LIA OUENDAG

De Zon schijnt altijd in Spiegelbeeld Magazine

Het leven is zo logisch als je eigen horoscoop. Een horoscoop geeft een overview van een leven vol kansen en mogelijkheden waarbij de Zon een hoofdrol speelt.

De Zon zorgt voor ons licht, voor onze levenskracht en warmte. Ieder mens is gekomen met heel veel licht en liefde. De Aarde biedt ons de gelegenheid met de schaduw om te gaan waar we hier op Aarde iedere dag mee oefenen. We zijn voorlopig nog niet verlicht en zijn gebaat bij deze belangrijke samenwerking met de Zon.

De Zon is veel betekenend in ons leven. In het dagelijks leven voelen we ons anders als de Zon schijnt of achter de wolken verstopt blijft. Alles ziet er mooier uit als de Zon schijnt, het licht doet ons goed. De warmte verzacht en heelt. Zo werkt het ook wanneer je aandacht hebt voor jouw hart en de liefde. Het is allemaal met elkaar verbonden en heel logisch.

De Zon laat ons groot denken. Ze is de bron. Ze is ons krachtveld. Via de Zon zijn we in verbinding met de universele wetten en natuurlijke ritmes die we overal tegenkomen. Het leven is eigenlijk eenvoudig. De kunst is om het ook zo te blijven zien.

Helder. Natuurlijk. Zoals het is, ritmisch en beweeglijk.

Ieder mensleven is voor de Ziel een groeiproces om het licht trouw te blijven en de ziel te horen. Gelukkig kunnen we als we het licht even niet zien, ons hart blijven voelen. Ons hart blijft in verbinding met de Zon die ons voorziet van levenskracht.

De zon is helend. Het licht voedend. De warmte vruchtbaar.

Atmosfeer en psychische rust
Als ruimtebewoner reizen we op Aarde van veld naar veld, vliegen door de ruimte en blijken volledig afhankelijk te zijn van magneetvelden.

Zweden en Noord-Europa kennen een stevig, sterk magnetisch veld wat ook een stabieler en evenwichtiger energieveld heeft dan bijvoorbeeld Zuid-Amerika. Zuid-Amerika heeft een zwakker veld en hier zie je dan ook meer emotionele crisissen en geweld. Ons innerlijke dynamo blijkt sterk te reageren op magnetische velden. Nu is het zo dat de atmosfeer dunner wordt op Aarde. Er worden zwakke plekken gemeten in het magnetische veld. Het maakt ons mondiaal wat wiebeliger. Het verklaart tevens onze gevoeligheden en ook de ontwikkeling van mediumschap. We zijn letterlijk en figuurlijk dichter bij de bron, onze Zon, door een zwakkere beschermingslaag van de Aarde. Het hoort op een bepaalde manier ook bij onze collectieve ontwikkelingsweg. We willen leren omgaan met onze talenten en gevoeligheden, het zijn onze tools!

De bewegingen in het aardmagnetisch veld vertellen dat krachtlijnen zich verplaatsen. Energie verplaatst. Waar vroeger de kerk werd gebouwd is met andere woorden nu géén krachtlijn meer. We dienen hiermee rekening te houden. Je kunt het voelen en ook elektromagnetische velden meten. Dit kan met een veldsterkte meter.

Kompas van binnen van buiten
De magnetische polen zijn die punten op het aardoppervlak waar de naald van een kompas verticaal omhoog of omlaag wijst. Het magnetische veld wordt feitelijk alleen maar geproduceerd ín de Aarde. Onze planeet heeft een ijzeren kern bij zeer hoge temperaturen die, met het draaien van de aarde de planeet als een grote magneet laat functioneren. Een planeet met een veld en magnetische polen.

Het is bekend dat deze polen verschuiven en wat aan de wandel zijn. Het gaat nu sneller dan ooit. De magnetische noordpool verschuift gemiddeld 54 kilometer per jaar van noord Canada richting Siberië. De magnetische zuidpool verschuift ook, maar langzamer, zo’n 10 tot 15 kilometer per jaar. Deze wordt nu gemeten op de 66e zuiderbreedte graad in plaats van de 90ste zuiderbreedte graad.

De Aarde is een staafmagneet die zijn balans aan het zoeken is. En wij trillen mee.

