LIA OUENDAG

Lief medemens,

Deze week staat de maan lekker dichtbij. Wat meer emotie, wat meer “gevoel” en een grotere aantrekkingskracht naar de astrale werelden.
De maan staat nu op zo’n 356.000 kilometer. Straks met de volle maan en tevens maansverduistering op 25 maart om 8 uur is de afstand tussen de Aarde en de maan zo’n 405.000 kilometer. In dit geval wil het niet zeggen dat de maaninvloed dan minder is.

De kracht van ons gevoelsleven is groot.
Hoe we denken, hoe we kijken en hoe we handelen heeft erg veel invloed op het dagelijks functioneren.

Het is fijn als je weet dat de kosmische invloeden wat krachtiger zijn dan normaal, zoals nu. Dan kun je jezelf wat meer leiding geven deze weken. Positief denken, jouw frequentie hoog houden en je niet laten afleiden (verleiden) door lagere trillingen.

De maan maakt 8 maart even contact met Mars en daarna met Venus. Het prikkelt ons concreet te reageren op wat we voelen. Het maakt ons wat emotioneler maar met de invloed van Venus kunnen we het snel weer glad strijken.
Rond 9 maart komt de maan in verbinding met Saturnus wat een steviger gevoel over grenzen en verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De maan laat ons duidelijk voelen waar we praktisch in ons dagelijks leven mee bezig zijn. Het geeft een wat serieuzer gevoel. We hebben door wat er gebeurd. En dat is veel.

De maan reist na 10 maart door ram (actie!), stier (verwerken), tweelingen (contact graag), kreeft (even navoelen), leeuw (ik durf en ga) naar maagd voor de volle maan op 25 maart en tevens de maansverduistering; de beer gaat los, bevrijding en doorbraken van oude patronen. Nieuwe kijk op het aardse functioneren.

Voelen, voelen, voelen 
Na deze nieuwe maan zullen we wat verwarring ervaren. We denken dit en voelend at. De maaninvloed verzacht. We praten graag over onze wensen, willen graag geknuffeld worden, voelen ons wat emotioneler en misschien ook wel kwetsbaarder dan anders. Het is een mooie opening naar zelfliefde en zelfhelend vermogen. Be your-self.
De maan staat tijdens de nieuwe maan horoscoop in de top. We willen niets liever dan thuis zijn. Ons weer helemaal veilig voelen. Vrede op Aarde alsjeblieft.

Je kunt jezelf op dit vlak heel veel bieden. Zorg voor jouw (t)huis, buik, gevoelsleven.
“Denk positief”, vraagt deze maan.

Les in zuiverheid
Houd het zuiver. De grote invloed in Vissen gaat over de les in zuiverheid. Zuiver, helder en bezield durven leven. Voor het hoogste doel gaan. Het is een belangrijke fase om de energie centraal te stellen in plaats van het concept of het denken.
Kies voor bezieling en vertrouwen en niet voor de zwaarte of het slachtofferschap.

Deze week groeien we toe naar een volgende fase in zuiverheid. We worden aan de hand genomen.
Voelen, voelen, voelen.

Durf te groeien 
Deze nieuwe maan tot de volgende nieuwe maan is een maand van de hogere frequentie. Ook de astrale kracht van macht, onderdrukking en controle is groot. Er zijn tegenkrachten vol verleidingen om het oude vast te willen houden. Je kunt er onzeker van worden wanneer je jouw behoeften van het innerlijk kind te belangrijk maakt. Een maand vol emotie die vraagt wat ruimte te blijven voelen. Wees empathisch en compassievol maar niet wanhopig of veeleisend.
Deze fase is ongrijpbaar, onduidelijk maar ook tijdelijk.
Blijf zuiver observeren.
We ontvangen een maand vol eye-openers, (in)zicht en zachtheid. Voel maar.

Er wordt je een kans aangeboden de trilling te verhogen in jouw plannen, ideeën en behoefte aan vernieuwing. Hoe zit het werkelijk? Klopt het wat je doet met wat je voelt? Je wordt even met je neus op de feiten gedrukt en kunt niet meer om jouw gevoel heen.
Koester de rust in jezelf en met jezelf. Het doet de wereld goed.

Na 8 april zal de logica terugkeren en zullen wij steviger staan in ons eigen leven.
Omstandigheden veranderen vanzelf en met een paar onverwachte wendingen is het ineens weer allemaal anders.

Gratis liefde 
We krijgen veel gratis en voor niets aangeboden. Positieve energie, liefde, troost, omhulling, vertrouwen en bevestiging over jouw gevoel. Je voelt het goed. Neem je tijd om jezelf serieus te nemen. Volg jouw pad.
Deze maand dienen we wat meer uit te ademen. Kijk en verwonder je. Laat het zijn zoals het is. Je hoeft niet steeds aan te gaan. Probeer niet alles te willen oplossen. Er hoeft niemand gered te worden die daar niet om vraagt.

Nieuwe dimensies zijn al om ons heen 
Onze ziel bereidt zich voor op een leven met liefde, vrede en gelijkmoedigheid. We oefenen en doen het goed. Er is steeds meer licht en kracht voelbaar. We staan op. Gaan door. Zonder strijd maar gewoon met liefde en compassie.
Deze maan laat je meetrillen en afgestemd zijn op de dieperliggende processen. Het brengt respect voor ieders ziel. Je kunt de engelen zien dansen. Het is een hele verfijnde maanfase.

