LIA OUENDAG

​Kosmische update 8 juni

 

Lieve Aardebewoner, medemens en bondgenoot,

We zitten in de meest vruchtbare week van de maandelijkse maancyclus, de week voor de volle Maan. Dinsdag 14 juni om 13.51 uur is het volle Maan. De Zon staat dan in Stier en de Maan in de Slangendrager. Ja, echt, dit is hoe het werkelijk aan de hemel staat. De astronomische plattegrond geeft een loepzuivere horoscoop die inzicht geeft in de grote verbanden in jouw leven.

De energie zinvol gebruiken
De huidige kosmische horoscoop geeft informatie over het belang de essentie in de gaten te houden. Er is verdieping wenselijk op het praktische vlak. Hoe leven we, wat doen we met onze energie en wat levert het jou daadwerkelijk op? We worden geïnspireerd de puntjes op de i te zetten, na te gaan waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. Er zijn meerdere planetaire aanwijzingen die de collectieve opdracht spiegelen om groter te leren denken, verbanden te zien en de motivatie in essentie helder te krijgen.

Gewoonte en gedragingen
Soms zijn we gewend aan hoe we het doen, aan de pijntjes die er zijn, de gewoonten die erin geslopen zijn. De resterende periode in 2022 is een jaar om door te pakken, om hier eens naar te kijken en patronen en gewoonten (overtuigingen) te herzien. Een grote innerlijke reis die heel veel moois gaat brengen. Het wordt begeleid door een aantal planeten die retrograde lopen. Ook de invloed van Sirius draagt bij aan het verzamelen van moed om zaken aan te gaan en te horen, waar je wellicht voor bent weggelopen of de kracht niet voor hebt gehad het aan te gaan.

Je kunt jezelf vragen:

” Waarom wilde ik dit werk oorspronkelijk gaan doen, wat was mijn motivatie?”

“Waarom werd ik verliefd op je partner?”

“Waarom eet ik wat ik eet, klopt het met wat ik nu nodig heb in deze fase?”

Samen frissen we op
We reizen mee met een krachtige universele energie die gaat over daadkracht, de nieuwe start en uit je tenen communiceren. We groeien deze week toe naar een daadkracht en een uitdaging om zaken met onszelf aan te gaan. De ziel vraagt handelend vermogen naar jouw wijsheid. Er hangt iets in de lucht, kun je misschien ook voelen wat gaat over die concrete stap richting de volgende fase.

Er zullen meerdere momenten komen van afscheid nemen van het oude. Het fundament wordt bloot gelegd, op alle niveaus. Dit wordt onder andere gesymboliseerd door de Saturnus retrograde periode die 4 juni is ingegaan.

Loslaten is ruimte maken voor beter
Deze Saturnus retrograde periode duurt tot 23 oktober en is een fase van heroverweging, zorgvuldig met elkaar om leren gaan en aanvaarding. Zoek dingen goed uit voor je er JA tegen zegt. Overweeg zorgvuldig voor je contracten tekent, vraag jezelf opnieuw af welke basisbehoefte en motivatie hieraan voorafging. Er wordt een nieuwe basis gevormd die oorspronkelijk wil zijn en jouw basisbehoeften vervuld. Het moet kloppen. Geen concessies, we zijn eraan toe om te leven en te handelen met hart en ziel.

Onder ogen komen en aangaan
De collectieve ontwikkelingsweg kun je vertalen als een oefening en levensopdracht voor alle mensen over de hele wereld die gaat over het ((h)erkennen van de waarheid en te handelen naar wijsheid/inzicht. Het gaat over de belangrijke groei in moed en persoonlijke groei. Je mag het zelf doen en je kunt het ook zelf. Minder afhankelijk, minder vragend en minder “slachtoffer”. Niet naar de ander wijzen of wachten maar juist actief worden, vitaal en wakker.

Voorbereiden
Gedurende de Pluto retrograde periode (tot 8 oktober) zijn we van binnen aan het herkauwen en herschikken. Het is een innerlijk, diepgaand proces wat ons de kans geeft een streep onder zaken/relaties te zetten en ons te openen voor een wezenlijke transformatie in onszelf. Het laat ons weten wat echt niet langer kan en vraagt ons, dit innerlijk weten belangrijk te maken.

