LIA OUENDAG

Vertrouwen

Dit artikel is verschenen in de mei 2023 uitgave van Spiegelbeeld Magazine

“Nee, ik hoef niet te leren fietsen. Ik wil niet fietsen. Laat me met rust. Ik doe het niet.”

Ze was bijna 5 jaar oud. Ze wilde niet leren fietsen. Zag er het nut niet van in en had er geen behoefte aan. Haar moeder liet haar. Ok, dan geen fietsje voor je verjaardag. Maarja, heel Nederland fietst. Is dat niet onhandig als je in Nederland niet kunt fietsen? Voor een ouder brengt dat hersenspinsels en gepieker.

Ze werd 5 jaar. Toch maar een fietsje, van marktplaats, niet te ingewikkeld, gewoon, om toch eens te proberen. Wie weet dacht haar moeder, gaat ze het fietsje toch interessant vinden. En ja! Ze was eraan toe. Ze was bang om te vallen. Het ging zo hard. Ze vond het zo ontzettend spannend. Maar ze oefende en probeerde het. Samen naast die rennende ouder die niet opgaf als ze in tranen was en dacht dat ze het nooit zou leren. Het werd langzaam leuk, ze werd trots, het lukte een beetje. En toen ineens vond ze het geweldig want ze was los en ging! Wauw, fietsen. Geweldig! Ik ben vrij, yoehoe, ik ga!

Ze werd een groot fan van fietsen. Haar belangrijkste fiets mocht nooit meer weg. Ondanks dat ze al lang en breed uit het frame was gegroeid, bleef ze fietsen op deze hele speciale fiets die haar zoveel vrijheid had gebracht.

Haar broertje werd op enig moment twee jaar. “Kom, zei ze tegen hem, “ik ga je leren fietsen”. Ze was een kei en haar broertje had leren fietsen voor hij 3 jaar oud was. Ze wist wat vrijheid inhield.

Op haar tempo en stap voor stap, kreeg ze vertrouwen en gaf het door.

Het leven is zo logisch als de persoonlijke horoscoop
De horoscoop bevestigt het. Precies als die planeet dat punt raakt in een persoonlijke horoscoop of dat huis en teken aan de beurt is, krijgen we de ervaringen die passen bij onze levensfase en ontwikkelingsweg. “Hoe kun je dat allemaal weten? Waar haal je het vandaan?” vragen mensen vaak na een persoonlijke lezing van mij te hebben gehoord.

Het is niet van mij, het is de horoscoop en de logica van jouw pad. Het heet, de taal van het Universum. Alles gebeurt met een reden en op het juiste moment. Je kunt erop vertrouwen. Geloof het maar. Er is een grote lijn, een grote reis en een groot verbond met de Aarde. Je leeft op deze planeet, bewust gekozen, in deze tijd.

We zijn maar mens. Moeder Aarde neemt ons mee op een prachtige reis naar een hogere dimensie. De reis is al een tijdje begonnen en langzaam openen we onze ogen en hebben we door hoe mooi het is. Er is zoveel te zien en te beleven als je naar buiten kijkt. Het leven is magisch en een groot avontuur. Vanuit je eigen zetel en rust op de plaats is het een toneelstuk ten top. Als je mee rent en druk doet, zie je weinig maar al zittend in dat mooie voertuig, in die mooie zetel, kun je observeren en aanschouwen en zul je steeds meer ontdekken. Net als met de sterren.

Take your time en je ziet steeds meer sterren. Kijk naar de bergen en je ontdekt steeds meer bijzonderheden. Kijk goed naar je partner en ziet nog meer bezieling en liefde dan je voor mogelijk had gehouden.

Zo werkt het… zo werkt liefde.

Vertrouwen is verbonden zijn met de natuur en het natuurlijke ritme.
Vertrouwen = voelen en weten.
Vertrouwen doe je vanuit de basis.

Het is een onderbuikgevoel. Het is warm en vredig.

Energiebeheer is noodzakelijk voor vertrouwen
Als je aan energiebeheer doet, ben je in verbinding met jouw emoties en energie en kun je jezelf leidinggeven op dit gebied. Je ademt een keer door als de emoties oplopen, je wacht even als de situatie onoverzichtelijk wordt, je voelt eerst voor je iets roept… In dat geval overkomen de omstandigheden je niet maar ben je een toeschouwer die kan onderscheiden en niet direct zelf deelneemt. Wanneer jouw energie goed verzorgd en beschermd is, ben je gelijkmoedig en neutraal. Je voelt je beschermt omdat je bij jezelf blijft en toch de ander kunt zien en voelen. Je besteedt hier aandacht aan en realiseert je dat niet alles binnen hoeft te komen.

Het is vaak niet de wens van de ander dat je aan het mee voelen bent. Als je aan iemand denkt waar je moeite mee hebt of waar je eigenlijk nog dit en dat tegen had willen zeggen, maak je contact met het energieveld van diegene. Je peutert eigenlijk in de aura van degene waar je je zo over opwindt of over nadenkt. Net zoals je niet in een horoscoop van iemand dient te kijken zonder toestemming is het ook niet prettig en gewenst negatieve gedachten op iemand af te vuren. Je hindert daarmee wel-zijn bij de ander. Zuiverder is het, de telefoon te pakken of samen thee te drinken en dingen uit te spreken.

