LIA OUENDAG

Andere sterrenstelsels en kosmische straling

Dit artikel is verschenen in de juli/augustus 2023 uitgave van Spiegelbeeld Magazine

Wist je dat er veel grotere invloeden van buiten het Melkwegstelstel op ons dagelijks leven inwerken op lichamelijk en emotioneel niveau dan we voor mogelijk kunnen houden?

We krijgen op Aarde regelmatig grote lichtbubbels van energie aangeboden vanuit het Universum. Niet alleen de bekende zonneactiviteit van onze eigen Zon, maar kosmische straling van grotere orde, afkomstig uit andere stelsels met een ander soort invloed. Eind maart 2023 werd er door een astronomisch team van NASA/ESA bekend gemaakt dat wij als Aarde een zeer krachtige, kosmische golf van energie (gammastraling) hebben ontvangen. Deze zou afkomstig zijn van een op 2 miljard lichtjaar sterrenstelsel. Dat is andere koek.

Andere energie.

Doordringend, transformerend en belangrijk om de lichtkracht te kunnen verhogen.

Al reizende in diverse dimensies is de Aarde met haar broers en zusters, de planeten in ons Melkwegstelsel, via bijzondere omstandigheden in beweging. Alle planeten zijn aan grote veranderingen onderhevig. Het klimaat intensiveert evenals onze ontwikkelingsweg.

Omdat de atmosfeer om de Aarde dunner wordt zijn we vatbaarder voor kosmische energie en bijbehorende informatie. Letterlijk en figuurlijk merken mensen dit. Oog problemen en ander zicht is een effect van deze interstellaire invloed. Het wil letterlijk onze andere ogen openen.

De atmosfeer van de Aarde en onze Maan houdt een heel klein beetje schadelijke effecten van de straling tegen maar het grootste deel dringt door tot op celniveau. Het beïnvloedt ook de hersenen, onze emoties en het denken. Het licht en deze energie gaan door bot en been heen. Mensen die uit balans zijn, zullen door dit soort intense kosmische invloeden nog vatbaarder worden voor astrale energie. Het roept agressie op en mentale verstoringen.

Het heeft voor mensen in een hoger bewustzijn grote voordelen dat we minder beschermd zijn. We zijn makkelijker aangesloten op hogere intelligenties, kunnen eenvoudiger samen zijn met de kosmische vrienden en ontwikkelen mediumschap op natuurlijke wijze. Al met al ontstaat er minder filter en ruis.

Het is niet iets om bang voor te zijn. Het is simpelweg een gegeven wat hoort bij een leven op een planeet als ruimtebewoner. Het staat volledig buiten de invloed van de mens. De transformatie en verandering is gaande en onderdeel van de ontwikkelingsweg van de Aarde zelf.

Het lijkt gemeten te kunnen worden door de wetenschap en af en toe wordt er ook door ESA of NASA iets gedeeld. Het bevestigt wat op een ander level via mediumschap al enige tijd waarneembaar is. Omdat de mens zijn natuurlijke evenwicht niet meer heeft, kunnen we deze veranderingen moeilijk volgen.

Effect van kosmische energie, concreet en meetbaar
Het licht draagt bij aan herstel. Het licht is ook een soort golf, een soort beweging. Het is een elektromagnetische golf. De golflengte bepaalt de kleur van het licht. Het zichtbare spectrum is het gedeelte van het elektromagnetisch spectrum dat gezien kan worden door het menselijk oog. Elektromagnetische straling binnen dit spectrum wordt ook wel zichtbaar licht genoemd. Licht is maar een deel van het spectrum van elektromagnetische golven.

 

Het andere licht wat vanuit de derde dimensie niet zichtbaar is, is het zelfhelende licht wat ons terug in verbinding brengt met de essentiële kant van ons bestaan, namelijk de liefde. Dit licht wordt steeds vaker waargenomen. Dit licht is de toekomst en opent poorten naar hogere dimensies. Er zal veel met licht worden ontwikkeld. Licht heeft een grote, actieve, zuivere werkbaarheid. Maar nu hebben we te maken met een andersoortig licht. Deze bijzondere kosmische straling doordringt alles en iedereen op een liefdevolle, positieve manier en zorgt ervoor dat we helen op dieper level. Maar niet voor iedereen.

