LIA OUENDAG

Lief medemens,

Bijzondere dagen. De één zal het als een beproeving ervaren en de ander als een overwinning door goed bij zichzelf te blijven. Hoe dan ook, het zijn intense weken waarbij er vanuit de tenen geleefd wordt. We gaan diep en krijgen allerlei verborgen inhouden te zien. Het is verrijkend en leerzaam en kan beschouwd worden als een inwijdingsweg. Deze week waarbij de Zon het gebied van het galactische centrum doorreist, is er een nulpunt voelbaar. Een belang om bij jezelf terug te komen. Verbinding te maken met jouw eigen pad en vanuit daar, met vredige rust het nieuwe jaar te verwelkomen. De Zon ontvangt een upload aan nieuwe informatie en de kern, de essentie en het potentieel is het onderwerp van alledag.

Woensdag tot woensdag 
Van woensdag (nieuwe maan) 13 december tot einde van deze week is zeer belangrijk en bepalend voor de komende zes maanden. We worden deze week naar de essentie gebracht, krijgen goed- of kwaadschiks duidelijke signalen waar we niet onderuit kunnen komen.

Ook al is het misschien nu nog verwarrend en onrustig, einde van de week zal het op zijn plek vallen en ziet het beeld er totaal anders uit.

De testjes en oefeningen die we krijgen, gaan over dat wat geheeld mag worden. De stukken die geraakt worden in jou, dienen onder de aandacht te komen om zelf, mee in het reine te komen. Zelfheling is zelfliefde. Omarm ook de lastige, pijnlijke delen van het leven en probeer dat, wat niet zo chique en aantrekkelijk is, toch bespreekbaar maken.

De waarheid is vaak eenvoudig en logisch. Het universum doet niet zo moeilijk.

“Terug naar de basis” zeggen de sterren. Gewoon even doen wat je voelt en niet twijfelen.

Deze weken zijn we met volle kracht door een aantal X flares op de Zon meegenomen in allerlei snelle ontwikkelingen en veranderende omstandigheden. Einde van de week zal duidelijk worden wat hiervan realistisch en uitvoerbaar is. Het omslagpunt is vrijdag 22/12/23. We hebben deze weken heel sterk gevoeld waar het verlangen over gaat en wat er geheeld dient te worden. We zijn bezig met het voorwerk van een belangrijke metamorfose maar dienen eerst door te pakken in een stuk verwerking van het oude. We hebben nog wat huiswerk te doen.

Even navoelen 
We voelen na. Zijn aan het herkauwen. Neem je tijd. Er is geen haast. De diepere healing van deze weken geeft inzicht en richting voor de komende maanden. De healing ontstaat door zonneactiviteit, de samenloop van diverse planetaire energieën en een collectief groeiproces. De heling gaat diep deze weken en we komen er niet onderuit. Het gebeurt gewoon. De liefde en de rust is en blijft aanwezig maar het vraagt “me-time” om dit ook in jezelf te herkennen. Je blijft altijd in verbinding met ons thuis, met de engelenwereld en de onvoorwaardelijke liefde die ons omhuld en beschermd.

22 december winter zonnewende 
Vrijdag is een feestje waard. Het donker maakt plaats voor meer licht. De intensiteit zal afnemen. Het doen en tevoorschijn toenemen. De Aarde biedt ons een volgend seizoen aan. Vanaf 22 december worden de dagen weer langer. Eigenlijk start het nieuwe jaar tijdens de winterzonnewende.

De horoscoop van het moment van de winter zonnewende (22/12 om 04.27u) laat zien dat Mars nog steeds in de Slangendrager staat; we willen nog steeds graag direct op ons doel afgaan en voelen snel en concreet waar de essentie over gaat. Verder toont de horoscoop een mooi, positief en rustiger beeld dan de laatste weken en neemt het geduld weer toe. We voelen onze basis weer. Herinneren ons waar het leven voor ons om draait. Waar we in geloven en op vertrouwen. De liefde zal in het algemeen makkelijker stromen. Dankbaar zijn voor het leven, liefde kunnen voelen voor elkaar en mild zijn naar jezelf! We ontwikkelen een hogere staat van vrede op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. We worden hierbij geholpen door vele kosmische teams maar met name Venus (vrede, verzachting, dankbaarheid en genieten) Plejaden (creativiteit, harmonie en sociale kracht) en Betelgeuse (eer, geestelijke rijkdom, grote veranderingen).