Wat gebeurt er om ons heen?
De Aarde is met de andere planeten aanwezig in het Melkwegstelsel die in de basis door dezelfde ontwikkelingen heengaan. De Zon is het centrum en praat de planeten bij, waaronder de Aarde. Er is voortdurend beweging en als Aarde bewoner zijn we onderdeel van dit grote universele, kosmische lichaam. We wisselen energie uit met de omgeving en worden beïnvloed door planeten en zonnestelsels.

Voor mij als Astroloog is het belangrijk te volgen wat er in het Universum gebeurt omdat ik hierdoor feeling houd met de grote verbanden en logische interactie van energie. Als ik dan lees en onderzoek dat zowel op Mars, Neptunus, Uranus en Mercurius de temperatuur verandert en omstandigheden intensiveren, is het niet vreemd dat dat ook op Aarde gebeurt.

De huidige zonnecyclus van de Zon krijgt eerder dan gedacht een piek in haar zonneactiviteit. Hier liggen grote verbanden naar ons persoonlijke leven.

Kennis en beeld over de Zon
De Solar Orbiter, een zonne waarnemingsmissie, is gelanceerd op 10/2/20 en gaat meer beeld geven over de Zon. Dit ruimtevaartuig heeft de Zon tot op ongeveer 48 miljoen kilometer genaderd. Het heeft zo’n 1,5 miljard euro gekost en is een samenwerking van de ESA en de NASA waar ook twee Nederlandse bedrijven aan hebben meegewerkt. Nederland is bezig middels het KNMI een ‘ruimteweeralarm’ te ontwikkelen. Zonneactiviteit krijgt meer en meer onze aandacht.

De Zon doet
De Zon geneest en activeert de verbinding met jouw ziel door zonneactiviteit. We worden bijgepraat en herinneren ons ons zielsplan, krijgen een duwtje en een steuntje in de rug en gaan! Actie! Iedere zonnevlam trilt ons los. Het noorderlicht is een zichtbaar effect van de zonneactiviteit. Onze atmosfeer wordt zichtbaar aangeraakt en we nemen waar op meerdere niveaus.

Altijd in contact met de Zon
De Zon staat voor bewustzijnsgroei. Er bestaan zonnewinden, zonnestormen en zonnevlammen.

Zonnewind is er in tijden van rustige zonneactiviteit. Zonnewind is er altijd. Zonnewinden verhogen de activiteit van lichaamscellen. Het houdt de boel gaande. Als je op een heldere nacht de sterren ziet twinkelen, dan zie je eigenlijk de zonnewind door de ruimte waaien: gassen die door explosies van de Zon worden weggeblazen. De atmosfeer op Aarde wordt geraakt door deze zonnewinden en veroorzaakt twinkelingen, licht wat afwisselend helder en zwakker is.

Zonnestormen zijn intensiever. Deze kun je vergelijken met een tornado om je heen. Je probeert met volle kracht jouw stuur vast te houden terwijl je in een orkaan in je auto op de snelweg rijdt. Niet te doen als je echt door wilt rijden. Het overkomt je of je wil of niet. De impact van zonnestormen kunnen we letterlijk hier op Aarde ervaren. Hoe steviger je staat, hoe beter je deze hoge energie kunt afvoeren. Hoe minder geaard je bent, hoe meer onrust en irritatie je zult ervaren. Hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, oorsuizen, pieptonen, het hoort er allemaal bij. Jouw lichaam krijgt een overload aan informatie en wil filteren wat bruikbaar is en wat niet. Even herkauwen dus… uitademen… en samenwerken met de Zon. De Aarde doorkruist regelmatig een gebied waar de zonnestormen “waaien”.

Zonnevlammen
Zonnevlekken op de Zon ontstaan door concentraties van magneetvelden. Wanneer dit intensiveert, vindt er een ontlading plaats en ontstaat een zonnevlam. Zonnevlammen hebben invloed op het centrale zenuwstelsel, hersenactiviteit, gedrag en psychofysiologische reacties. Ze kunnen ervoor zorgen dat mensen zich nerveus, bang, moe, geïrriteerd, futloos, misselijk of onrustig voelen. Ook krijgen mensen na zware zonne-uitbarstingen vaak last van hoofdpijn, geheugenverlies of hartkloppingen.

