LIA OUENDAG

Lieve Aardebewoner,

Een prachtige datum waarbij de 2 mag staan voor samenwerking, flexibiliteit en de 4 ons herinnert aan kwaliteit van leven en betrouwbaarheid. De volle maan op 24-4-24 brengt ons terug naar zuiverheid in denken en doen. De Zon blijft inspireren het leven zelf te blijven leven door deel te nemen en tevoorschijn te komen.  De Zon is volgens de werkelijke sterrenhemel in het teken Ram aangekomen en maakt ons instinct wakker.

“Leef met hart en ziel maar doe het met liefde”, lijkt het Universum ons te willen vertellen. De zon zelf is zeer actief en ontwikkelt de ene na de andere zonnevlam. We worden een klein beetje wakker geschud om het proces aan te blijven gaan en deel te nemen aan deze bijzondere transformatie periode. Beweging is goed. Vernieuwing is nu normaal.

Jouw hart volgen, betekent bezield blijven leven!

De bovenstaande foto is een recente foto die gemaakt is door de ESA Mars Express. Een foto waarop vulkanen zichtbaar zijn en de atmosfeer op de ietwat okerkleurige en kleinere planeet (dan de Aarde).
Onze buurman Mars, nu zichtbaar naast Neptunus aan de hemel, brengt ons momenteel daadkracht en moed om een bezield te gaan leven. Werk maken van onze dromen! Investeren in verlangens en hogere doelen. De kracht van liefde is voelbaar. De verbinding met het kosmische levert direct resultaat op. Deze samenstand van Mars en Neptunus brengt ons spirituele moed en liefdesenergie. Meditatie en stilte tijd herinneren je waar je vredig kunt zijn.

Vrede in jezelf ervaar je bij overgave. In jouw vrouwelijke pool. Dit voel je wanneer je je kunt laten verwonderen en de controle niet vast wil houden. Het vertrouwen maakt ons zacht. Overgave vraagt een zachte, milde blik. Met deze conjunctie vier je de bezieling en magie van het leven en krijg je de moed je over te durven geven aan de vrede die hierbij hoort.

Wanneer je moeheid ervaart, is het belangrijk een stapje terug te doen. Deze week na de volle maan is een belangrijke week om een pas op de plaats te kunnen maken en gebruik te maken van de natuurkracht en de synchroniciteit. Zie vermoeidheid als een teken van jouw ziel, te gaan handelen en keuzes te maken die je een vrij en blij gevoel geven. Er wil wat gebeuren, er zijn mogelijkheden en je krijgt de kans deze te benutten. Geef het leven het voordeel van de twijfel door het leven aan te gaan en ervaringen een kans te geven.

Deze volle maan is er goed voor.

De Zon helpt een handje door vele zonnevlammen tegelijkertijd te produceren en vanuit allerlei hoeken, letterlijk en figuurlijk, te prikkelen. De planeten om ons heen veranderen net zo snel als de Aarde zelf. Alle planeten ontwikkelen door naar de volgende fase en hebben te maken met andere (klimatologische) omstandigheden.

Het is de natuur die ons meeneemt.

Heb je de zwaluwen weer gezien? Ze zijn terug! Welkom zwaluwen in het land, als mooi symbool voor hoop en vernieuwing en licht na donkere dagen.
En de meteorenregen uit de Lyriden heeft ons een warme knipoog gebracht deze dagen.

Mercurius loopt vanaf 26 april weer direct en je zult zien dat de maand Mei een heel ander karakter krijgt. We begrijpen elkaar sneller, het vlot wat makkelijker en we kunnen weer tot concrete afspraken komen. Meer focus en meer contact.

We hebben deze week een laatste staartje van de eclipsen te pakken waarbij we ons klaar maken voor de volgende fase. Nieuw, fris en vol goede moed. Geloof er maar in. Gun jezelf de rijkdom, vrijheid en liefde.

Houd je zelf de Zon ook wat in de gaten? Het verklaart veel onrustige nachten en kan je jouw stilte momenten logischer laten zijn. Wanneer de zon zo actief is en ons bijpraat is het ook prima de energie op te nemen en geïnspireerd te worden. Je hebt dan wat minder slaap nodig. Maak je er geen zorgen over. Er wordt goed voor ons gezorgd.

Luister hier naar een kort geluidsfragment waarin ik meer vertel over de kosmische energie:

Een hele fijne week gewenst en graag tot ziens onder de sterren.

Warme groet,
Lia