Voel maar 
Luister maar naar je lichaam, is de boodschap uit deze winterzonnewende. Er wordt een kort maar krachtige taal gesproken. We kunnen dankbaar zijn voor de glans die is ontstaan door de wrijving van de laatste weken. We zijn weer wijzer geworden! De bergkristallen kunnen weer gereinigd worden, ook tijdens deze bijzondere dag op 22/12.

En dan… worden we beloond voor onze innerlijke reis en neemt de Zon ons mee naar een andere fase. Op weg naar de lente! Een mooi moment om de Zon te groeten en dankbaar te zijn voor de vele mooie momenten van dit jaar en tevens los te laten wat we achter ons willen laten. Een ritueel waard. Een vuur. Een moodboard voor 2024? Een aantal flinke in- en uitademingen buiten onder de sterrenhemel. Het zijn de verrijkingen van deze dag. Stel je open en ontvang. Buig en glimlach…

Maak plaats – maak plaats 
We worden uitgenodigd door vele aspecten tegelijk, los te laten. Veel los te laten wat onder oude energie en informatie valt. En tegelijkertijd ontstaan er vruchtbare nieuwe contacten die de komende maanden veel kunnen gaan betekenen. Uranus maakt een mooie driehoek naar Juno wat altijd onverwachte, fijne wendingen geeft in relaties en verbinding met soulmates. We voelen ons einde van de week weer meer verbonden met de wereld en komen uit onze bubble. Het was even nodig en zoals het leven, stromen we mee met de energie die op en neer gaat.

Volle maan na Kerst
27 december is het volle maan en zal er over het algemeen een hele positieve sfeer voelbaar zijn. Mercurius heeft 22/12 haar eerste deel van de retrograde periode erop zitten en ook de communicatie zal hierdoor positief beïnvloed worden. De eerste periode is vaak wat taai, wat stroef en wat moeizaam maar tijdens de tweede helft van mercurius retrograde voel je de helderheid weer terugkomen in je hoofd.

Maar eerst, Kerst! Heerlijk tussen de lichtjes en alle kaarsjes. Ik wens je een prachtig lichtfeest toe en een mooie start van 2024. Laat jouw dromen uitkomen en geniet van de engelen om je heen deze dagen. Ze zijn overal en ze maken veel grapjes.

Veel dank 
Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om iedereen enorm te bedanken voor de mooie berichten die ik dit jaar heb mogen ontvangen, de vele sessies die ik hebben mogen beleven en het waardevolle werk waar ik zo dankbaar voor ben, te kunnen doen. Het was me een waar genoegen en dagelijks hartverwarmend.

Lichtpuntjes en kansen 

Betwinkeld worden
Magie om ons heen.
Metamorfose in het vooruitzicht.

Onze voorouders kijken mee, de gidsen zijn trouw en vele engelen maken overuren om ons bij te staan in deze belangrijke periode.

2023 bracht voor velen een individueel groeiproces en was wat Ik-kig. 2024 zal meer gericht zijn op het samen –zijn, -werken en –leven. We vinden elkaar makkelijker volgend jaar en relaties zullen belangrijk zijn. Ieder jaar zijn er astrologisch bekeken een aantal hoogtepunten die kruispunten symboliseren waarbij we kansen en mogelijkheden aangeboden krijgen.

Positief karma 
Karma gaat over keuze en gevolg.

Niet over oorzaak en gevolg.

Het nieuwe karma is gericht op het dragen van meer persoonlijke verantwoordelijkheid. Als we bereid zijn ons hart te volgen, vanuit ons eigen centrum te leven en ons potentieel te willen gebruiken, worden we groots geholpen.

De nieuwe fase in onze collectieve ontwikkelingsweg gaat over wijs handelen, positief en bezield leven en doen. Keuzes maken en mee-stromen met de beweging van de tijd.

Wil je ook weten wat de bijzondere momenten en aspecten het komend jaar voor jou persoonlijke 2024 brengen? Boek dan een half of heel uur belconsult. Met alle plezier bied ik je hiermee een richtingaanwijzer waar je verder mee kunt. Natuurlijk nemen we dit gesprek voor je op en kun je het later nog eens terug luisteren.

Graag tot ziens onder de sterren, zie Jupiter deze dagen steeds dichterbij de maan staan (22 december hoogtepunt!) en alle goeds gewenst voor jou en jouw dierbaren.

Zonnegroet,

Lia