LIA OUENDAG

20 januari 2021 

Wat een dag! 

 

Laat je niet gek maken. 

Er komt een andere fase maar deze dag is een bijzondere dag. 

Een bijzondere dag omdat jij er wat van maakt. Omdat we kunnen blijven geloven in een zuivere wereld. Omdat de waarheid het langste duurt. Omdat we kunnen vertrouwen op heel veel licht en omhulling. 

 

Laat ik het astrologisch en astronomisch even ophelderen: 

  • Om te beginnen de invloed vandaag en morgen van een zonnewindDe zon brengt ons een pulserende golf. Dit brengt turbulentie op alle niveaus. Een zonnewind die de boel wakker schudt, meer bewustzijn brengt maar ook emotioneel opwindt. Zaak dus om zacht te zijn, lief te denken, vredig te kijken en met mooie dingen bezig te zijn vandaag. Want je voelt het wel waarschijnlijk, er hangt veel in de lucht en rust is ons nog even niet gegund… Veel mensen slapen er niet goed door en voelen zich opgewonden. Maar er is altijd rust. Rust in jezelf, door bij jezelf te blijven. Jouw ziel kent de weg naar de rust. Altijd. Jouw ziel kent zijn pad en laat zich niet gek maken. Je wordt dol van jouw hoofd maar niet van jouw hart. Dus, denk niet te veel na, vind niet overal iets van en overspoel jezelf niet met zinloze informatie die volgende week weer anders is. Deze fase gaat weer over in een andere. Deze dynamiek is zo tijdelijk! 
  • Mars Uranus conjunctieeen aspect wat de boel in de war zal brengen en veel onrust en agressie geeftDeze invloed is een aantal dagen zeer krachtig. Voor de primitieve mens die zijn brein wil volgen en ego centraal stelt, zijn het zeer onrustige dagen. Maar voor de mensen die groot durven te denken, zijn het prachtige dagen vol licht en vertrouwen. Er gebeurt watEen dag van inspiratie! Een dag voor de grote denkers die zich niet laten beperken door de buitenwereld. Mars Uranus conjunctie brengt normaliter veel actie, veel oproer en enorm veel inzicht over vrijheid, gelijkheid en broederschap. Deze samenstand brengt van oudsher overhaast gedrag en verrassingenEr wordt een sprintje getrokken zonder conditie. Dat is vermoeiend. Een meer wijze uitwerking van dit aspect is om naar elkaar te luisteren, elkaar de ruimte te geven en geen strijd aan te gaan. Rust in je hoofd regel je zelf. Bewegen, naar buiten gaan en doorademen. Het aspect benadrukt de behoefte een identiteit af te dwingen, iemand te zijn maar zonder wortels en zuivere basis en grond, beloven de woorden van vandaag weinig goeds (politiek). Zie de verbanden. Rutte treedt af, Merkel treedt af, Biden wil graag starten.. In vele landen speelt hetzelfde. Vele landen hebben een kabinetswissel of grote onrust op dit gebied. 
  • Durven we wel doelen voor de toekomst te stellen in de politiek? Durven we als individu verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen levens? Voor onze eigen gezondheid, voor de toekomst van onze kinderen? Ik vrees dat veel mensen het zicht even kwijt zijn als ze zich laten leiden door de verdere beperkingen en belangen van derden. De les is dan ook de goede dingen te blijven doen die wel wat opleveren en de samenhang te blijven zien tussen geest en lichaam. De Zon staat nu precies tussen Pluto en Saturnus in. Niet zonder invloed. De druk wordt opgevoerd en begrenzingen (letterlijk en figuurlijk) staan verder onder druk. De Zon, jouw ik, jouw ziel, jouw stralende twinkelingen, voelen zich wat benauwd wanneer je geen oog meer hebt voor de betrekkelijkheid van deze tijd. Dus mooi mens, kijk naar de natuur, naar de sterrenhemel vanavond, eer het leven wat je leidt en niet lijdt en wees blij met de vernieuwing waar we middenin zitten. Er is veel licht, hulp en omhulling. Heel veel. Ook dat kun je voelen wanneer je je hart opent en vruchtbaar en creatief handelt. Knutsel, creëer, schrijf en blijf jouw inspiratie behoefte voeden. 
  • 20 januari 2021 is een 8 dag; een dag van controle en beperking. Een dag om graag te willen weten waar je aan toe bent maar in de verkeerde hoek zou kunnen zoeken wanneer je de materiële en aardse zaken voor op stelt. Het is meer een dag om goed voor jezelf te zorgen, de waarheid te voelen en jouw voelsprieten te activeren. Kijk, luister, ervaar en zeg even niets… slaap er een nachtje over… alles is tijdelijk, ook bezit en behoeften. De 8 brengt ons uiteindelijk meer kwaliteit en zuiverheid maar laat ons ook vandaag, grenzen voelen van wat goed is en verstandig.  
  • Veel verslavingen zullen meer terrein willen winnen, het ego laat zich graag verleiden. Let deze dagen op jouw helderheid en grenzen hierin. Liever geen tv, alcohol, koffie, gamen e.d. Let op jezelf… en waak voor jouw rust en zaligheid. We doen het inderdaad samen en kunnen aansluiten op een groots netwerk van wijsheid en lichtkracht. Dat is de goede kant van overgave en positieve opbouwende herhalingen van bijvoorbeeld meditatie, ademhaling, ritme en positieve handelingen (in plaats van kortdurende aardse verslavingen die ons nooit zullen verzadigen). 

 

Wat een dag maar ook deze dag gaat weer over in een volgende dag. 

De zon blijft schijnen. 

Jouw wijsheid is groots. 

En wij zijn verbonden. 

 

Alle liefs en vele twinkelingen uit Blijdenstein ~. 

Graag tot de volgende keer. 

 Lia