LIA OUENDAG

Kosmische update 7 maart 2022

Richtingaanwijzer
We zijn vanmorgen begonnen met een mooi aspect tussen de Maan en Uranus. Het geeft ons een gevoel van lekker vrij willen zijn en behoefte aan inspiratie. Het geeft een blije en vrije sfeer, gemoedelijk en relativerend. Jouw intuïtieve weten is de richtingaanwijzer. Je bent niet afhankelijk om je vrij te maken of te kiezen voor dat wat je gelukkig maakt. De afhankelijkheid van de wereld om je heen is vaak verbonden met een behoefte aan veiligheid en rust. Als we overprikkeld zijn of met onverwerkte emoties leven, zijn we al uit balans en kunnen we de energie van buitenaf vaak niet goed onderscheiden. Dit is een collectief thema voor deze periode en vraagt de verbinding met jezelf belangrijk te maken.

Je kunt meer dan je denkt
Je kunt heel veel met jezelf via jouw eigen kracht. Ons zelfhelende vermogen om te blijven vertrouwen is indrukwekkend. Het blijkt iedere keer dat als mensen kiezen voor de Zon, hun hart en meditatieve bezigheden, ze direct beloond worden. Door even 3x door te ademen en ons gevoel serieus te nemen ervaren we gelijk meer licht en blijven we dichter bij de bron, onze essentie. Door ervan uit te gaan dat je vergezeld wordt door gidsen en een zeer wijs Hoger Zelf, is het leven zelf een prachtige richtingaanwijzer en blijf je in verbinding met jouw zielsplan. Het leven is eigenlijk zo simpel, zeg ik vaak in sessies. De horoscoop voorziet ons van deze logica en brengt inzicht in de grote verbanden. De kosmos, onze gidsen en het leven zelf kent veel humor en luchtige energie. Je ervaart dit door de synchroniciteit en toevalligheden te herkennen en soms glimlachend naar jouw eigen leven te kijken door je te realiseren dat niets voor niets gebeurd.

Zelf reguleren en helen
Jouw levenshouding is helend. Het blijven monitoren van jouw gedachten wenselijk. De keerzijde van deze huidige constellatie is stress en mentale overprikkeling. De vaak bewust opgezochte georganiseerde onrust (denk aan roddelen, afleiding via televisie en social media, verkeerde voeding) zal nog harder binnenkomen dan anders. We zijn nog een aantal jaar actief in het ombuigen van karma en het wakker worden over onbewuste voortzetting van oude energie.

De heling vindt plaats door het leven te leven, er te zijn en je dingen te doen. Jouw lichaam trilt uit door aanwezig te zijn. Als we last hebben van lichamelijke ongemakken is het een signaal dat jouw lichaam graag wat met je wil delen en handelingen nodig zijn om in contact te blijven met jouw levensstroom. De rust en ontspanning laten ons lichaam bijtanken. In een periode van omzetting van oude naar nieuwe energie, zoals nu wereldwijd gebeurd, is het lichaam in staat in een korte tijd veel uit te werken en de weg vrij te maken naar een volgende belangrijke fase.

Vruchtbare week
18 maart hebben we de volgende volle Maan. De week voor volle Maan is het meest vruchtbaar. Het is altijd een week met veel pit, expressie, beweging en grote monden. Dit is een week waarin yin yoga op zijn plaats is, aandacht voor het gevoel in plaats van de emotie. We wandelen een week in waarin je veel contact kunt maakt met de stuwende, groeiende kracht en er ook letterlijk in de natuur veel gebeurt. De volle Maan horoscoop van 18 maart (rond 8.20 uur ‘s morgens) geeft een intens gevoelsleven weer waarin we met enige nuchterheid babystapjes voorwaarts kunnen maken. Voorwaarts gaan we door spanning af te voeren en een bijdrage te doen door innerlijke vrede en balans. Want realiseer je dat we in een zee van energie leven en de onrust van de wereld meer van je vraagt in het afvoeren en loslaten van emotie. Vraag je voeten open te staan en neem jouw moment voor je gaat slapen om contact te maken met de grond waarop je bent. Laat los en koester je bekken, jouw centrum. Misschien kun je om rust en balans vragen en jouw veld voorzien van de nodige licht en liefde?

Wereldse bewegingen
Ondanks de huidige perikelen in de wereld, vermoed ik dat einde van deze maand de grootste onrust weer wat verdwijnt. We worden uitgedaagd te blijven vertrouwen op onszelf en de helderheid over het aanvoelend vermogen dat we gaan handelen als dat nodig is. We zijn veilig maar worden opnieuw gedwongen naar de realiteit te gaan en meer verantwoording voor onze daden op te pakken. Crisis brengt altijd een reality momentje, een kans om te voelen wat belangrijk is en waar we werkelijke waarde aan dienen te hechten. Emotionele volwassenheid is nog altijd een groot goed en een wezenlijke eigenschap om happy te zijn. Het machtsvertoon van deze weken rondom Oekraïne is een oude energie die ons afleidt van veel belangrijkere zaken zoals het verband tussen 5G en “corona”. De vogels die letterlijk uit de lucht vallen zijn slachtoffer van dit biowapen 5G.

Wilskracht
Ik vertelde het eerder; in 2022 zal alles anders gaan we denken.

We zullen gedwongen worden heldere, bewustere keuzes maken en waar nodig de wensen en verlangens gaan bijstellen. Plannen veranderen en gedachten wisselen.

Geld wordt minder waard en de prijzen zullen blijven stijgen. Een eye-opener om de waarden op een andere wijze te gaan beleven en ons niet gek te laten maken. De wilskracht wil anders ingezet worden. Alles draait om liefde en iedere ziel oefent op Aarde de liefde te leven. Hier is ook wilskracht voor nodig. Geld is energie. Onze energie wil anders gebruikt en ingezet worden. Zachter, liefdevoller en bezield. Want zeg nu zelf, waar draait het nu werkelijk om?

Wat wil je als dit aardse avontuur wordt afgerond, nu gedaan en gezegd hebben?

Dieren
De onvoorwaardelijke liefde wordt door dieren aangeboden en tijdens deze belangrijke fase in onze ontwikkeling betekenen dieren veel. Ze spiegelen onze uitstraling. Ze laten ons voelen en in het hier en nu zijn. Dieren verbinden ons met eigenschappen als vergeving, empathie en betrouwbaarheid. Dieren zijn er voor ons en wachten…. wachten tot we rustig en heel echt contact maken, vanuit ons hart en met de oprechtheid die ze waard zijn… en ook jij zo waard bent.

Lieve Aardebewoner, pluk de dag. Geniet van de Zon en het licht wat ons wordt aangeboden.

Graag tot ziens onder de sterren.

Hartegroet,
Lia