Zonnevlammen veranderen de structuur van onze fysieke realiteit omdat ze een krachtig effect hebben onze cellen. Het geheugen van de cellen wordt geactiveerd en opgeschoond. De lage trilling in onze cellen, trauma’s die geparkeerd zijn in het lichaam, worden omhooggehaald en willen het lichaam verlaten door hevige zonneactiviteit. Het trilt ons lichaamsbewustzijn los en maakt vrij. De zonnevlammen doorbreken even een patroon en brengen andere gedachten. Ze veroorzaken een hyper gevoel of gevoel van verlammende vermoeidheid. Het lichaam kan even anders aanvoelen waar we aan moeten wennen.

Zonnevlammen kunnen zorgen voor storing van de GPS, electriciteitsnetwerken, stroomnetwerken en de radiocommunicatie.

Epifyse
Ons lichaam blijkt een magische kosmische antenne te zijn die reageert op zonneactiviteit. Onze epifyse is een derde oog wat rechtstreeks verbonden is met zonneactiviteit. Hoe geaarder je bent, hoe prettiger dat voelt. Hoe onbewuster je bent, hoe meer je meetrilt met de turbulentie en zonnevlammen als lichamelijke kwaal kunt ervaren.

Onze epifyse is een regisseur van de hersenen en het zenuwstelsel reageert op magnetische velden. Als je weet dat er veel intense zonnevlammen zijn de komende periode, weet je dus dat ons humeur, gedachten en emoties onderhevig zijn aan deze bewegingen. Net als de Aarde. Hier kunnen we rekening mee houden. Spaceweather.com is een website die ons vertelt wat de Zon doet en hiermee kun je de grote verbanden zien tussen zonneactiviteit, emotionele ontwikkelingen van mensen en vulkaanuitbarstingen en dergelijke.

Solar healing
De Zon is dus heel belangrijk en zo fijn om bij ons leven te betrekken. Te weinig Zon brengt dan ook minder licht en helderheid in de geest. Ga altijd naar buiten, ook als het slecht weer is. Daglicht verhoogt het dopamineniveau en verbetert het zicht. Sungazing is een prachtige, helende therapeutische methode die ons van levenskracht en levensvreugde voorziet. Zonnekijken maakt serotonine aan.

Het is Hira Ratan Manek lange tijd gelukt van het licht te leven. Hij is in maart dit jaar overleden op 85-jarige leeftijd nadat hij sinds 1995 de sungazing methode de wereld over heeft gebracht en zelf heeft toegepast. Solarhealing is actueler dan ooit. Licht, voeding en verbinding komt van de Zon.

Basis op orde brengen
Gezien het feit dat we grotendeels volledig afhankelijk worden van stroom en satellieten lijkt het wenselijk de aardse basis op de rit te krijgen. De basis op orde? Wortels, zuivere grond, schoon water, onafhankelijk kunnen leven, vrij zijn? Het zal uiteindelijk meer opleveren dan een snelle internetverbinding. Licht is het geneesmiddel van de toekomst, we dienen meer en meer rekening te houden met voldoende licht in onszelf. De Zon helpt ons hierbij. Voedseltekorten zullen toenemen en de Zon voorziet ons wellicht van meer voeding dan we denken.  De Zon zelf, is mede door haar huidige intensiverende activiteit, een middel om ons zelfhelende vermogen te vergroten.

De schaduwkant transformeert door Sungazing en zonlicht. De ademhaling en doorbloeding verbeteren na sungazing is aangetoond. De zonnelamp biedt uitkomst als je de Zon om redenen niet kunt waarnemen.

Energie, UV en Zonnepanelen?
Maar vergis je alsjeblieft niet in de kracht van de Zon. Ga er verstandig mee om en weet dat we als mens niet te veel Zonnekracht kunnen verdragen. Natuurlijk houd je rekening met de UV factor. De beste tijden in de Zon zijn de twee uur na zonsopgang en de twee uur voor zonsondergang. Houd rekening met een UV-index van 2 of lager.

Denk goed na over zonnepanelen. Deze grote hoeveelheid opvang van zonne-energie op een dak van het huis lijkt me zeer onnatuurlijk en onlogisch. Het voelt zeer onverstandig. Ons lichaam is gebouwd om bepaalde zonne-energie op te nemen en een overload is onnatuurlijk en heeft een averechts effect. Zonnepanelen die wat verder van het woonhuis geïnstalleerd staan, zou logischer zijn. Jouw energieveld is er niet bij gebaat zoveel zonne-energie op te vangen en te verzamelen boven je hoofd. De natuurlijke kosmische antenne van het lichaam wordt hierdoor verstoord. Zonnepanelen geven straling af in de vorm van elektrische en elektromagnetische velden. Een omvormer die voldoet aan de geldende normen zoals de IEC 61727:2004 zou moeten helpen alsmede het aarden van de zonnepanelen, wordt gezegd door vakmensen op dit gebied. Het is mijn vak niet maar ik heb grote twijfels over de effecten van zonnepanelen op daken van huizen op het lichaam van mensen.

