LIA OUENDAG

Kosmisch tussendoortje – Bezieling

Nieuwe maan op 11 mei 21:01 uur

Heerlijk! De maand Mei is een zalige maand. Bloemen, het frisse groen en bezieling ten top. De natuur spreekt in bloemen, – bijen en -vlindertaal.
De volle maan in Mei noemen de Indianen de bloemenmaan. Eerst worden we verwend met de nieuwe maan van 11 mei, als voorwerk voor deze bloei. Volle maan is 26 mei en tevens een maansverduistering. In de aanloop naar deze belangrijke kosmische impuls op 26 mei, krijgen we de gelegenheid emoties op te schonen en ons innerlijk leven te volgen.

Startsein
Ik houd van de nieuwe maan, het geeft inspiratie en brengt een startsein voor een volgende fase.
Het is licht, vaak stromend in de omstandigheden die er vanuit de buitenwereld op je af komen en ook jouw eigen rol is helderder en meer in zicht. Letterlijk, is de nieuwe maan een startsein voor het presenteren en aangaan van allerlei nieuwe ideeën en acties. We reiken de wereld een hand en openen poorten naar buiten.
De nieuwe maan van 11 mei is mooi! De horoscoop ziet er krachtig uit, rijk en vol.

De basis versterken
We bekrachtigen het wezenlijke in onszelf namelijk zelfvertrouwen en meer durven luisteren naar ons stemmetje. We groeien mee met de wortels in de grond die ook verstevigen in deze tijd. De horoscoop laat een groei in vertrouwen zien. Door kwetsbaar te zijn, stellen we ons weer open voor elkaar en staat de liefde weer centraal. Liefde is altijd sterker dan angst. Van de liefde moeten we het hebbben in het leven (niet van je familie).
Jouw wortels zijn belangrijk. Jouw wortels willen in verbinding blijven met zelfliefde. Met de grote kracht van liefde. Eigenwaarde, een zuiver energieveld, een heldere kijk op geloof. Geloof in jezelf en een ander zal het ook doen… Het werkt om de focus te houden op jouw aura, energieveld en geluid. De nieuwe maan waarschuwt voor misleiding en afleiding. Denk groot. Voel je vrij. En handel hiernaar.

Relaties geven boodschappen door
Zie de relaties om je heen als een oefening om erachter te komen hoe je zelf in het leven staat.
Realiseer je dat je altijd, op je pad krijgt, wat ook jou dient en helpt vooruit te komen.
Soms door te begrenzen of voor jezelf op te komen, soms door iets te ontvangen als een kadootje… jouw hart weet het, jouw hart kent de boodschap.

Yin/Yang
Wanneer zon en maan samen staan zoals dat gebeurt bij een nieuwe maan, werkt het mannelijke en vrouwelijke even heel goed samen. We voelen het weer, we weten het weer en kunnen weer vooruit. Deze balans herstelt de Aarde op haar eigen wijze.
Prachtig aspect onder andere, op het gebied van heldere communicatie en logische stappen in relaties. Als er balans is in het lichaam, is de geest rustig en resulteert dit in een grotere samenwerking met gidsen, de kosmos en de natuur om ons heen.
Transformatie, omvorming en misschien ook wel de “dood” lijkt een belangrijk onderdeel te zijn van de huidige fase. Het kan niet meer “normaal” omdat we ook toe zijn aan concrete aanpassing van denkpatronen en gewoonten.

Jouw geluid, jouw ogen en jouw basis
Iedereen die het oude wil vasthouden, ontmoet de crisis in zichzelf. In deze periode ontwikkelen wij flexibiliteit en afstemmingvermogen. Alles lijkt te veranderen maar de basis blijft gelijk. Dat ben jij, jouw ziel en kosmische verbinding die niet verloren gaat. Je kent het wel, dat gevoel als je weer iemand ontmoet die je lang niet hebt gezien… herkenning en eenzelfde gevoel. In de basis veranderen mensen niet echt. Ook al ben je beide ouder geworden en is er veel gebeurd.
Het enige wat je ook hoeft te doen als alles om je heen verandert, is jezelf blijven.

Onze zon wijst de weg
Zij die bereid zijn mee te bewegen, los te laten en open willen staan voor alternatieven, worden meegenomen in de volgende dimensie. Want, het is wenselijk, dat we meegroeien met de zon. De zon reist verder en zo wil ook een mensenleven geïnspireerd blijven en in ontwikkeling. De ziel kent een kwaliteit van leven die past bij de gang van het Universum. Mensen dienen in staat te zijn de omstandigheden aan te passen aan de situatie waarin ze zijn beland. En dat vraagt nu, veel aanpassing en aanvaarding.