Klein zijn
Als je nog klein bent of je je klein voelt, hoe kom je dan aan vertrouwen? Waar moet je het vertrouwen vandaan halen als je niet weet hoe je jouw eigen energie kunt beschermen, voeden en onderhouden?

Je gunt ieder kind een basis vertrouwen in zichzelf. Ook het kleine kind in jou, is hier nog steeds bij gebaat. De enthousiaste Jij die vol verwondering op onderzoek uit wil gaan. Ook als je groot en “sterk” bent en geacht wordt te functioneren in een grote mensen wereld, is het kind in jou aanwezig. Het kleurt je leven af en toe “oooohhhh en aaaahhhhh en wauw!!!” te kunnen roepen.

Kinderen vragen begeleiding en vooral duidelijkheid
Binnen de duidelijkheid zijn grenzen zichtbaar en binnen die grenzen kunnen ze zich veilig bewegen en ontdekken. Je laat een kind niet zomaar de wereld ingaan. Als een kind nog niet gewend is aan verkeer, dien je het te begeleiden op een kruising. Letterlijk en figuurlijk blijft dat zo.

Kinderen krijgen veelal geen grenzen en helderheid mee vanuit hun ouderlijk huis. Ouders doen enorm hun best, werken hard, richten zich op materieel comfort en hebben tijd te kort. Vertrouwen in een gezin is aanwezig wanneer er contact gemaakt wordt, misschien af en toe gestoeid wordt en inderdaad mama of papa aanwezig is in een avondritueel.

Als het kind niet kan oefenen hoe het met emoties om kan gaan, zijn de emoties van de ander onbekend, heftig en intens. Als emoties thuis doorleefd mogen worden, hoeven we er in de wereld ook niet bang voor te zijn.

Op en neer, binnen en buiten, actie en rust
Door kinderen mee te nemen in de natuur ervaren ze een natuurlijke rust die onbewust herinnert aan de natuurlijke basis. Wij zijn natuurlijke wezens. Wij zijn onderdeel van de omgeving. Het belang van ruimte, verwondering, rust en natuurlijke ritmes horen bij vertrouwen in het leven.

We leren door de omstandigheden onszelf kennen. Ook in karmische aspecten met ouders gaan we door ervaringen heen die ons laten oefenen bij onszelf te komen. Uiteindelijk heeft iedere ziel een zelfde doel; in de liefde zijn.

Een kind, ook het kind in jou, wil aan de hand meegenomen worden om opnieuw te leren vertrouwen op zichzelf. Zichzelf leren liefhebben, het licht blijven herkennen en weten dat de natuur ons niet in de steek laat.

Duidelijk zijn vraagt meer tekst
Heel concreet zijn kinderen gebaat bij helderheid en duidelijkheid van ouders. Uitleg. Waarom doen we het zo? Waarom wil je dat ik dat opeet? En vaak als je dan goed luistert naar je kind, blijkt het kind bijzonder goed op de hoogte te zijn over zichzelf. En voelt hij aan wat hij wel of niet dient te eten. Ouders die geaard zijn, zijn niet bang voor de mening van hun kind en begrijpen dat kinderen onze meesters zijn. Toch hebben deze kinderen nog niet de kracht om zichzelf leiding te geven in een wereld vol diversiteit.

Het aanleren van onderscheidingsvermogen is een grote oefening in ouderschap. Wanneer handel je wel en wanneer laat je het kind zijn ervaringen opdoen? Wat leg je uit en wat nog niet?

Als ouders wensen we vooral rust door te geven waardoor het zelfvertrouwen ontstaat.

Rol van ouderen is goud waard
Iedereen heeft een persoonlijke kracht, geactiveerd door de Zon die op jonge en op oudere leeftijd zichtbaar is. In de tussenliggende fase ervaren wij lessen die ons veelal afleiden van de pure staat van zijn en ons verwarren. De verbinding met kinderen en ouderen is heel helend en belangrijk om het evenwicht in de wereld te herstellen. Ouderen zien hun concrete rol vaak niet meer maar ik herinner deze groep graag aan de simpele aanwezigheid van “zijn”. Laat je zien, ben erbij, zit en ben aanwezig. Het doet iets met de wereld. Jouw uitstraling maakt verschil. Net zoals de kinderen.

Kinderen varen wel bij zelfverzekerde (groot)ouders die hun pad volgen en bewust durven te leven. Ouders die durven op te voeden begeleiden dan ook geaarde, heldere kinderen.

Grote ontwikkelingen brengen grote groeistappen
En bij groot zijn, horen grote keuzes. In 2023 zullen er concrete beslissingen worden genomen over het geld op de bank en onze wereldvaluta. Hiermee is het fijn als je wakker blijft en het nieuws blijft volgen. Geld is energie. Mensen zijn gevoelig voor geld. Mensen zijn gevoelig voor energie. Onafhankelijk zijn van geld zegt alles over goed omgaan met jouw persoonlijke energie.
Het leven draait niet om geld maar om energie.
Geld brengt lessen over eigenwaarde en zelfliefde.

