LIA OUENDAG

Spiritualiteit in de praktijk

De definitie van spiritueel is volgens het woordenboek: geestelijk – geestrijk – niet stoffelijk – onlichamelijk – snedig – spiritistisch – ziel betreffende. Het is maar een woord en een benaming. We kunnen onze behoefte aan zielsvoeding ook benoemen als zelfliefde, empathie, vrije energie, vergeving, dankbaarheid, bewustzijn en levensvreugde. Zielsvoeding zoeken we allemaal.

Als we geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn of alternatieve geneeswijze, zijn we echter niet gelijk spiritueel bezig. Als we spiritueel kunnen denken, is de grote zielenwens hier ook naar te léven. Spiritueel zijn we in wezen, denk ik, allemaal. We zijn een mens verbonden met kosmische energie.

Het leven is magisch
Het leven is een avontuur. Iedere seconde staan we in verbinding met de Zon. We mogen ervaren en keuzes maken en iedereen lijkt welkom te zijn op deze planeet. Een grote belevingswereld met vele dimensies. Of je erin gelooft of niet, de lucht die we inademen is echt. Water draagt informatie, kijk maar naar de diverse kristallen die ontstaan als je ze bevriest. Dr. Masaru Emoto toonde dit heel mooi aan. De Zon zorgt ervoor dat jij en ik hier kunnen leven.

Positieve energie
De kracht van energie is lang en breed bewezen door allerlei proefjes. Denk aan de planten die uitgescholden werden en amper groeiden, of planten die met liefde omhuld werden en ongekende groei lieten zien. Als je spiritueel bent, wil je met de essentie bezig zijn en die essentie is liefde. Liefde voor jezelf, voor je medemens, de dieren en de natuur.

Het blijkt wanneer je jouw informatie overbrengt met liefde: het werkt en komt aan. Wanneer je een cursus aanbiedt, een consult ontvangt, of in een groep aanwezig bent waar de liefde niet centraal staat, zal de activiteit minder voldoening brengen en de informatie minder goed opgenomen worden. Als je terugdenkt aan de warme ontmoeting, geniet je na. Het doet je wat. Als je terugdenkt aan een koele, koude interactie, voel je weerstand. Zo is de drijfveer en motivatie van ieder bedrijf en iedere directie bepalend voor het succes. Energie trilt door. Daarbij komt dat mensen steeds telepathischer worden. Iedereen wordt gevoeliger voor energie en intenties. Het is onderdeel van onze ontwikkeling.

Vanuit de liefde
Het leven is simpel als je je dit realiseert. Spiritueel zijn is zinvol wanneer je de dingen vanuit liefde doet en beleeft. Met andere woorden, wanneer je je hart openstelt. Iemand kan de waarheid als een koe spreken maar als het niet liefdevol verwoord wordt, is er geen veiligheid en zul je onbewust meer bezig zijn met de sfeer dan met de kennisoverdracht.

Je herinnert je die leerkracht op school vast nog wel, die er zoveel leuks van maakte, humor had en creatief was. Het was fijn om daar bij in de klas te zitten en je hebt op allerlei vlakken ongetwijfeld veel opgestoken van die tijd. Die leerkracht gaf je een rustig, en misschien wel warm gevoel. Je stelde je open omdat het fijn en leuk was in de klas.

Of, de juf die niet zoveel plezier meer had in het zoveelste jaar dat ze weer voor de klas stond, die moe was en haar programma afdraaide omdat het haar zo werd opgedragen. Dit soort juffen blijven binnen de lijntjes kleuren en vinden het moeilijk contact te maken omdat ze het contact met zichzelf zijn verloren. Het gesprek wat je met deze leerkracht hebt, haalt weinig uit want ze is minder betrokken.

Zo is het in het klein en in het groot.

Iedere dimensie is een soort land. Er zijn allerlei talen. En welke taal we ook spreken, we hebben allemaal een hart en behoefte aan dezelfde liefde, harmonie en ‘zijn’.