Macht is een korte termijn dingetje
De menselijke geest is niet zo betrouwbaar maar ons hart des te meer. Ons hart praat met de zon, elke dag. Als je antwoorden wilt hebben, richt je dan op de natuur en hartintelligentie.
Er zijn mensen op Aarde die niet Aards lijken te zijn maar een andere agenda hebben, los van milieu en logisch verstand. Alles wat gebaseerd is op astrale kracht, zoals hebzucht, macht en verslavingen is een korte termijn actie. De ziel komt erop terug. Karma doet zijn werk.

Wel-zijn en verantwoording nemen voor jouw eigen leven
Zowel zon als maan staat in het huis van het wel-zijn in de huidige nieuwe maan horoscoop. De astrologische aspecten in deze tekening laten zien dat we wel varen bij het aansturen van ons eigen leven en het aan durven gaan van de roerige tijden. Zie er vooral het nut van in. Vele patronen worden doorbroken. En dat is de bedoeling… Voldoe aan je inspiratie behoefte en neem je gevoel van vrij willen zijn, heel serieus. Het is de bedoeling dat je terugkeert naar het gevoel van vrijheid. Dit is verbonden met jouw vrije wil en de geest die kan reizen.
Het is duidelijk dat onze gezondheid sterk reageert op emoties en allerlei onbewuste verplichtingen en prikkels. De rust vinden we in ons eigen ritme, in het volgen van onze lichamelijke signalen en het leiden van ons eigen leven. Los van druk, macht of manipulatie.

Herstellend vermogen
We herstellen in de basis, op alle niveaus. De Aarde herstelt zichzelf met een indrukwekkend zelfregulerend systeem. De zon herstelt zichzelf door regelmatig haar energie in te houden en dan weer te delen via zonnewinden en zonnestormen. De mens herstelt zichzelf door contact te maken met zijn eigen lichaam en zichzelf te voorzien van zielsvoeding.
Het leven is zo eenvoudig en dat is zichtbaar in deze horoscoop. De waarheid is heel dichtbij en het geluk zit om je heen. Mooie mensen zijn er iedere dag. Geluk ligt voor het oprapen, namelijk, in jouw levenshouding.
Zet jezelf in een lichtzuil als je wakker wordt, begroet de Zon en beloof jezelf lief te zijn voor jezelf deze dag. Dan komt de rest grotendeels zoals het de bedoeling is, gewoon op je pad.

Bescherming tegen negativiteit
Aard jezelf. Voeten op de grond. Doe geen dingen die niet logisch zijn of tegen je gevoel ingaan. Bescherming is nodig. Bescherming tegen te veel denk-werk, macht en onmacht situaties en het ondergedompeld raken in negatieve invloeden. Duik niet weg voor problemen of lastige situaties. Ga het aan zodat je jouw kracht en inzicht een kanaal biedt en positieve energie kunt doorgeven. Geluk staat in deze nieuwe maan horoscoop in het aanwezig zijn in de wereld en contact blijven maken met jouw omgeving.

Geloof in het licht
Omarm jouw Hoger Zelf, koester je gezondheid en verstevig je vriendschap met jouw gids(en).
Het licht is gericht op het goede deel in jou. Liefde is volop aanwezig als je het kunt ontvangen.
Voel maar…. de werelden om ons heen zijn heel dichtbij.

Universe Astrology Programma: snelweg naar bewustwording
De komende maanden in 2021 heb ik ruimte voor 2 nieuwe reizen met mensen die voelen dat het Universe Astrology Programma een belangrijke stap in hun leven kan zijn en dit proces met zichzelf aan willen gaan. Voor meer informatie over dit maatwerk programma, verwijs ik je vriendelijk naar mijn website. Bij interesse maken we een belafspraak. Het is een reis, het is een snelweg naar inzicht en innerlijke kracht en laat je stappen zetten waar je behoefte aan hebt.

Meer Astrologie, voor iedereen: E-book
Wil je graag meer weten over de Astrologie? Ben je benieuwd naar meer concrete informatie, overzicht en helderheid over een horoscoop? Lees dan mijn gratis E book: Astrologie? Vertel me meer! Voel je vrij dit te verspreiden en/of door te geven en voel je welkom onder de sterren.

Ik wens je veel vrijheid toe, voel je zo vrij als een vogel en vlinder ~.

Zonnegroet en tot gauw,
Lia

Meer lezen? Bestel mijn boek “Nu even helder”

Meer weten van jouw persoonlijke Hororoscoop? Bekijk hier de consult mogelijkheden