De volle Maan in de Slangendrager
Dinsdag 14 juni is het volle Maan. Deze maan in het 13e teken de Slangendrager stimuleert ons goed te (door) voelen en niets zomaar aan te nemen. De stilte geeft de antwoorden. Het soms niet handelen, niet spreken, niets denken brengt openingen die je niet had kunnen verzinnen. De Slangendrager volle Maan is een belangrijke beleving van vertrouwen. We voelen rondom deze dagen meer dan anders, het vertrouwen en de omhulling. Het komt goed. Alles is goed.

In de aanloop naar deze volle Maan, ervaren we deze week veel helderheid en innerlijke rust. Je neemt makkelijker pauzes en kunt nog eens wat heroverwegen. We leren zorgvuldiger te leven, te handelen en worden ons bewuster van wat we aan het doen zijn.

Net zoals onze gidsen heel zorgvuldig met jouw energie omgaan, wil jij dat ook leren. Aandacht voor jouw Hoger Zelf, jouw intuïtie, jouw hart. Een luisterend oor voor jouw gevoelsleven en “andere” kant van dat wat er allemaal gebeurt.

Ontzuren
We zijn op grote schaal aan het reinigen, zowel karmisch via familiebanden als wel via het lichaam die van afvalstoffen af wil. We zijn toe aan meer licht en liefde en maken ruimte via intense processen in aardse, relationele zaken. Jouw lichaam neemt in 2022 de tijd de kilo’s weer kwijt te raken, op te schonen en los te laten wat niet meer dient. Dit proces kun je ondersteunen door zuivere voeding (zie overzicht basisch), veel water te drinken en jezelf toe te staan zaken los te laten die niet goed voor je zijn.

Medische astrologie
Soms neemt het lichaam het over wanneer je niet handelt naar je gevoel. Dan maakt het lichaam contact met jou via ziekteprocessen of een crisis. Het is een kado en bedoeld als groeiproces.

Jouw persoonlijke, unieke horoscoop geeft veel informatie over de huidige gezondheid en lichaamstaal. Het brengt je zicht op de grote verbanden en ondersteunt hiermee heling, richting en verbinding met jouw zelfhelende kwaliteiten.

Reinigen en uploaden
Deze volle Maan is een hele belangrijke Maan om stenen te reinigen en te uploaden, jezelf te voeden met wezenlijke zielsvoeding via het Maanlicht en je over te geven aan grotere krachten die ons omhullen. Vergeet niet, de Maan weerspiegelt het licht van de Zon en heeft geen eigen identiteit. Via de Maan (voelen) maken we contact met onze Zon (jouw hart). Door naar de Maan te kijken, beleeft jouw lichaam deze verbinding.

Elementen
Deze volle Maan brengt de passie naar boven, de aard en reden om ergens voor te gaan. Vluchten kan niet meer… We willen onze bijdrage te doen door zacht en liefdevol te zijn, niet meer te vechten maar mee te stromen en in verbinding te blijven met een veel grotere wereld.

De elementen verdeling laat ons zien dat we humor mogen blijven gebruiken. Maak het luchtig, ruim en betrekkelijk. Vanuit ons denken maken we het soms zo ingewikkeld terwijl de oplossing al lang voor handen is.

De Zon neemt ons mee
Venus is in transitie, net als de Aarde en vele planeten in ons Melkwegstelsel. Het is een ompoling op basaal niveau. We zin toe aan een eerlijk, stevig en zuiver fundament. De omstandigheden veranderen en wij veranderen mee. Bewust of onbewust…

Vergeet de Zon niet te groeten en jouw lijntje met de Zon (jouw hart) te onderhouden. De Zon komt op rond 5.20 uur en gaat onder rond 22.00 uur. Het zijn de meest fijne momenten om de Zon gedag te zeggen en aan te kijken.

Alle goeds gewenst en graag tot een volgende keer,

Lia