LIA OUENDAG

Zwaan kleef aan

Ik zit in mijn auto en hoor een bericht op de radio. “Een stel zwanen heeft donderdagochtend het verkeer bij de Hollandsebrug (A6) behoorlijk ontregeld. De dieren liepen op het spoor en de snelweg. Automobilisten kwamen daardoor in tien kilometer file terecht. Ook het treinverkeer lag even stil. Inmiddels is de weg weer open.

Ik moet glimlachen en begrijp dat het eerste consult wat ik deze dag ga doen, speciaal wordt. De zwanen laten van zich horen voor mijn eerste afspraak. Ik ben astroloog en heb een eigen praktijk. Tijdens de voorbereiding van dit consult, kwamen de zwanen als beeld naar me toe. Ik verwelkomde ze en begreep dat ze een functie zouden krijgen tijdens het gesprek met deze klant. Ik noem haar voor het gemak even Sonja.

Het is tevens de ochtend van de zonsverduistering in Afrika/Indische Oceaan. Ik rij inmiddels door de Veluwe, de verstilling in de natuur is er voelbaar. Bomen fluisteren, de vogels zoeken fladderend hun plek, de natuur is even uit haar normale ritme. Verwondering alom. Het is zo’n dag waarop je weet dat de contacten intens en veelomvattend zullen zijn.

Natuurkrachten zijn groots en in al mijn consulten een belangrijk onderdeel. De synchroniciteit en de directe aanwijzingen vanuit de natuur zijn minstens zo belangrijk als de horoscoop tekening zelf.

Dit consult stond in het teken van het landingsgestel van deze vogels. De zwanen die zich toonden hadden een boodschap voor Sonja. Ze vertelde me dat het vliegen zo fijn is maar het landen zo zwaar. Het lijf zo groot maar de pootjes zo klein en fragiel. Uit de horoscoop werd voor mij duidelijk dat ze op weg was naar een zwaan-bestaan. Groot, sterk, trots, wit, tot veel in staat en bovenal in een leven vol respect. Van de kleine parkiet naar een kraai naar een zwaan.

De fase in haar leven was astrologisch en astronomisch zichtbaar als een fase waarbij zij mag gaan landen op Aarde (incarneren) en een zwaarder landingsgestel ontwikkeld. Sonja, de vrouw in kwestie, is een succesvolle organisator op de achtergrond, graag gezien in het bedrijf waar zij werkt. Mentaal gericht, een rustige persoonlijkheid. Intellectueel maar heeft haar veilige haven nog niet mogen ervaren en is haast onzichtbaar geworden in haar persoonlijke emotionele bestaan. Ze heeft in haar leven nog geen liefdesrelatie mogen ervaren, is in het algemeen wat eenzaam geweest en heeft weinig verbindingen. Als een wat transparante vrouw wel zeer gewaardeerd door haar medemens om haar beschaving, zachtheid, vriendelijkheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

De zwanen nodigen haar uit opnieuw uit te vliegen, de wereld te verkennen en groter en breder te “zien”. Het was hartverwarmend hoe deze groep vogels haar kwam begroeten. Ze zaten om de stoelen heen waar we zaten, in afwachting van haar handelen en keken naar haar, rustig soms wat wippend op hun pootjes, liefdevol en aanhankelijk maar vooral vol liefde. Naast mijn professie als astroloog ben ik ook behoorlijk mediamiek. Een talent dat ik in mijn kindertijd ontdekte en nu gebruik tijdens mijn consulten.

Ondertussen ontstond er terwijl ik naar buiten keek, tegen de rand van het maïsveld aan, een stille rij vrouwen. Een delegatie van grootmoeders. Haar grootmoeders, die voor dit consult bijeen waren gekomen. Ze stonden stil, geruisloos tegen het maïsveld aan en waren bescheiden in uitstraling en gedaanten. Ze keken wat naar beneden, net zo stil en rustig als de dame in de stoel bij mij. Deze groep grootmoeders kwam vanuit de onstoffelijke wereld bijdragen, meeluisteren en waren ontvankelijk voor transformatie en inzicht. Deze dames uit diverse generaties waren de dames die mijn cliënt als spilfunctie en uitlaatklep ervaarden om het anders te gaan doen. Ook voelden ze een diepe liefde voor haar en wilden ze haar zo mogelijk, ondersteunen en zich kenbaar maken. Ik was onder de indruk van de hoeveelheid dames. Vaak neem ik drie generaties waar maar dit waren er veel meer. Ook aanverwanten tantes en vrouwelijke familieleden waren van de partij. Sonja, die niets vermoedend in de stoel bij mij zat, had de beschikking over een enorm potentieel en draagkracht voor tien.

Na de rode draad in haar leven te hebben benoemd vanuit haar persoonlijke plattegrond van het heelal (de horoscoop tekening), gingen wij door op haar zielsontwikkeling en tendens in haar ontwikkeling. De mogelijkheden uiten zich door diverse veranderingen in haar persoonlijke leven. Zoals veranderingen binnen de organisatie waar ze werkte en ook privé via ziekten van een ouder en vriendschappen die verzwakten. Ik vertelde haar over de steun via natuurkrachten en de zielengroep waarmee we verder specifiek een thema uitdiepen, via dit leven op Aarde, op dit moment. De vogels kwamen bij ons zitten, om haar heen en de ontroering was voelbaar. De vogels als zielengroep werden door haar herkend. Ze vertelde me dat ze in een park gered was door de vogels. Ze was alleen in een park, een aantal jaren geleden, in Zuid-Amerika en kwam een groep mannen tegen. Ze waren intimiderend, beangstigde en ze voelde zich bedreigd. Ze ging tegen een boom aan staan en werd gered door een groep kraaien. Ze kwamen in de boom bij haar, om haar heen en joegen de mannen weg. Ze was diep onder de indruk en begreep er niets van maar was geraakt. Sindsdien heeft ze oog gekregen voor vogels en erkent ze haar vrijheid. Ze denkt in mogelijkheden en ging in vertrouwen en verbinding met zichzelf weer weg.

Ze vertelde me verder dat zij aan het begin van deze week voor zichzelf, zonder dit met iemand te delen, een symbool had getekend. Een wens had getekend waaruit bleek wat haar doel en wens was. Ze had een zwaan getekend. Ik kreeg kippenvel.