LIA OUENDAG

Kosmische update 30 januari 2023

 

Foto boven: Uitzicht over de vallei van de Dordogne vanuit point de vue Argentat

Om misverstanden te voorkomen en voor de mensen die mijn werkwijze niet kennen, bevestig ik dat mijn horoscoopduidingen zijn gebaseerd op de real time, astronomische kloppende planeetstanden. Ik ambieer de Astrologie te transformeren en in oorsprong te erkennen door met de natuurlijke tijd te werken. Een horoscooptekening die precies klopt met hoe het aan de hemel staat. De taal van het hart. De volgende volle Maan is 5 februari 2023 rond 19.30 uur met de Zon in Steenbok en de Maan aan het eind van het teken Kreeft, al in de Leeuw invloed aanwezig.

 

Lieve lezer,

Een volle Maan vol grootheid en vleugels.
Een volle Maan vol emotie en richtingaanwijzers. De komende weken zal in het teken staan van afstemming, aanpassing en liefde. We zullen meer dan ooit weten waar we thuis zijn en bij wie. Toch hoeft het niet intens te zijn maar gewoon zoals het is. Beetje ontnuchterend in relaties. Vergeet niet dat astronomisch bekeken (real time astrology) de Zon nog in het teken Steenbok staat. We verteren, aarden, gronden en realiseren ons factor Tijd. Familie, samenzijn, zinvol en nuttig bezig zijn is tijdens de Steenbok fase in ons bewust-zijn.

Venus en Mars in gesprek
Vanuit de constellatie lezen we in de huidige horoscoop dat het vrouwelijke en mannelijke deel in onszelf in evenwicht wil zijn. Er is een soort emotionele APK in relaties gaande. Expressie en uit je comfort zone komen lijkt belangrijk te zijn. Het zijn 2 weken om creatief, speels met een open mind naar elkaar te luisteren. Expressie is van belang. De ander laten weten hoe je erbij zit, delen over hoe je je voelt. De ander kan het niet ruiken tenslotte en invullen voor elkaar is niet wenselijk.

Oud en nieuw show
Er is een kosmische prikkel om nieuwe, creatieve en waardevolle ervaringen op te doen. Deze week richting volle Maan wil je graag met jouw hart JA zeggen en dingen doen waar je waarde aan hecht. Niet voor de vorm maar uit het gevoel.

Het is een soort oud en nieuw show, deze volle Maan. En die energie houdt aan voor de komende weken.

Het vrouwelijke en mannelijke deel in onszelf wil samen werken. De mannelijke pool staat onder druk (je kunt met je wilskracht nu niet echt uit de voeten) en met Mars in Stier is de actie wat taai en vraagt tijd. De vrouwelijke pool zoekt vorm en aandacht. Het zijn vooral de eerste dagen na deze volle Maan van 5 februari die gevoeliger en kwetsbaar maken en daardoor verhelderend en bevrijdend!

Hoe kun je vrij zijn
We willen graag vrij zijn maar kunnen alleen vrij zijn wanneer wij verantwoording durven te dragen voor ons eigen leven. We willen wel maar weten soms niet HOE. Deze volle Maan geeft je handvatten, laat je zaken gewaar worden en brengt vorm. De vleugels kriebelen. We oriënteren, snuffelen, kijken de kat uit de boom en maken ons klaar om meer aanwezig te zijn in vriendschappen en relaties. We stellen ons open.

Voorwaarts
Met alle planeten direct is er een voorwaartse energie voelbaar. Het loopt mooi deze week, het stroomt wel. Het is een inspirerende week met een heldere geest.

Je zult merken dat het fijn is contacten te onderhouden, behoefte hebt aan “samen en gezellig”. Een mooie tijd met Venus in Waterman om aan je netwerk te bouwen, ook online en via internet contact te maken en hier ook prima jouw wereld mee te vergroten. De verschillen maken vriendschappen en relaties juist zo waardevol en interessant.

Deze volle Maan stimuleert duidelijk deze vrije, gelijkwaardige, wereldse contacten.

Lichaam doet mee met een emotionele APK
Het brengt ook afvalstoffen omhoog. Deze dagen na de volle Maan zul je je bewuster zijn van emotioneel en fysiek afval. Schrik er niet van als je uit evenwicht bent (evenwichtsorgaan is jouw kosmische antenne). De balans wil even rechtgezet en aangepakt worden. Heb je last van een ochtendhumeur, dan kun je er zeker van zijn dat je teveel afvalstoffen hebt en het lichaam toe is aan een flinke reiniging. Het evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke in jezelf vraagt eenzelfde energie in het lichaam. Actie maar ook rust. Expressie maar ook luisteren. Een plan maken en het dan ook laten gebeuren.
Een mooie week na de volle Maan om wat meer te reinigen, veel warm water te drinken, een voetenbad met zout en wat extra rust. Slow down… take your time… er is tijd.

Energielijnen en overal een aspect voelbaar
Als je de afbeelding hieronder bekijkt, zie je waar op Aarde welke planeetenergieën sterk doorstromen. Afhankelijk van de positie van de Aarde ten opzichte van de rest van de planeten in het Melkwegstelsel, zijn er altijd bepaalde planeetlijnen sterker voelbaar op bepaalde plaatsen.

Nederland heeft te maken met (te) grote ambities en dient haar doelen weer helder te krijgen. Nederland is bezig met grote wereldse zaken maar vergeet voor zichzelf te zorgen. De turbulentie wordt versterkt door specifieke planeetlijnen die over Nederland trekken. Neptunus bijvoorbeeld heeft een hele zwakke invloed in Nederland deze periode waardoor rust, ontspanning en vertrouwen minder makkelijk gevoeld worden. in het land. Als je dit weet, is het dus extra belangrijk zelf veel te mediteren en ontspanning in de agenda te zetten. We zien veel moed en kracht via de planeetenergieën in Nederland en het land kan dan ook wel een stootje hebben. Zo zie je elk land en gebied op de wereld een eigen energieveld creëren, mede bepaald door de kosmische setting en invloed van het Universum.

Sterren knipogen
Lieve wereldburger en ruimtebewoner, blijf om je heen kijken. Geniet van de heldere sterrenhemel en de Maan bij Orion, Sirius en Aldebaran. Maandag 6 februari zien we de Maan in Leeuw bij Regulus, een mooie energie om je waardigheid in op te laden en jouw hart wijd open te zetten voor deze volle energie van liefde die ons aangeboden wordt. Vind jouw donkere plekje en laat je inspireren door de grootsheid van ons Aardse leven.

Zo mooi, zo groot en zo veel creativiteit.

Warme groet, dank voor ons lijntje en jouw aandacht voor mijn werk.
Een fijne week gewenst.

Lia