Alleen als jij dat toelaat
Mensen die liefde moeilijk kunnen ontvangen en moeilijk kunnen ontspannen, hebben hier mentaal last van. Bij weerstand en verzet naar groei ontstaat duizeligheid, hoofdpijn, last van de ogen en behoefte aan meer controle. Onbewust blokkeert deze mens de groei vanuit de vijfde dimensie. Deze blokkade is vaak terug te leiden naar de kindertijd en een uitnodiging meer te durven leren vertrouwen op zichzelf.

Iedere zonneactiviteit van onze Zon wordt gemeten en kun je volgen via bijvoorbeeld de website www.spaceweather.com. De grotere kosmische activiteit niet. Dit kun je alleen voelen en waarnemen via een extra zintuig in de vorm van bijzonder licht. Het is anders, nieuw voor de Aarde en nodig voor het helingsproces waar we doorheen gaan.

Realiseer je dat de leylijnen al zijn veranderd op Aarde, de chakra’s van de Aarde verplaatsen net als de golfstromen door water en lucht.

Stromen
Even groot denken samen. Je weet, de Aarde bestaat net zoals het lichaam uit ongeveer 70% uit water. Als 70% water in een onrustige staat is, heeft dit een enorm effect op de rest van het lichaam. In het groot en in het klein. Op Aarde en in de fysieke wereld is dat water element in verandering.

We zijn in transitie.

Golfstromen reageren op kosmische straling en kosmische bewegingen. De oceanen vangen de energie en bijbehorende informatie op vanuit de kosmos en verspreiden deze informatie. Het is een prachtig instrument op Aarde. Het water in het lichaam is net zo helend en beïnvloedbaar.

Een golfstroom in de oceaan vervoert 100 keer zoveel als alle rivieren samen in de wereld.  Echter, er is iets veranderd aan de Golfstroom die over de Atlantische Oceaan reist. Deze krachtige warme stroming over de Atlantische Oceaan, is aan het verzwakken en naar men zegt, in duizend jaar niet zo zwak geweest.

Oceaanstromingen worden aangedreven door de atmosfeer. De wind brengt het water in beweging, maar ook opwarming, afkoeling, neerslag en verdamping spelen een rol.

De noordelijke golfstroom is een beweging die vanuit het noorden naar ons toekomt. De golfstroom intensiveert ook en voert meer nattigheid en koelte aan. Het wordt dan ook natter en kouder in dit deel van Europa, waaronder de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk.

Daarentegen zal Afrika en Zuid-Europa te maken krijgen met de intensivering van de zuidelijke golfstroom waarbij het onleefbaar zal worden in grote delen van Spanje en Afrika. Te warm, te droog en onvruchtbaar. Dit proces is al enige tijd gaande en zal in snel tempo doorgaan.

Crisis is groei
Als astroloog kun je dankbaar waarnemen dat alles op het juiste moment gebeurt. Wanneer een planeet van teken wisselt, een prachtig aspect of een samenstand van planeten astronomisch een feit is, gebeuren er altijd bijzondere dingen op Aarde. Hoe we vervolgens gebeurtenissen en relaties kleuren en interpreteren is onderdeel van de persoonlijke les om met de vrije wil om te leren gaan. Life-events en alle ups-and-downs zijn simpelweg onderdeel van een menselijk leven. De huidige planetaire energieën die invloed uitoefenen op ons Aardse leven, leggen we uit via de horoscoop van de zomer van 2023. Dit is de real time horoscoop op basis van de huidige actuele planeetstanden. Onder andere de positie van Pluto in de huidige constellatie laat zien dat het karmische proces langzaam zal ombuigen naar meer vrijheid en liefde.

Maar daar is dan wel een crisis en totaal ander wereldbeeld voor nodig.

Pluto beïnvloedt onze karmische weg en transformeert dusdanig dat het niet meer terug kan naar het oude. Dat is wat er nu gebeurt op Aarde. Er veranderen nu situaties op zo’n concrete wijze dat het voor generaties na ons blijvend anders zal zijn. Een crisis kun je typeren door intensiteit en grote veranderingen die gepaard gaan met grote leerprocessen. Door crisis kan de balans terugkomen.

Dit vindt plaats in de natuur. Ons lichaam is onderdeel van de natuur en de natuurlijke beweging. De mens kan veranderingen lezen en volgen door naar de natuur te kijken.

Toverkracht van liefde
De kracht van liefde herstelt de balans. Liefde, licht en natuur bewegen mee. We blijven van elkaar houden als de situatie verandert indien de liefde oprecht en zuiver is. Zo werkt de ziel. Liefde is soepel en liefde incasseert makkelijk. Liefde is helend en liefde laat je vertrouwen.

