LIA OUENDAG

Kosmische update 10 januari 2023

Mooie mensen,

Ik hoop dat je een fijne start hebt kunnen maken met dit bijzondere jaar, 2023.
Ons spirituele, vruchtbare en vernieuwende jaar is begonnen en er is veel te melden.

In mijn artikel in Spiegelbeeld van deze maand deel ik een aantal aspecten over 2023 en ook in de lezing van afgelopen zaterdag was het fijn kosmische informatie te kunnen delen. Lees hier het artikel in Spiegelbeeld Magazine.

Geen twijfel
Ondanks de intensiteit van deze collectieve groeifase, gebeuren er veel mooie dingen en worden veel mensen geleid door omstandigheden. Let op de synchroniciteit. Dingen komen samen. Energieën trekken elkaar aan. Twijfel niet geluk en liefde te ontvangen en de wereld ook zelf te verwarmen. Als zaken niet lopen, tegenzitten of situaties verzwaren ligt dat niet aan de buitenwereld maar is het een signaal dat jij opnieuw de balans mag opmaken.

Maak het groot en voel je vrij keuzes te maken.

Het Universum zorgt voor ons en dit jaar zal een sterk spiritueel jaar zijn waarin de omstandigheden steeds weer laten zien, waar de weg naartoe leidt. Waar het stroomt, moet je zijn. Waar je hart zich opent, wil je je verbinden. Waar het werk niet meer op werk lijkt, ben je nuttig bezig. En waar jouw lichaam tot rust kan komen, ben je thuis.

Ik zeg het vaak, het leven is zo logisch als je eigen horoscoop. Alles mag ontstaan in jouw tijd en op jouw tempo.

Zon in actie
De Zon en de bijbehorende zonneactiviteit helpt ons de komende 3 jaar in beweging te komen en oude patronen en overtuigingen los te laten. Het zijn soms shockeffecten, soms totaal onverwachte wendingen in levens waardoor we moeten schakelen en voortgaan.
Ook 9 januari 2023 was er wederom een hevige X flare, net als vorige week. De turbulentie die hiermee gepaard gaat zorgt voor keuzes, tempo en daadkracht. We kunnen er ons voordeel mee doen en ineens geen twijfel voelen en van extra kracht voorzien worden.
Het effect kan ook verlammend werken, hoofdpijn en misselijkheid bezorgen wanneer karmische energie nog wil ontladen. Zie hier de link .Het effect zal pas later in de week voelbaar zijn op Aarde.Voor meer informatie klik hier.

Mars
We zijn het jaar begonnen met een aantal retrograde planeten. In de lezing van zaterdag heb ik hier meer over verteld en ook in de live lezing van 8 februari zal ik hier op ingaan. Lees hier meer over deze lezing.

Deze week zal Mars als één van deze retrograde planeten, weer recht/direct gaan lopen. Dat voelen we altijd sterk. Er is meer energie, meer vuur, meer moed, meer levendigheid. Deze week zullen we ervaren dat we inderdaad zin hebben in vernieuwing en verandering, het mooie thema van dit jaar. We hoeven niet bang te zijn voor de toekomst en we kunnen er vandaag veel van maken.

De intensiteit die ook geactiveerd is door flinke zonnevlammen heeft situaties verscherpt en in sommige situaties laten escaleren. De rust zal deze week terug keren en we mogen op adem komen. Zaken verwerken. Dit kun je voelen. De kosmische energie deze week zorgt ervoor dat je makkelijker tot het heldere gesprek komt. Het logisch is zaken aan te gaan en uit te spreken. Het zelfs nu goed voelt, emoties op een rustige, prettige manier te delen en je opgelucht bent na contact te hebben gemaakt.

Nieuwe Maan
21 januari is er weer een nieuwe Maan, Tot die tijd kun je wat rondkijken, wat lummelen, wat plannetjes maken, jouw routines oppakken en blij zijn met wat er is.