Een zuiver geweten betaalt je meer terug dan het spaargeld op je rekening. Kosmisch bekeken wordt ons gevraagd, meer uit te gaan van jouw persoonlijke kracht en innerlijke zekerheden.

Het is simpel maar waar. Als je de verbinding met jouw hart voelt en je wordt zacht en blij vanbinnen, is er direct vertrouwen. Waarom? Omdat je door jouw hartenergie in verbinding blijft met jouw hoger Zelf, engelen, gidsen en de Zon.

Er zijn zoveel cadeaus onderweg voor jou.

Er is een wereld van liefde en je zit er middenin.

Vertrouwen zit op hartniveau, niet in het denken.

Het ego brengt deze rust en liefde niet.

Het vertrouwen komt uit een dieper weten wat geen woorden kan krijgen.

Wanneer je iets doet, vanuit gemak of zonder enige druk, ben je vaak heel vruchtbaar bezig. Die momenten is er geen spanning maar verbinding. Je doet iets op natuurlijke wijze en voelt dat het goed en rustig is. Net als de verbinding met jouw gidsen. Die werkt ook zo. Zonder geschreeuw, zonder druk of dwang maar gewoon, vanuit liefde. Vanuit rust. Daar zit het vertrouwen.

Het zijn de sterren die ineens tevoorschijn komen. De zaden die tot een prachtige bloem ontwikkelen. De bergen die blijken te kunnen praten. En jij die meer kracht weet, snapt en voelt dan je dacht.

Alle liefde, vertrouwen en inspiratie gewenst en twijfel niet aan wat je voelt. Vertrouw jezelf maar…. Je hebt er alle reden toe.

Namasté,

Lia

 

5 tips voor het versterken van jouw vertrouwen:

  1. Positief taalgebruik; gun jezelf de goede gedachten en de positieve uitkomst. Je helpt jezelf door positief te denken en te praten. Geef negativiteit geen voeding door hier mee bezig te zijn. Begin bij jezelf en houd je bezig met licht, liefde en positieve zaken. Let op wat je uitspreekt. De kracht van het gesproken woord is heel sterk.
  2. Rust bewaren; je hoeft er niet op te reageren als de wereld om je heen onrustig is of emotioneel. Jij bent de kapitein van je eigen schip. Vraag je af of je iets brengt? Of je er überhaupt invloed op hebt? Of je iets kunt betekenen in een situatie die je wel of niet kunt veranderen? Rust = vertrouwen. Vertrouwen = verbinding. Verbinding = liefde.
  3. Vraag en ontvang; vraag hulp als je vertrouwen wenst. Vraag erom! Werk aan overgave, oefen in het buigen, letterlijk en figuurlijk. Vraag om helende energie aan jouw gidsen, jouw Hoger Zelf en de engelen. Sta jezelf toe te ontvangen. Gun jezelf een leven in harmonie door hier ook zelf zorg voor te dragen. Kijk naar de natuur en weet dat de zaden wat tijd nodig hebben om tot bloei te komen en vertrouw erop net als altijd, dat dit inderdaad gebeurt. Gun jezelf te vertrouwen. Denk in overvloed en voorzienigheid.
  4. Count your blessings; schrijf eens op wat je allemaal al aan mooie ervaringen hebt opgedaan in je leven. Wat je al hebt bereikt, geleerd en gedaan. Het is veel. Zet jezelf in het zonnetje. Je hebt het maar mooi gedaan. Het is allemaal gebeurd… Je hebt talent. Dingen gingen je makkelijk af, jouw talent is zichtbaar in dat wat je voor lief neemt en “normaal” vindt maar voor de buitenwereld bijzonder blijkt te zijn. Erken jezelf in je bijdrage. Je doet ertoe!
  5. Koester je basis; houd van de kleine JIJ, het kindje in jou die de wereld spannend vindt en het soms niet begrijpt. Koester dit kind. Stel het gerust. Laat weten dat je dit kind hoort, ziet en voelt. Ben er voor dit deel in jou. De wereld lijkt onveilig als je bij jezelf vandaan bent gegaan en herstelt wonderbaarlijk snel in vertrouwen, wanneer je jezelf leidinggeeft en serieus neemt.

Meer artikelen in Spiegelbeeld Magazine

Hieronder lees je mijn andere artikelen die verschenen in Spiegelbeeld Magazine.

Lees hier mijn artikel ‘Ik. Jij. Wij samen. Vrij.’

Lees hier mijn artikel ‘2023 een jaar van openbaringen’

Hier hier mijn artikel ‘Een behouden thuisvaart’

Lees hier mijn artikel ‘Vrij reizen’

Lees hier mijn artikel ‘De Zon schijnt altijd’

Lees hier mijn artikel ‘Dieren manieren’

Lees hier mijn artikel ‘Nederland is jarig’

Lees hier mijn artikel ‘Even groot denken alsjeblieft’

Lees hier mijn artikel ‘Love is in the air’