LIA OUENDAG

Een eigen bedrijf of toch in loondienst?

“Goh, daar zeg je me wat!”, zei Peter, een veertiger, bij mij in de stoel tijdens een consult. Deze man, getrouwd, twee kinderen, directeur-eigenaar van een handelsonderneming kwam voor een consult, omdat hij duidelijkheid wilde over zijn bedrijf. Hij was zoekende naar hoe hij verder moest.

“Denk je dat echt Lia?” vroeg hij. “Ik moet zeggen, dat het me veel doet en oplucht, nu je dit tegen mij zegt”. Ik had hem net uitgelegd waar zijn belangrijkste levensopdracht over ging. Hoe zijn persoonlijke en unieke ontwikkelingsweg, volgens zijn horoscoop, eruitzag. Ik vertelde hem over zijn talenten en zijn mogelijkheden om meer geluk en welzijn te ervaren.

Deze man was talentvol, sociaal en emotioneel ontwikkeld. Daarnaast intuïtief, betrokken en heel goed in zijn vak. Maar hij had geen ondernemersbloed. En ook geen capaciteit om blij en gelukkig te zijn als directeur-eigenaar. Al jaren liep hij op zijn tandvlees. Peter werkte hard en consistent aan zijn eigen bedrijf maar slaagde er niet in de stroom te vinden. Opgegroeid in een ondernemersfamilie, was zijn logica ook zelf te gaan ondernemen. Dat hoort zo, dacht hij, om te handelen en eigen baas te zijn. Maar hij slaagde er niet in. Zichzelf aansturen was echter niet aan hem besteed. Hij kwam tekort op alle niveaus. Zijn energielek was groot in zijn werkende leven. Door een aantal intensieve en kraakheldere astrologische sessies, herkende hij zijn eigen kracht en mogelijkheden weer. Hij werd bevestigd in zijn gevoel en intuïtie. Tijdens de sessie kon hij samen met mij groot denken over geluk, talenten en welzijn. Daarna zette Peter stappen.

Allereerst verkocht hij zijn bedrijf. Vervolgens ging hij in loondienst bij een bedrijf in een totaal andere branche. Hij vond daarin een prachtige baan met veel uitdaging die op zijn lijf geschreven was. Hierdoor kreeg hij zijn levensenergie terug en ervaarde al snel weer financiële rust. Voor het eerst in zijn leven ervaarde hij ”flow”.

Peter was me dankbaar dat ik de moeilijke woorden voor hem uitsprak. Ik spaarde hem niet maar bracht liefdevolle waarheid. Als sparringpartner en spirituele richtingaanwijzer kon ik antwoord geven op zijn vraag: “Hoe moet ik verder met mijn eigen bedrijf?”. Hij voelde zich geholpen en gesteund en leerde zichzelf beter kennen. Het werd een van de belangrijkste stappen in zijn leven. Deze man zie ik jaarlijks terug voor een jaargesprek en het leven lacht hem weer toe. Hij vindt zijn weg en is de astrologie gaan waarderen en respecteren als belangrijke informatiebron en richtingaanwijzer.

Dit is een praktijkvoorbeeld van een serie gesprekken met Peter waarbij belangrijke antwoorden werden gegeven via de bedrijfshoroscoop en geboortehoroscoop van de directeur-eigenaar. Door deze horoscopen naast elkaar te leggen en inzicht te geven in de diverse aspecten van een organisatie en mens achter de ondernemer, kan er meer resultaat, succes en voldoening behaald worden.

Elke onderneming dient afgestemd te zijn en te blijven op de ontwikkelingsweg van de directeur-eigenaar. Door blinde vlekken en veelal onbewuste patronen is het niet altijd eenvoudig keuzes te maken en de juiste richting te vinden. De astrologie is een krachtig, betrouwbaar en praktisch middel wat uitkomst biedt.

Voel je welkom voor een kennismaking en uiteenzetting van jouw organisatie en persoonlijke succesformule. Maak een frisse start. Ik hoor graag van je.