Als je behoefte hebt aan meer vertrouwen in jouw leven, kan jouw eigen persoonlijke horoscoop je hierbij helpen. Hierin is zichtbaar wat, hoe, waar en waarom jouw leven gaat zoals het gaat. De hele horoscoop is een bron van inzicht, vertrouwen en troost. Zodra je je herinnert en voelt dat het klopt wat er gebeurt, keert de rust terug en kun je je overgeven aan het leven.

Als astroloog heb ik duizenden horoscopen uitgelegd en is dit het mooiste cadeau wat ik kan doorgeven. Je bent goed zoals je bent, precies goed zelfs en volgt je zelf bedachte levensprogramma, precies volgens schema. Je wordt geholpen door jouw hart, lichaamsbewustzijn en een krachtig Hoger Zelf. Jij helpt jezelf op weg en bent tot heel veel in staat. De mens is aangesloten op een groter universeel kosmisch lichaam en een natuurlijk proces van beweging.

Zelf doen
De zelfhelende vermogens van mensen blijken om die reden enorm te zijn wanneer inzicht en bewustzijn is ontstaan. We kunnen wel degelijk de trilling verhogen. Dit gebeurt door zelfliefde.

Ik zie vaak patronen in horoscopen die ik uitleg in een bepaalde periode. We zijn in feite allemaal met ongeveer hetzelfde bezig. De patronen van deze tijd zijn gericht op zachtheid, de vrouwelijke energie en zelfheling. De koers is om ont-spanning, vrede en innerlijke rijkdom te gaan ervaren. In jezelf, met jezelf en vanuit daar in een prettige wereld om je heen. De prettige wereld ontstaat door jou. Door jouw uitstraling, zachtheid en is het begin van een andere dynamiek met de buitenwereld. Jouw bijdrage is belangrijk.

Zelfliefde en rust vragen aandacht. Uit je hoofd zijn en meer voelen is niet vanzelfsprekend. We kunnen het niet bij de supermarkt halen. En toch is het zo broodnodig.

Spin in het web
In de huidige horoscoop zie je onder andere een mooie driehoek tussen Pluto en de Plejaden. Dit aspect zal dit hele jaar voelbaar zijn en bijzondere wendingen garanderen. Het is een zachte, helende kracht die vanuit je tenen balans wil herstellen. Het kan niet anders meer dan dat je in jezelf met jezelf opruimt. Dat wat is blijven liggen, door jou of jouw voorouders, wil nu opgepakt worden. Voor meerdere generaties wordt de weg vrijgemaakt. Voor de voorouders en alle toekomende generaties die nog geboren willen gaan worden.

Wij zijn de spin in het web. Het wil zeggen dat er op het diepste niveau harmonie en rust dient terug te keren om het evenwicht te herstellen. De Plejaden bieden de helende energie aan. Het inspireert ons om op creatieve wijze andere oplossingen te vinden voor alledaagse problemen. Ik raad je aan regelmatig naar de Plejaden te kijken, te voelen en deze creatieve liefde te ontvangen. Het twinkelt en sprankelt. Het is de rijping die zichtbaar wordt. Jij, die jouw wijsheid gebruikt en leeft naar de intuïtie.

Een andere belangrijke invloed is die van de Andromeda nevel in samenstand met onze collectieve opdracht wat wil zeggen dat we op een andere manier om dienen te gaan met vrijheid, gelijkwaardigheid en ons lot om verantwoordelijkheid te dragen voor ons eigen leven.

De ziel is verbonden met ons hart. Ons hart is continu in contact met de Zon. De Zon brengt ons een groter bewustzijn dan het collectieve massabewustzijn. Karma en persoonlijk leiden is een herhalend thema wat uit de groef kan geraken door terug in de verbinding te komen met een groter bewustzijn. Dat is het grote geschenk van deze tijd. Het gebeurt gewoon. Open jouw hart, bescherm jezelf dagelijks tegen astrale energie en vraag specifiek wat je nu nodig hebt!

We zien aan de diverse aspecten in de horoscoop van nu, dat het heel goed mogelijk is je te bevrijden van oude patronen en familiekarma. We zijn er klaar voor om los te laten. Het lichaam maakt zich klaar voor een volgende fase. Er is een helende andere kracht aan het werk die groots relativeert en ons als het ware omhoogtilt. Vraag jezelf dit toe te staan. Vraag jouw cellen in het lichaam meer liefde toe te laten. Buig voor het leven en de beweging die in de natuur zo normaal is.