“Menselijke warmte ontsluit het hart. Je zult heel eenvoudig merken dat alle mensen zijn zoals jij”.
Tenzin Gyatso, 14e Dalai Lama

Trilling verhogen werkt altijd
Conflicten los je op door de trilling te verhogen. Door je open te stellen voor het hogere doel wordt de trilling verhoogd. Je kunt je afvragen wat het geheel eraan heeft als je het zus of zo oplost. Dient dit ook de omgeving bijvoorbeeld? Heeft de wereld daar wat aan? Kun je het wellicht relativeren en vanuit de ziel bekijken in plaats van de persoonlijkheid?

Mooie gesprekken voer je alleen als je het met de juiste intentie kunt doen. Anders kun je wel woorden gebruiken maar zal de energie zijn werk doen, niet in het belang van wat er overgebracht wil worden. Ik ervaar zelf regelmatig de verveling bij mensen die een lezing of training verzorgen. Je merkt dat het commerciële belang soms groter is dan de aangeboden activiteit of het product. Als er geen persoonlijk contact wordt gemaakt, het hart niet open is, komt de verbinding niet tot stand en zul je ook als klant geneigd zijn uit je hoofd te handelen.

Oude afspraken
Zo zijn er allerlei bedrijven, praktijken en relaties die op een dood spoor zitten. Vanuit oude overtuigingen en afspraken worden zaken in stand gehouden maar de energie klopt niet meer. Als je het idee hebt dat je zelf in zo’n situatie bent beland, kun je jezelf vragen wat je nodig hebt om het hart weer te voelen. Je kunt je afvragen wat je werkelijke motivatie is. Roept het nog steeds een blij, vrij en bezield gevoel op? Dat laatste is onze collectieve opdracht in deze tijd. Leeuw/Waterman: je volgt je hart en daarom ben je vrij. Je volgt je intuïtie en daarom kun je jouw eigen leven leiden.

Natrillen
Na een sessie vraag ik mijn klanten vaak om vooral de energie en het gevoel te laten natrillen en niet te veel met de woorden bezig te zijn. Geniet maar na. Voel vooral. Het is zinvol een aantal weken te wachten met het beluisteren van de persoonlijke lezing. Je hoort dan andere dingen. Je bent toe aan de volgende golf en kunt het beter integreren. Alle sessies worden bij mij om die reden opgenomen en toegestuurd aan mijn klanten.

De liefde leven
Samengevat draait het uiteindelijk allemaal om (zelf)liefde. Kun je je openstellen of niet? Kun je verbinding maken met de wereld om je heen of niet?

Spiritueel zijn is vanuit de horoscoop bekeken, verbonden zijn met het geheel. Het ligt een beetje aan de Zon: durf je te stralen en je hart te openen? Het ligt een beetje aan Neptunus: kun je je verbinden met de onvoorwaardelijke liefde en dat wat onzichtbaar is? Het ligt een beetje aan Mars: heb je de moed en kun je bij de motivatie komen om jouw energie liefdevol in te zetten? Zo is een horoscoop een hoeveelheid van energie, informatie en verbindingen die jou vertellen helemaal jezelf te mogen laten zijn.

Essentie is zuiver
Spiritueel zijn we in de basis allemaal. We worden geboren vanuit een bron van liefde, goede intentie en met de wens te groeien. We doen dit op allerlei manieren. De weg van iedereen is niet jouw weg. Als je succesvol wilt zijn, neem je een andere route. Doe iets anders dan de rest. Ben jezelf, uniek! Er mogen allerlei waarheden geleefd worden. Op Aarde wordt er vanuit allerlei dimensies geïncarneerd en doen we ervaringen op vanuit onze persoonlijke trilling. Vele talen, vele motivaties en vele waarheden. Iedere ziel heeft een geluid en uiteindelijk hebben we dezelfde bestemming; het licht, het Al en terug naar de essentie. De een gelooft in Reiki, de ander in de klassieke homeopathie, weer een ander leest jouw tenen en de volgende hoort kaboutertaal. En het is allemaal waardevol als de intentie goed is.

