LIA OUENDAG

Wat is een horoscoop?

Heb je het ook wel eens bekeken? Dit soort teksten: “Wil jij weten wat er vandaag voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat? Lees hier jouw daghoroscoop.”. Dit is de kop van de daghoroscoop op de website van De Telegraaf.

Zo zijn er nog veel meer aanbieders van onzinnige ‘voorspellende’ horoscopen. Het zou verboden moeten worden. Het zou toch wat zijn, als iedere Vis, Steenbok of Ram eenzelfde dag zou beleven. Op deze manier neemt geen mens de astrologie serieus. Toch? Of geloof jij wel in die zogenaamde horoscopen? Wat is een horoscoop?

Ieder mens is anders en dat maakt hem zo bijzonder. Met zijn eigen uitstraling, visie, geluid, karakter en ook zielsplan. Precies daar en op dat moment geboren. Het universum kent geen absolute waarheid. Het universum werkt met de uitslag van jouw gevoelsbewustzijn. Leven is ervaren en alles is goed. De ziel wil niets liever dan het leven leven en meer ervaring opdoen. Inzicht geeft bewustzijn en bewustzijn brengt groei. En zo wordt iedere generatie iets wijzer.

Onze Aarde maakt al eeuwenlang deel uit van een kosmische dans met de sterren en planeten met oneindige bewustzijnsgroei en onvoorwaardelijke liefde als kans.  De astrologie is een vak, wetenschap met rekenwerk. Astrologie is zo oud als de Babyloniërs.

Astro betekent sterren, en logie betekent logica. De combinatie duidt dus op het logische oorzaak en gevolg van de invloed die sterren hebben op de mens. Al duizenden jaren is de astrologie een graadmeter, informatiebron en richtingaanwijzer voor vele natuurvolkeren, regeringen en koningshuizen. Astrologie is logisch en heel erg down to earth. Net zo reëel als de lucht die wij inademen en de seizoenen die wij beleven, de zon die opkomt en de maan die onze vloedlijn beïnvloedt.

De astrologie werkt geocentrisch, dat wil zeggen dat de stand van de sterren en planeten wordt bestudeerd vanuit de aarde. Zo bekeken, bewegen de Zon, Maan en planeten zich door de dierenriemtekens. Voor iedere datum, plaats en uur, kunnen de standen van de planeten en zonnen worden berekend.

Wat is een horoscoop nu precies?
Een horoscoop kun je maken voor ieder gewenst tijdstip. Een horoscoop is een plattegrond van het heelal op een moment. Voor het maken van een horoscoop heb je de geboorteplaats en de exacte geboortetijd nodig. Wanneer je een Geboortehoroscoop wilt maken, kies je voor het maken van een plattegrond van het heelal van het geboortemoment.

Het moment van de eerste ademhaling, de schreeuw, is dat moment. De manier waarop de plattegrond zich toont zodra jouw navelstreng wordt doorgeknipt staat symbool voor een karakter, zielsontwikkeling en levensloop. Dit geboortemoment kan ook symbool staan voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel als het geboortemoment van een bedrijf. Deze informatie wordt weer gebruikt voor het maken van een Bedrijfshoroscoop.

De vrije wil blijft aanwezig in de houding ten opzichte van dat wat je meemaakt in jouw leven. De vrije wil is ook de reden dat je op verschillende frequenties of niveaus iets van jouw leven kunt maken en het leven zult ervaren. Denk aan een gezin van 5 kinderen waarbij ieder kind een eigen gevoel en beleving heeft over hun moeder. Deze frequenties zijn ook in een horoscoop zichtbaar en te duiden. Dit vraagt kennis van een astroloog over energieën, actuele planeetinvloeden, staat van gelijkmoedigheid en een eigen spirituele ontwikkeling.

Soorten horoscopen
Je kunt voor iedere gebeurtenis, evenement of start van een relatie een horoscoop maken. Er zijn voor diverse gebeurtenissen en vragen, passende horoscopen mogelijk. Bijvoorbeeld de Jaarhoroscoop die loopt van verjaardag tot verjaardag. Er is een Relatiehoroscoop voor zowel stellen als singles. Deze laatste wordt een Liefdeshoroscoop genoemd. Je kunt een Bedrijfshoroscoop bekijken. Je kunt een horoscoop voor een evenement maken. Er zijn vele mogelijkheden. De horoscoop is een blauwdruk van een ontwikkeling en wezen van datgene wat je wilt duiden en waarover je meer wilt weten.