Werk in uitvoering door de kosmische teams
Zeer regelmatig neem ik blauw licht waar wat reinigt en heelt. Ook voel ik steeds vaker een zee van twinkels vanuit een roze gloed van kristalhelder licht wat aangeboden wordt ter bescherming en voeding van lichaam en geest. In iedere sessie die ik tegenwoordig met klanten heb, is deze kleur en dit licht een groot onderdeel van de informatie die wordt aangeboden. Het is voor mij zichtbaar en voelbaar en ontroert en verwondert.

We zijn zo mooi in verbinding met elkaar. De zielsverwanten treffen elkaar op grote schaal. De natuur doet mee en staat open voor meer vriendschap met ons.

Er gebeurt zoveel meer dan we kunnen begrijpen. Het hoofd praat ons niet bij. We mogen het ons laten overkomen en ons gewaar laten zijn. Het komt binnen door de omstandigheden. Je hoeft ontwikkeling, liefde en heling niet zelf te regelen. Je stelt je ervoor open en pling, het komt naar je toe. Je kunt op deze manier enorm verwend worden in deze tijd.

Het is de kracht van de Plejaden die met de creatieve, natuurlijke staat van zijn heling activeren. Door de natuur en alles wat de natuur ons biedt, helen we onszelf. De bomen, de planten, het licht van de Zon, de bronnen, de dieren en de oceanen, alles geeft de helende energie door en werkt met ons samen om de grote balans weer te herstellen. Je hoeft er niets voor te doen als alleen je hiervoor open te stellen.

Praat niet te veel.

Doe niet te veel.

Werk niet te lang.

Verwonder je vooral.

Wees dankbaar voor die schoonheid om je heen.

Stel je open voor het contact met deze natuurkracht.

Blokkades via het denken
Er zijn vele ziekten die ontstaan vanuit de geest. Onverwerkte emoties en geparkeerde issues zijn geparkeerd of waren te groot om in één leven gedragen te worden. Deze astrale krachten kunnen op grote schaal door de kracht van liefde worden geheeld. Het gebeurt!

Welke therapie dan ook werkt echter alleen wanneer de ziel zich hiervoor open kan stellen. Wanneer de astrale krachten te groot zijn en de vrije wil niet ingezet wil worden, zal een ander zielsplan uitgezeten worden. Dan heeft frequentie therapie, klassieke homeopathie of een bosbad geen effect op genezing.

Iedere therapeut of begeleider van mensen zou meer kunnen betekenen in zijn activiteit door te starten met een meditatieve bezigheid. Hiermee maken we contact met de ziel en kan vanuit respect, zachtheid en begrip voor deze ziel een opening worden gecreëerd. Alleen maar doen, werkt niet meer. Er dient vanuit hogere dimensies te worden gewerkt.

Er is liefde en zachtheid nodig om helende energie toe te laten. Ontvankelijkheid en zachte, vrouwelijke kracht is een te ontwikkelen eigenschap voor 2023. Het zorgt voor een stevige basis voor onze vijfde dimensie.

Ik wens je alle liefde en ontspanning toe deze magie te verwelkomen.

Een zonnige zomer gewenst vol licht en warmte.

Alle goeds en graag tot een volgende keer.

 

Zonnegroet,

Lia Ouendag

 

Bronnen:

SpaceWeather.com

Esa.int (The European Space Agency)

iopscience.iop.org (article The IXPE View of GRB 221009A)

globalchangeecology.blog (artikel 23 april 2018 DE GOLFSTROOM… VAN OPWARMING NAAR AFKOELING?)

 

 

Meer artikelen in Spiegelbeeld Magazine

Hieronder lees je mijn andere artikelen die eerder verschenen in Spiegelbeeld Magazine.

Lees hier mijn artikel ‘Vertrouwen’

Lees hier mijn artikel ‘Ik. Jij. Wij samen. Vrij.’

Lees hier mijn artikel ‘2023 een jaar van openbaringen’

Hier hier mijn artikel ‘Een behouden thuisvaart’

Lees hier mijn artikel ‘Vrij reizen’

Lees hier mijn artikel ‘De Zon schijnt altijd’

Lees hier mijn artikel ‘Dieren manieren’

Lees hier mijn artikel ‘Nederland is jarig’

Lees hier mijn artikel ‘Even groot denken alsjeblieft’

Lees hier mijn artikel ‘Love is in the air’