En de grap, ook rond deze nieuwe Maan op 21/22 januari kunnen wij sinds 50.000 jaar op Aarde, een bijzondere komeet zien langsgaan. Hij schiet tussen de grote en kleine beer langs en zoals alle kometen, brengt hij een ander soort bericht met ander soort impuls. Sinds de ontdekking van deze komeet is hij 10.000 keer groter geworden. De ZTF of C 2022E3 wordt al enige tijd gevolgd. Zie de tekening hieronder voor details.

Veel dromen zijn de afgelopen weken veranderd om er andere voor in de plaats te laten komen, die meer aansluiten bij deze tijd. Door er rekening mee te houden dat er onverwachte wendingen spontaan zichtbaar worden, zullen er vele positieve wendingen volgen. Durf te buigen. Durf voor het hogere doel te gaan. En voel dat je vrij bent en vrij zult blijven.

Voor jezelf zorgen geeft direct energie
Door gehoor te geven aan jouw persoonlijke behoeften, zullen jouw kracht en energie toenemen. Je maakt op die manier tenslotte verbinding met jezelf en jouw persoonlijke motor. De persoonlijkheid dient jou om het zielsplan te kunnen leven. Je mag er zijn. Je bent iemand. Jouw persoonlijkheid heeft de tools om jouw leven te leven. Maar dan willen we wel onze eigen waarheid volgen en onze eigen dingen blijven doen. Wanneer Mars direct loopt, is DOEN makkelijker. Is handelen logischer en kun je zonder strijd makkelijker voor jezelf opkomen.

Lichaam spreekt boekdelen
Als het lichaam aangeeft, dat het even niet gaat of dieperliggende processen sterker zijn, vinden karmische processen plaats. Dit is onderdeel van de huidige schoonmaak processen op karmisch gebied en zijn reeds begonnen in andere generaties. Jouw lichaam draagt de informatie mee van voorouders en zal duidelijk aangeven wat wel en niet klopt in deze fase.

We zijn in een andere tijd aangekomen. Andere zaken zijn nu nodig. Andere behoeften spelen op. Andere voeding, andere ideeën en een leven vanuit een hedendaags bewustzijn. Luister naar je lichaam, het weet dat het allemaal minder en rustiger kan…

We willen ons weer thuis voelen bij ons zelf de komende tijd en daarvoor hebben we de rust nodig die ons in een natuurlijke staat van zijn, terug laat komen bij ons Hoger Zelf.

Spiegelende relaties
Dit vind je terug in relaties en wordt momenteel ook getriggerd door relaties. Er spelen intense processen in relaties. Allemaal voor het hogere doel om de zachtheid toe te laten en de ander te leren laten zijn wie die mag zijn. Alleen milde energie helpt wanneer je geconfronteerd wordt. Al het andere zoals frustratie, woede en ergernis zeggen alles over jou en dien je ook bij jezelf te houden. Sta vooral de onvoorwaardelijke liefde toe om je te steunen in een soms taaie periode. Het Universum en jouw voorouders helpen je graag op weg.

Vergeet niet, dat ook relaties willen doorgroeien. Je hebt elkaar hiervoor uitgekozen. Niet door te scheiden maar door jezelf te leren dragen en te werken aan gelijkwaardigheid. De koppigheid die voelbaar is en ook de taaie, oude, terugkerende energie wil omhuld worden door muziek, vergeving en rust.

Een mooie week om te starten met de nieuwe doelen. Te beginnen aan de goede voornemens en je te verwonderen over de kwaliteit van ons bestaan op Aarde.

Ik stimuleer je uit je comfort zone te komen, uit je bubble en de Zon te begroeten.

Dank voor jouw opening en vertrouwen, dankzij de Aarde, onze kosmische teams en de sterren die naar ons knipogen.

Warme groet en een fijne week,

Lia

 

“J’ai décidé d’être heureux parce que c’est bon pour ma santé”
Voltaire (1694- 1778)