Hoe werkt een horoscoop?
De geboortetijd kun je nagaan door een geboorte uittreksel op te vragen bij de gemeente waar je geboren bent. Je ontvangt een aangifte document van geboorte waarop staat door wie en wanneer jouw geboorte is aangegeven en waar en op welk tijdstip jij geboren bent. Jouw start staat op papier. Het is bijzonder dit document te zien en te ontvangen. Het heet een uittreksel van de burgerlijke stand.

De horoscoop is vervolgens een weergave van de toestand van planeten, hemellichamen in het platte vlak op jouw geboortemoment. Als aardebewoner draait de wereld om je heen, sta jij centraal in jouw eigen leven en sta je ook het midden van jouw horoscoop tekening. De horoscoop laat dan ook zien hoe de unieke mens, persoonlijk en individueel, zijn wereld en leven leeft en ervaart. Het centrum, dat ben jij! Jij hebt een leven vol mogelijkheden en de wereld veel te bieden en andersom.

Waar
De horoscoop is ook een kompas. Een overzicht van windrichtingen met bijbehorende invloeden, toepasbaarheden en indrukken die deze op jou maken. De top van de horoscoop is het zuiden. Onderaan vind je het Noorden. Aan de linkerzijde het oosten en aan de rechterzijde het westen.

Techniek
De horoscoop wordt onderverdeeld in huizen, planeten, tekens en aspecten.
Huizen geven ervaringsgebieden aan (waar). Planeten geven ervaringsdimensies aan (wat). Tekens geven ervaringssoorten aan (achtergrond en op welke wijze ervaart iemand). Aspecten geven energie uitingen en samenwerkingen tussen energieën aan (hoe).
Elementen en kruizen vullen deze rij aan en geven inzicht over de diverse temperamenten die aanwezig zijn. De westerse astroloog werkt met de elementen aarde, lucht, vuur en water. Andere astrologen zoals ik, houden ook rekening met het element hout, metaal en ether.
Er bestaan diverse astrologie richtingen. De belangrijkste richtingen zijn de vedische astrologie, Chinese astrologie, westerse astrologie en de Maya astrologie.

Voorbeeld Horoscooptekening (zie foto hierboven)
In deze Horoscooptekening zie je de buitenste ring de astronomische dierenriem inclusief de Slangendrager (het 13e teken).
– De binnenste dierenriem de tropische dierenriem.
– De huizen zijn de 12 partjes.
– Reeks symbolen die staan voor de diverse planeten.
Dit is uit te breiden met zonnestelsels zoals de Plejaden, Andromeda en ook andere punten zoals de zwarte maan, centauren en zonnen zoals Sirius en Arcturus en mogelijke vaste sterren.
– De lijnen zijn de aspecten en geven de dynamiek tussen planeetinvloeden aan en bijbehorende levensgebieden.

Werken vanuit het hart
De astrologie is hart-werk. Beoefening van de astrologie vraagt veel van de persoonlijke ontwikkeling en hartintelligentie. Psychologie, esoterie en kennis over astronomie, geometrie en natuurkrachten horen bij de astrologie. Een grote samenwerking vindt ook plaats met de numerologie.

Een leven vol mogelijkheden
Je raakt niet uitgeleerd in de astrologie. Een horoscoop biedt boekdelen aan informatie. Je kunt over een geboortehoroscoop drie weken blijven praten. De horoscoop is een overzicht van een leven vol mogelijkheden. Door de diverse vertalingen en duidingen die mogelijk zijn, is de toepasbaarheid van de duiding van een horoscoop geheel afhankelijk van de kwaliteit en ervaring van de astroloog.

Ik nodig je uit jouw werkelijke, astronomisch juiste horoscoop te ontdekken en jouw hart en ziel te ontmoeten. Graag tot ziens onder de sterren.

Zonnegroet,

Lia Ouendag