Lessen in Astrologie
Het belang van de Zon is duidelijk. Zo ook de positie van de Zon in een horoscoop. De juiste positie van de Zon brengt een betrouwbare duiding. Het is de basis van een horoscooplezing.

Toen ik begon met mijn Astrologie opleiding begon de verwarring direct. Ik ontdekte dat de planeetstanden in de horoscoop die de docent met ons deelde niet overeenkwamen met de werkelijke stand van de planeten die aan de sterrenhemel zichtbaar waren. “Maar”, zei ik, “Jupiter staat niet in de Leeuw. Ik heb Jupiter in Kreeft zien staan vanmorgen!”

Mijn docent zei: “Lia, kijk maar in de Efemeride (tabellenboek). Dat wat jij aan de sterrenhemel hebt bekeken, moet je vergeten. Wij werken hier met de Efemeride.” Dat was voor mij een klap in mijn gezicht als jonge Astroloog die zeer enthousiast begon aan de Astrologie opleiding.

“Wat nu?” vroeg ik mezelf af.

Ik ging op onderzoek uit en kwam erachter dat het mogelijk is de Astrologie weer hand in hand met de Astronomie samen te laten zijn, zoals het oorspronkelijk is bedoeld. De horoscoop wil je toch baseren op de werkelijke positie van de planeten? Niet alleen de planeten maar ook de vaste sterren en zonnestelsels zoals de Plejaden wil je in een horoscoop terug zien. Compleet, zoals het is en helder! Het werd mijn levensmissie.

Tijd en kalender
Wist jij dat de door ons gebruikte kalender en tijd niet overeenkomen met de natuurlijke tijd? Wist je dat de berekeningen rondom de positie van planeten gebaseerd zijn op onze Gregoriaanse kalender? Er is daarnaast een feit van precessie. De Aarde is een soort tol die schommelt. Deze glooiingshoek is ongeveer 23,5 graden.
Feit is dat de werkelijke positie van planeten niet overeenkomt met de positie en tijdsaanduiding die volgens de American Ephemeris aangegeven wordt. Een Efemeride is een tabellenboek, waarin de standen staan van de Zon, Maan en planeten. Het wordt gebruikt als basis in de Astrologie. Iedere horoscoop wordt vanuit deze Efemeride opgemaakt.

Dit kon niet waar zijn, dacht ik…. Ik ging op onderzoek uit en dat is mijn levenswerk geworden.

Ben ik een Steenbok?
Ben je zogenaamd geboren als “Maagd” en toch meer gericht op erkenning en waardering dan je door hebt? Klopt! Je bent waarschijnlijk geboren onder het teken Leeuw. Ben je als Steenbok wellicht zeer doelgericht, een goede leraar en minder family mind dat je verwacht van een Steenbok? Klopt! Je bent waarschijnlijk ook geboren onder het teken Boogschutter. Het leven is eenvoudiger dan je denkt, het is zoals het is. Kijk maar naar boven. De sterrenhemel is duidelijk en laat het zien zoals het is.

13 tekens in plaats van 12 sterrenbeelden
De Zon doet een jaarlijkse ronde waarbij 13 tekens doorlopen worden (en geen 12 sterrenbeelden). Weet dat de tekens/sterrenbeelden in elkaar overlopen. Ook in de natuur bestaan grenzen niet. De wortels onder de grond vinden elkaar. De bomen delen een stuk grond. Wij mensen delen een woonwijk en verdelen onze energie. Landen, culturen en gewoonten vloeien in elkaar over. Grenzen zijn door mensen bedacht. Iemand die geboren wordt op de dagen dat de Zon van het ene naar het andere teken reist, zal beide energieën vertegenwoordigen.

