te zijn met behoeftig zijn.

Ook ken ik een paard dat gewend is aan een zuivere, telepathische communicatie met de eigenaar en dus wat gereserveerd kan overkomen maar gewoon verfijnd en beschaafd met elkaar om wil gaan. Dat is wat ze de ander leert en waar ze zelf ook goed in is. Zacht, mild en respectvol naar de ander, net als haar eigenaar.

Tijd
Al die mooie (huis)dieren hebben een plekje in de horoscoop van het baasje of eigenaar van het dier. Zoals je een nieuwe relatie kunt herkennen in een horoscoop, zie ik ook regelmatig een hond het leven binnen wandelen of toont een prachtig paard zich in de horoscoop van mijn klant. Een horoscoop is een overview van een levensplan, zielsopdracht en bijbehorende afspraken met mens, dier en omstandigheden. Het is voor mij dan ook logisch en bezield dat dit specifieke dier bij deze eigenaar terecht is gekomen. Het klopt, ook al vind je elkaar soms lastig of confronterend. Want wat doe je, als jouw hond niet luistert? Wat doe je als jouw paard niet met jou een buitenrit lijkt te kunnen maken terwijl je dat zo graag wilt? Of jouw kat alleen maar lijkt te doen wat hij zelf wil terwijl je eigenlijk zijn signalen om verbinding steeds mist?

Alles is energie. Alles wat we tegenkomen en ervaren is een reflectie van het persoonlijke, innerlijke proces. Als onze dieren onze processen spiegelen, kun je ze zien als een gids. Dieren willen niets liever dan wezenlijk contact maken, net als jouw ziel en persoonlijke gids.

Door intuïtief te spreken met een dier, verbinden we ons via de meest zuivere trilling met een dier. Intuïtieve communicatie verloopt bij voorkeur via zuivere beelden, gevoelens en gedachten. Door bewust te communiceren met dieren en even door te ademen voor je aan deze uitwisseling begint, onderhoud je een zuiver lijntje in de relatie met het dier.

Net als met jouw gidsen, zielengroep en onze Zon. Wees duidelijk, integer en stel je open.

Er gaan werelden voor ons open als we deze communicatielijn activeren.

Sinds 166 jaar ervaren we een conjunctie met Jupiter en Neptunus op dezelfde positie. Ze ontmoeten elkaar iedere 13 jaar maar niet op deze plek. De positie van Jupiter en Neptunus in het teken Vissen is hiermee een prikkel om ons bezig te gaan houden met ascentie, onvoorwaardelijke liefde en een aangenamer leven vol compassie, mededogen en zelfhelende vermogens. We lijken steeds minder afgescheiden te zijn van onze essentie. We voelen meer en meer. Vraag jezelf steeds meer in staat te laten zijn om je te verbinden met de zee van liefdevolle energie. Dit is wat we collectief, astrologisch gezien, krijgen aangeboden. Een grote poort die zich verder opent voor mediumschap, zelfhelend vermogen en besef van de hoogste trillingen om ons heen.

De dieren zijn hierin een groot voorbeeld.

Een buiging naar het leven. Dankbaarheid en vereenvoudiging. Het is actueel en noodzakelijk en de taal van de horoscoop van deze tijd.

Respect en herinnering
Ik kan me herinneren dat ik een stal binnen liep waar wat Friese hengsten stonden en spontaan verliefd werd op één van de mooie Friese kanjers. Ik denk nog wekelijks aan hem. Ik ging met hem maar ook met de andere hengsten rijden en mennen maar deze hengst werd mijn steun en toeverlaat. We herkenden elkaar. Er was een klik en ik kon lezen en schrijven met hem. Hij beschermde mij als dat nodig was en werd mijn grote vriend. Ondanks dat ik hem nu meer zie, is hij bij mij en voelen we groot respect voor elkaar. Zo werkt het met zielsverwanten, zowel met mens als dier. We zorgen voor elkaar, volledig vanzelfsprekend en zonder moeite. Deze liefde is een uiting van de hoogst haalbare energie. Ook in mijn horoscoop herkende ik dit mooie paard als een grote zielsverwant en gids. Een vriend van en voor levens.

Verrijking van de mens en dier relatie
De dierenhoroscoop is een verrijkende aanvulling wanneer je graag wat meer achtergrondinformatie wenst over het zielsplan van een dier. Dat wat niet duidelijk is, kan duidelijk gemaakt worden door deze horoscoop. Het biedt een schat aan helderheid over het hoe en waarom van een dier. Weet dat ieder dier met specifieke wensen en ervaringsbehoeften is gekomen. Een bepaald thema wil uitgewerkt worden en de omstandigheden zorgen ervoor dat de ziel deze ervaringen op kan doen. De kosmos zorgt voor het juiste dier bij de juiste eigenaar. Ook al kunnen wij daar soms met ons denken niet bij. De intelligentie en lichamelijke condities horen bij dit zielsplan. Een wat autistische hond is dan ook passend bij de baas die ze treft om zelf wellicht iets te ontwikkelen op het sociale, contactuele vlak. Een vreetgrage merrie is dan ook op haar plaats bij een eigenaar die bezig wil zijn met (ziels)voeding en mag aarden. Het is fascinerend na zo veel dierenhoroscopen te hebben gezien, iedere keer weer het verband met de horoscoop van de verzorger of eigenaar te kunnen zien.

Zo klopt alles precies op Aarde en zijn er altijd verbanden te herkennen. Gelukkig is het leven heel eenvoudig als we de signalen herkennen. Denk groot, pas de helikopterview toe en blijf glimlachen.

Houd van jouw dier, houd van jezelf en weet dat deze unieke vriendschap over levens gaat. Geniet van elkaar en behandel jouw dier zoals je zelf behandeld wilt worden.

Er is meer tussen Hemel en Aarde en de natuur laat van zich horen, ook via de dierenwereld.
Signalen uit de natuur worden direct opgevangen door dieren. Denk aan zonnestormen, maanstanden en weersomstandigheden. Dieren voelen het eerder dan wij en ook hierin gidsen zij ons. We kunnen veel leren van de dieren!

En, als je bevoorrecht bent een nieuw avontuur aan te gaan met een (huis)dier, vergeet dan niet te vragen naar de geboortetijd, mocht je een keer de horoscoop willen bekijken. Je zult verbaasd maar bovenal ontroerd zijn door de mooie verbanden en karmische afspraken in jullie beiden horoscopen.

Hartegroet en een warme knuffel!

Lia

Meer artikelen in Spiegelbeeld Magazine

Dit artikel is verschenen in de mei 2022 uitgave van Spiegelbeeld Magazine

Lees hier mijn andere artikel ‘Nederland is jarig’ in Spiegelbeeld Magazine.

Lees hier ook mijn andere artikel ‘Even groot denken alsjeblieft’ in Spiegelbeeld Magazine.

Lees hier ook mijn andere artikel ‘Love is in the air’ in Spiegelbeeld Magazine.