We maken het spiritueel door de verbinding die wordt gemaakt met het hart van de ander. De Slangendrager, het 13e teken in de horoscoop, waar de Zon doorheen loopt, vertelt in een horoscoop waar jij die zuiverheid het makkelijkste leeft, ervaart en doorgeeft. In welk levensgebied, met wie en hoe. Waar is de sjamaan in jou die de natuurkracht hoort?

Jouw pad, jouw energie, jouw uitstraling
Durf groot te denken. Respecteer de collega die misschien in hetzelfde werkveld zit maar er een andere kleur en geluid aan geeft. Blijf op jouw lijntje, bij jouw waarheid want daar moet je zijn. Hier gaan jouw poorten open en mag jij jouw bijdrage doen. Iedereen krijgt de juiste mensen op zijn pad.

Werk je wat mentaal, ben je gericht op omzet? Dan zul je ook klanten aantrekken die snel twijfelen en erg op de euro’s letten.

Ben je kritisch, verwacht je veel? Dan zul je ook deze klanten aantrekken.

Ben je liefdevol, oprecht en in vertrouwen? Dan zullen jouw acties dit ook bieden… en kan het eigenlijk nooit mis gaan. Hoe meer je zelf met kwaliteit bezig bent, rust en integriteit, hoe fijner jouw werk zal uitstralen.

Spiritualiteit in de praktijk
Als je op zoek bent naar iemand, een goede pedicure of kapper bijvoorbeeld, hoef je alleen maar jouw hart te volgen. Jouw intuïtie koerst je naar de juiste persoon, iemand die jouw taal verstaat en die je aanbiedt waar je behoefte aan hebt. Zo geldt het ook voor de date waar je mee af spreekt. Voel, neem je tijd en luister…

Als je spiritualiteit wilt praktiseren en jouw intuïtie gehoor wil geven, ben je ontvankelijk voor de energie van liefde en zuiverheid. Altijd. Ook in de pauze. Ook bij de buren. Tussendoor. In de keuken. En ook in de winkel. Je leeft spiritueel als je je hiernaar gedraagt. Kwaliteit staat voorop.

We wisselen grotendeels telepathisch uit. Het gebeurt doorlopend met jouw dierbaren, de natuur om je heen, de dieren en nu tussen ons terwijl je dit leest.

Het is fijn jezelf af en toe te toetsen op deze mooie kwaliteiten en te ontdekken of jouw handelen klopt met wat je weet, voelt en hebt geleerd. Het zijn die belangrijke gesprekken met jezelf tijdens meditatie of een wandeling waar je even terug naar de basis kunt gaan, jouw zachte kant aan het woord kunt laten en mag buigen voor dit magische leven vol avontuur.

Heb je de mooie sterrenhemel weer gezien? We gaan de goede tijd in! De sterrenhemel relativeert zo fijn maar brengt ons ook deze ‘zingeving’, de kosmische energie en heel veel ontzag voor ons leven op Aarde. Je hoeft de namen niet te kennen van dat wat je waarneemt, het horen is belangrijker. Luister maar. Geniet.

Ik stuur je een warme knuffel, alle goeds en heel veel twinkels,

Zonnegroet,

Lia

 

Bronnen

Office Masaru Emoto, website: masaru-emoto.net

Zingeving (cbs.nl); auteur: Moniek Coumans, Elise van Muiswinkel Publicatiedatum: 20-4-2022

Meer artikelen in Spiegelbeeld Magazine

Bovenstaand artikel is verschenen in de november 2022 uitgave van Spiegelbeeld Magazine

Hieronder lees je mijn andere artikelen die verschenen in Spiegelbeeld Magazine.

Hier hier mijn artikel ‘Een behouden thuisvaart’

Lees hier mijn artikel ‘Vrij reizen’

Lees hier mijn artikel ‘De Zon schijnt altijd’

Lees hier mijn artikel ‘Dieren manieren’

Lees hier mijn artikel ‘Nederland is jarig’

Lees hier mijn artikel ‘Even groot denken alsjeblieft’

Lees hier mijn artikel ‘Love is in the air’