Lang en kort
Een teken is verschillend van grootte en ook niet zo zwart/wit te interpreteren. Zo stond de Zon dit jaar (2022) van ongeveer 22 januari tot 15 februari in het teken Steenbok. De Zon doorloopt in 2022 van 21 juli tot ongeveer 7 augustus het teken Kreeft en zal van 16 september tot maar liefst 5 november 2022 in het teken Maagd staan. En ook deze data en uren kun je niet te letterlijk nemen. Er zijn overgangen, sferen en zeeën van energie waar een Ziel mee verbonden is. Blijf altijd groot denken als het over het Universum gaat. Universele en kosmische wetten wil je leren voelen.

Ether
De Slangendrager, het dertiende teken, wordt door de Zon bezocht tussen 7 en 19 december 2022 en is tevens het gebied van het Galactische Centrum. Een heel belangrijk gebied van waar uit de Zon wordt geprikkeld, gedreven en aangetrokken. Vanuit het Galactische Centrum komt er beweging, ontwikkeling en inspiratie. Dit teken staat voor de balans tussen het vrouwelijke en mannelijke, de essentie van jouw Ziel. Het element Ether hoort bij dit teken. Het is de boodschapper uit het Universum en het is wenselijk dit teken in een horoscoopduiding mee te nemen. Mensen die geboren zijn in deze periode, zijn bijzonder te noemen. Ze hebben iets extra’s, een verfijning en hebben vaak veel moeite om te aarden. De grove energie past ze niet goed. Ze trekken zich makkelijk terug en hebben veel rust nodig.

Zonder Zon geen ontwikkeling
De Zon symbool staat voor onze hartintelligentie. De positie van de Zon in een horoscoop is een belangrijke aanwijzer voor jouw levensprogramma. De Zon staat daar in de horoscoop waarvan jouw Ziel weet, welke kwaliteiten en eigenschappen hij in dit leven wil leren ontwikkelen en zich eigen wil maken. Het is dus niet zo, dat je als Ram zomaar in staat bent te pionieren of risico’s te nemen. Als je geboren wordt onder het teken Ram, heb je een leven nodig om Ram te worden.

Zijn wie je echt bent
Wat ik tegenkom in de vele duizenden horoscopen die ik heb uitgelegd, is dat mensen steeds meer hun hartintelligentie ontwikkelen en hun oorspronkelijke Zon gaan leven. Dan is het erg fijn bevestigd te krijgen uit een horoscoop, waar de Zon daadwerkelijk stond toen je geboren werd.

De Zon maakt haar jaarlijkse ronde en op jouw verjaardag is ze weer terug op het punt van jouw geboorte. Ze laadt je weer op met nieuwe energie en er begint een nieuw levensjaar vol goede moed en zonlicht.

De Zon herinnert ons aan ons eigen licht en weet dat jouw vriendschap met de Zon je terugbrengt bij het essentiële in jou. Op Aarde leren te zijn, het leven te leven en ons langzaam over te geven aan de rust in onszelf. Via de rust en de stilte in jou, kun je de schaduwkanten overstijgen en steeds meer in het licht aanwezig blijven.

Geloof in jouw Hoger Zelf, hart en lichtjes vanbinnen. We worden iedere nacht betwinkelt door de sterren en hoeven het allemaal niet te begrijpen. Het gebeurt en we mogen ons overgeven aan deze natuurkracht die zo goed voor ons zorgt.

Als je het even niet weet, praat met de Zon, jouw hart is op de hoogte. De Zon brengt ons levendigheid!

De Zon staat precies daar waar jij de juiste impuls uit kunt ontvangen om jouw levensprogramma te voltooien.

Vier de zomer. Vier de warmte. Koester ons licht.

De Zon schijnt altijd.

Zonnegroet,

Lia

Bronnen:

Wandering of the Geomagnetic Poles | NCEI (noaa.gov)

Planetary Science journal

ESA Climate Change Initiative

NASA: Climate Change and Global Warming

Spaceweather.com

Boek: Het is de tijd van de Zon – Dieter Broers

ESO (Europese zuidelijke sterrenwacht): ESO Nederland

Meer artikelen in Spiegelbeeld Magazine

Bovenstaand artikel is verschenen in de juni 2022 uitgave van Spiegelbeeld Magazine

Hieronder lees je mijn andere artikelen die verschenen in Spiegelbeeld Magazine.

Lees hier mijn artikel ‘Dieren manieren’

Lees hier mijn artikel ‘Nederland is jarig’

Lees hier mijn artikel ‘Even groot denken alsjeblieft’

Lees hier mijn artikel ‘Love is in the air’