Tussen 10 en 25 maart kun je prima jouw stenen opladen. Eerst even onder de kraan reinigen met water, zacht en met aandacht. En dan tijdens een heldere nacht of heldere zon even buiten neerleggen. Een paar uur is voldoende. Helderheid is wel gewenst. Jouw intentie, liefdevolle aandacht en zachte hand doen de rest.

Stralend met positief karma
Zo ook voor ons. De zon helpt ons bij ons hart te blijven. De maan helpt ons in onze buik te berusten. Het is een tijd voor vrede. Het zijn weken tot 8 april om het goed te hebben met jezelf. Maar ook de oprechte, bezielde vriendschappen zullen weer de aandacht krijgen die ze verdienen. We verrijken elkaar als gelijkgestemden.

De nieuwe maanhoroscoop vertelt verder over het belang meer kwaliteit in doelen en ambities te realiseren. Hoe voel je je met jouw sociale maatschappelijke status? Mag je het wat relativeren of ben je juist meer waard?

Eigenwaarde en de zuivere toepasbaarheid van de energie van geld zijn belangrijke pijlers om een hogere frequentie trouw te blijven.
Zorgen voor jezelf, handelen naar je wijsheid, in balans zijn. Iedere dag gedurende de gewone alledaagse uren, niet alleen tijdens een fijne meditatie.

Deze maan vraagt je heel oprecht en zuiver te kijken naar jouw wereldse rol. Kan ik misschien meer bezieling in mijn leven aanbrengen? Kan ik misschien door mijn eigen houding meer liefde, rust en vertrouwen uitstralen?
Deze maan vraagt je niet met jezelf bezig te zijn maar met de groei van ons allen. Jouw motivatie heeft gevolgen. Jouw keuzes hebben gevolgen, dat noemen we karma. Karma is keuze en gevolg. Karma overkomt je niet. Het is dat waar je voor gekozen hebt.
We hebben ook positief karma! Positieve effecten door ons handelen. En dat betekent niet dat iedere dag leuk en liefdevol is. Het mag zijn zoals het is. Deze maanfase laat de klokken luiden voor de ziel die weet dat de tijd rijp is.

Ontvang en vraag meer hulp.

Durf meer te ontvangen.

Geloof in jouw dromen.

Maar blijf zuiver. Ken de grenzen. Wees reëel. Is het gepast of niet? Draagt het bij aan een hoger doel of niet?

De echte familie, leven na leven 
De lichtfamilies en kosmische vrienden zijn zo lief, geduldig en wijs. Je zult altijd op ze kunnen rekenen. Altijd mag je vragen. Altijd is er energie beschikbaar als je het idee hebt dat het wat te veel is voor je.

Blijf altijd zuiver omgaan met de ander.

Je dient niet voor de ander te denken en niets in te vullen.

Koester de liefde en erken de ziel van de ander.

De hogere frequentie is in iedere lastige situatie, DE oplossing.

Eenvoudig en zorgzaam 
Wees bescheiden zoals de maan zelf.
Deze maaninvloed heeft een logisch effect omdat Mercurius erbij betrokken is (11 maart keert de helderheid terug) en zullen wij rond 14 maart een sterke behoefte voelen onze visie te volgen (Jupiter) en patronen te doorbreken (Uranus).

Van nieuwe maan tot nieuwe maan 
Deze maanperiode van 10 maart tot 8 april vraagt je praktisch en zuiver te zijn. Eenvoudig maar betrokken. Handel met bezieling en anders niet. Sta achter je keuzes, relaties en doelen.
De liefde is groots. Als je je daarop richt en aandacht geeft, kom je in een zee van liefde en flow terecht. Hier gaat de collectieve groei over. Vertrouwen. Los durf laten. Anders en groter durven kijken. Handelen naar het onderbuikgevoel, gewoon, omdat je daar rust en vrede door ervaart.

Grote sprongen in ons bewustzijn 
We zijn op weg naar de volgende groei spurt in onze ontwikkeling.
Het lichaam resoneert en vraagt aandacht.
De engelen zijn er. Vraag hulp bij het reinigen en ondersteunen van jouw functioneren. Denk positief. Praat positief. Noteer je succesjes. Wees opbouwend.

Zelfrealisatie en verlichting is de weg terug naar je werkelijke zelf. De kosmische informatie brengt je terug naar jouw essentie. We stijgen meer en meer boven de conditioneringen uit. Zien de betrekkelijkheid in van al die regels, wetten en verwachtingen. Terug naar de werkelijke basis.

We maken ons klaar een gezond geestelijk en fysiek lichaam te onderhouden.
In je kracht staan.
Lekker in je vel.
Stralende ogen.
Avontuurlijk.
Open houding naar de dag vandaag.
Zeg Ja tegen jouw leven, met alles wat erbij hoort. Ook de schaduwkanten. Geef aandacht aan datgene wat je blij, vrij en liefdevol laat zijn. Geef dat aandacht wat jouw aandacht ook waard is.

We worden weer vrienden met onze gidsen, ons Hoger Zelf en al die voorouders die de weg vrij hebben gemaakt dit leven te kunnen leven. De kosmische vrienden zijn trots op jou, op ons.
We mogen eraan wennen te gaan leven in vertrouwen, liefde en in overvloed.
Terug naar de thuisbasis waar we ons veilig, rustig en vredig voelen.
Er hangt geluk in de lucht. Het is een kansrijke tijd. Maar wel even in de spiegel kijken. Reflectie en herinnering.

In mijn artikel in het Spiegelbeeld magazine van deze maand maart, noem ik de eclips tantrisch! En dat is ie.

Ik wens je alle goeds en een fijn samenzijn met jouw dierbaren.

Alle liefs,

Lia