LIA OUENDAG

Positief Karma 

Hoe anders men ook denkt, verlaag je trilling niet. 

Laat je niet verleiden tot boosheid, kritiek of afwijzing. De wet van Karma is eenvoudig. Dat wat jij in het universum naar buiten brengt, komt naar je terug. Alles om je heen werkt als een spiegel. Hoe meer je je met fijne mensen omringt, hoe meer je in de zuivere natuur bent, hoe fijner het ook zal zijn bij jou te zijn. We beïnvloeden elkaar continu. Wees daarom wakker en opmerkzaam wat mensen en situaties met je doen. Acteer door te handelen, keuzes te maken, te begrenzen waar nodig en natuurlijk je open te stellen voor liefde, harmonie en evenwicht. Als je je hart volgt, kan het nooit fout gaan. 

Karma is het gevolg van een eerder gemaakte beslissing van handelen, denken of spreken. Er bestaat dus ook positief karma. Het fijne toe-val. Mazzel hebben. Geluk ervaren.  Je kunt bewust kiezen voor positief Karma door verantwoording te blijven nemen voor jouw gedachten, handelingen, gezondheid etc.

De natuur helpt ons hierbij. Middelen uit de natuur versterken ons immuunsysteem, brengen het lichaam terug in balans als dat nodig is en brengen de rust die we wensen in een onrustige periode. 

Ken je de 5 wetten van Karma? 

 

  1. Wet van de liefde 

We oefenen, leven na leven, in de liefde te blijven en deze kracht toe te passen. Als het goed is, doet iedere generatie het ietsje beter… onze ziel wenst net als thuis, in een hogere staat van liefde te verkeren. De werkelijke waarde van iets is een direct gevolg van de energie en intentie die jij erin hebt gestopt aangezien elke persoonlijke bijdrage er ook eentje is aan het grotere geheel. Weet dat duistere bijdragen alleen op korte termijn eventjes iets doen maar verder geen invloed hebben op het geheel. Liefde inspireert en blijft. Liefde laat ons groeien en stralen. 

  1. Wet van groei

Groei gaat vanzelf en is één van de zekerheden die het leven biedt. Want zonder groei is er geen geboorte en dood. Waar groei heerst, is chaos. En als reactie op die chaos ontstaat harmonie. Om te kunnen groeien ben jij het zelf die moet veranderen en niet de mensen, plaatsen of dingen om je heen. Verander jij, dan past het leven zich daarop aan en zie je de door jou doorgevoerde veranderingen als een steeds groter wordende rimpeling in het water terug – in steeds meer aspecten van je leven. 

  1. Wet van balans

Yin en Yang zijn de besten vrienden van Karma. Er is balans in alles. Karma zorgt ervoor dat de duisternis plaatsmaakt voor het helderste licht. Elke mislukking is een kans op succes, en elk succes leidt ons naar toekomstige mislukkingen. Accepteer je menselijke kant, doe aan vergeving. We zijn aan het oefenen op Aarde. Als je het allemaal precies goed deed, waren we als mens niet zo aan het oefenen. 

  1. Wet van levenslessen

De wet van levenslessen is de Karmische wet die ons dwingt om te leren problemen op te lossen. Slechte dingen zullen niet verdwijnen voordat de les is geleerd en je iets in jezelf transformeert. Als er iets ‘mis’ is in je leven, is er iets mis in jou omdat het weerspiegelt wat jou omringt, en wat je omringt weerspiegelt jou. Dit is een universele waarheid. Het daagt je uit om zelf de verantwoording te nemen voor wat er in je leven speelt. Je dient te zorgen voor je eigen gezondheid, in verbinding te blijven met jouw eigen lichaam en de bijzondere uitwisseling tussen ziel en lichaam.  

  1. Wet van universaliteit

Karma draait niet om jou persoonlijk. Karma draait om alles en iedereen. We leren, groeien en bewegen samen op onze mooie planeet Aarde. En ondertussen blijven wij in verbinding met diverse andere dimensies, sterrenstelsels en diverse lagen van ons zelf. Alles komt weer samen, soms heeft het wat tijd nodig maar we blijven een eenheid. 

 Blijf bij jezelf.

Ook deze fase gaat voorbij en ook deze leerervaringen gaan over in een volgende.

Licht, liefde en beweging zullen er altijd zijn.

 

Alle goeds en wees lief voor elkaar.

Zonnegroet,

 

Lia