LIA OUENDAG

Op orde zijn is zo gek nog niet

Op orde zijn in jouw hoofd en in jouw huis, loont! Op orde zijn van binnen en van buiten, in hoe je je voelt en in hoe je je handelt. Veel mensen kunnen zich überhaupt niet voorstellen hoe dat voelt. Grip hebben op jouw eigen leven, jouw eigen leven sturing geven. Waar leer je dat?

Iedereen heeft het recht op geluk, op vriendelijkheid en doet zijn best.

We worden allemaal groot, proberen met onze voeten op de grond te staan, verantwoordelijkheden aan te gaan en in de realiteit te zijn. Maar groot worden is niet altijd makkelijk. Met een prachtige puber dame in huis, realiseer je je dat heel goed. Maar geef toe, voor ons allemaal, in alle leeftijden, is het leven soms veel.

En hoe leren we onze rug recht te houden als dat nodig is? Hoe leren we een huishouden te runnen? Wie weet wat je moet doen als de verantwoordelijkheden te groot lijken te zijn om te kunnen dragen?

Het vak “Professional Organizing” dient naar mijn idee, een verplicht onderdeel te worden van iedere opvoeding en opleiding. Want door te leren jouw eigen leven te organiseren, in praktische zin, voel je je steviger op de grond staan. Het vak Professional Organizing is een belangrijk onderdeel in het incarneren van de ziel en aangaan van jouw leven.

Wat doe je met een Organizer?
Want wat doe je dan met een Professional Organizer? Wat heb ik zelf ervaren met een Organizer?

Oude spullen opruimen. Dat wat niet meer functioneert, wegbrengen. Die mandjes en laatjes waar je de spullen even weg legt, aangepakt en nu echt opgeruimd. Kleding die ik niet meer draag, doorgegeven. Boeken die ik niet meer lees of zal gaan lezen, weggebracht. De keuken aangepakt en geordend. De koelkast opnieuw ingedeeld en opgefrist. Mijn administratie geordend. De mailbox aangepakt. De schuur systematisch ingedeeld na een grondige opruim- en schoonmaakbeurt. En het stort bezocht met vele honderden kilo’s. Daarnaast ook veel spullen naar de kringloopwinkel gebracht voor hergebruik.

Omdat de waarde van dit vak, mij zo duidelijk is geworden de afgelopen jaren, deel ik graag dit artikel met jullie.

Het belang van keuzes maken
Mijn naam is Lia en ik ben zelf astroloog. Tot 29 september 2020 loopt Saturnus retrograde. Deze planeet die even terugloopt in zijn baan geeft een prikkel om gedurende ons dagelijks leven, geconfronteerd te worden met beperkingen, de realiteit en de praktische kant van het leven. Of we willen of niet, deze periode wordt de basis helder:

  • Komen dieperliggende kwalen omhoog
  • Ervaren we beperkingen in de vorm van regels en wetten
  • Vragen we ons af op wie we kunnen rekenen en welke relaties duurzaam zijn
  • Vindt er een realitycheck plaats en een grote ontnuchtering

Deze periode nodigt ons vooral uit, om aanwezig te zijn in jouw eigen leven, jouw eigen leven te blijven leiden en niet lijden. De collectieve ontwikkelingsweg gaat over het volgen van jouw hart, jouw waarheid en het nemen van de regie. Onafhankelijker, neutraler en vrijer.

Als astroloog ervaar ik een belangrijke rode draad in de levens van vele klanten die gaat over dit thema. Handelen, keuzes maken, onderscheiden en kracht ontwikkelen. Eigenheid!

Wat past bij jou?
Een Organizer helpt je hierbij. Een Professional Organizer helpt je niet alleen jouw huis en spullen te ordenen maar laat je ook weer het centrum worden van jouw eigen Aardse leven. De Organizer kijkt met je mee en leert je hoe een huishouden te runnen passend bij jouw leven. Hoe om te gaan met verantwoordelijkheden, financiën en timemanagement. Al deze dagelijkse terugkomende zaken blijken namelijk ontzettend belangrijk te zijn voor het functioneren van andere zaken in jouw leven zoals relaties en werk.

Als deze praktische, alledaagse zaken binnen niet op orde zijn, functioneert de energie naar buiten ook niet. Energie stagneert en levenskracht blokkeert wanneer het thuis niet stroomt. Kinderen en gevoelige mensen met name, hebben hier veel last van. Door in huis overzicht, rust en harmonie te ervaren, verandert jouw levenshouding en uitstraling. Er komt automatisch dan ook meer rust en harmonie in het leven buiten de deur. Want je trekt dat aan wat je uitstraalt en leeft.

Daarom het belang van ritme in huis, opgeruimd en geordend, je spullen terug kunnen vinden, overzicht en reinheid om je heen geeft overzicht en helderheid in jouw hoofd.

Door geen energie te hoeven verspillen aan hele belangrijke maar steeds terugkerende zaken van het alledaagse leven omdat deze gewoon goed zijn geregeld, voelen we ons vrijer en sta je sterker in je schoenen.

Geland in mijn leven
Organizing sessies samen met een Organizer zijn een stevige verankering en hierdoor ben ik persoonlijk, beter geland in mijn eigen leven. Ik ervaar mezelf als meer mens, ben mijn menselijke kant serieuzer gaan nemen en weet nu beter wat voor mij bruikbaar en waardevol is en wat niet. Het is fijn merk ik, door te hebben hoe mijn basis functioneert en mezelf het houvast te bieden die ik nodig heb. Ik weet nu waar kwaliteit over gaat, in huis en mijn praktische aardse leven en daardoor houd ik meer tijd en ruimte over wat andere zaken die ik eigenlijk leuker vind dan stofzuigen. Ook ben ik door de Organizing sessies mijn huishouden en praktische kant van het leven anders gaan bekijken en zie ik de energetische waarde hiervan in.

Ik ben nu minder afgeleid en niet meer bezig met achterhaalde schoenen, oude foto’s en over- de-datum spul in de keuken. Ik weet waar en wat ik kan vinden en snel!

Op het moment dat je een aantal jaren last hebt van lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, druk op je hart en het leven mij steeds leek te overkomen, kwam de Organizer in mijn leven. Het heeft me zoveel gebracht dat oog voor de basis, ook in mijn werk heel belangrijk is geworden.

Via mijn werk, draag ik bij aan helderheid en inzicht in de levensloop van mensen. Maar zonder basiskracht en een stevige wortel in huis, is inzicht minder bruikbaar en wordt bewustzijn minimaal toegepast.

Organizing sessies creëren aarding. Ze laten je incarneren en aanwezig zijn bij jezelf. Het werkt! Het leven is niet ingewikkeld en zwaar als je leert hoe een aards leven te organiseren. Verantwoordelijk zijn en verantwoordelijkheid dragen is ons niet aangeleerd. We dienen dit door het leven heen te ontwikkelen ondanks dat belangen, succes en welzijn hiervan afhankelijk zijn.

Daarom, ben ik meer dan enthousiast over de aanvulling in ons leven, met behulp van de Organizing sessies.

Beginnen jouw handen al te jeuken?
Wil je zelf aan de slag in je eigen leven, huishouden of op het werk?

Wellicht is dit het moment voor individuele begeleiding, voor jou persoonlijk: Lees hier of hier dan verder.

Ik hoop dat dit jou mag inspireren en wens je veel levensgeluk.

Warme groet,

Lia Ouendag