LIA OUENDAG

Kosmische update 27 oktober 2021

Foto: Michael Teoh bron: spaceweather.com
( om een idee te geven hoe groot de zonnevlammen waren, heeft deze fotograaf de Aarde in schaal erbij gezet… )

Hoi mooi medemens,

Ik praat jullie graag bij! De Zon roept ons. Het is magisch maar ook verwarrend. Daarom vandaag een kosmische update, om inzicht te geven over deze dagen en te weten wat er ook volgende week naar ons toekomt.

Voor de mensen die graag mijn nieuwsbrieven blijven lezen, stuur ik deze update via tekst mee op deze manier, naast het geluidsbestand. Dank nogmaals voor jullie warme, fijne en persoonlijke berichten over mijn werk. Ik waardeer dat zeer.

Geluidsbestand
Het geluidsbestand van de kosmische update van 27 oktober 2021 kun je via deze link beluisteren.


Zonnevlammen

26 oktober was bijzonder. 8 zonnevlammen raakten het gebied waar de Aarde gisteren doorheen reisde. Heb je het gemerkt? Er gebeurde mooie dingen maar vermoedelijk waren het ook intense ervaringen. Dat hebben we kunnen voelen.
Komende twee weken verwachten de astronomen meer vlammen met deze intensiteit. Het waren M flares en ook vandaag zijn deze voelbaar.

Niemand op Aarde kan de Zon beïnvloeden maar de Zon heeft grote impact op ons. De zonnevlammen brengen groei maar ook inzicht en drijft het een beetje op de spits. Zonnevlammen hebben invloed op het centrale zenuwstelsel, hersenactiviteit, gedrag en activeren het onbewuste. Je kunt dingen voelen en ervaren die je niet kunt plaatsen. Jouw energieveld wordt even heen en weer geschud, net als de Aarde. Ze kunnen ervoor zorgen dat mensen zich nerveus, bang, moe, geïrriteerd, futloos, misselijk of down voelen. Het magnetisch veld verandert en daarmee ook ons eigen energieveld. We zijn natuurwezens en ons lichaam is ons voertuig, reageert op de zon en de natuurkrachten waar we deel van uitmaken.

Rust en ontspanning
Als je weet dat de Aarde even wordt heen en weer gehusseld, is het fijn meer rust en ontspanning te regelen  voor jezelf. Je niet te druk te maken en alles even van een afstand te bekijken.
Mogelijke onrust heeft met de deze zonne activiteit te maken en kan emotioneel uitwerken. Ook de hormoon huishouding reageert hierop. Hormonen vallen onder Pluto, hormonen en karmische processen horen bij elkaar. Het betreft het onderhuidse systeem wat ongelooflijk veel invloed heeft op het geheel. Hormonen hebben net als de insecten op Aarde een oerkracht.

Het lichaam is sterk verbonden met de Zon en reageert via het hart op de veranderingen van het magnetische veld. Mocht je teveel door stampen en uit het hoofd blijven reageren of grenzen overgaan, krijg je nu zeker last van je hoofd.

Oude patronen duiken op, geschiedenis lijkt zich te herhalen en oude zaken zijn weer even actueel! Dit is het moment je te herinneren hoe en wat je eerder hebt ervaren en de lessen die je hieruit hebt geleerd.

Inzicht en vernieuwing
Vanaf volgende week veel inzicht, vernieuwing maar ook verrassingen. Let op en schrik niet. We kunnen van alles verwachten. Denk positief en trek het goede aan.
Je bent de meester van je eigen leven en bent er zelf bij.
Door jouw eigen energie te voeden, positief te denken en met mooie dingen bezig te zijn, zul je merken dat je vanaf volgende week juist bemoedigd wordt en je omhuld zult voelen.

Het zijn weken van grote inzichten en doorbraken, dingen worden gezegd die al langere tijd gezegd wilde worden.

Oppositie Zon Uranus
Volgende week gaat de boel wat op zijn kop. Ook in positieve zin kunnen we voelen waar onze waarheid is en dat we echt ons gevoel willen volgen. Onze intuïtie maakt overuren en lichtkracht is enorm. We zitten in een hoge energie, hoge trilling en mogen ons hierin laven. De hele eerste week van november worden we getrakteerd op verrassingen, inzichten, helderheid van geest en gaan we AAN.

Deze oppositie werkt op twee niveaus uit: 

1. Via de persoonlijkheid
Aardse zaken vragen dwingend de aandacht (politiek, klimaat, natuur). De natuur roept, we kunnen niet doorgaan op de oude manier met oude doelen en oude overtuigingen. Alleen het ego voelt deze twijfel en hang naar het bekende. De ziel wil wel door.

2. De ziel
Durf ik in het diepe te springen en oude patronen onder ogen te zien? Er komen diverse oude valkuilen omhoog, oude pijn en gewoonte gedrag. Het is “normaal” en hoort bij deze kosmische tijd. De herfst doet er een schepje bovenop. Durf los te laten zoals de bomen hun blaadjes, zonder de wortels te verwaarlozen. Het kan. Het is zelfs een natuurlijk proces. Adem diep in en uit, en nog een keer en weet dat er niets kan gebeuren als je het bekende loslaat en je openstelt voor meer liefde, harmonie en vernieuwing.

Op zielsniveau namelijk gaat dit proces over een gezamenlijk proces van het leven leven, pionieren, het onmogelijke mogelijk maken door jouw eigen weg te durven gaan. Je ontdekt jezelf meer en meer, herinnert en kent jouw waarheid door de ervaringen aan te zijn gegaan. Twijfel niet aan jezelf. Probeer niet te dubben en te twijfelen maar het bloed laten stromen en in beweging komen. Risico’s durven nemen en je ziel prikkelen. Reageren op jouw inspiratie en eye openers en weten dat je geleerd hebt van je ervaringen c.q. fouten.

Effect van Uranus retrograde
Uranus retrograde is zichtbaar aan de hemel in het teken Ram. Uranus in Ram geeft veel onrust maar ook inzicht en ontwikkeling op technisch vlak. De ruimtereizen, de radicale veranderingen, rebels gevoel, we willen intuïtiever leven, puurder en anders. Totaal anders.  Er zullen de komende weken veranderingen worden doorgevoerd als Uranus de zon raakt die we uitgesteld hebben maar nu om daadkracht vragen.

Situatie van 1 november 2021
Hierboven zie je de positie van de Aarde ten opzichte van de Zon en onze buurplaneten. Een mooi overzicht en een gevoel over de sferen om ons heen en de interactie met de omgeving. Let hierbij op de lijn Uranus, Aarde en de  Zon die in de eerste week van november zal doorwerken.

De boel op zijn kop 
Tot half januari 2022 staat Uranus retrograde en gebeuren er allerlei dingen die je nog niet ziet maar wel gebeuren. Technische ontwikkelingen die begin volgend jaar openbaar gemaakt worden maar nu in gang worden gezet.
Een ander effect van deze stand is dat we anders handelen dan we voelen. We worden mentaal overprikkeld door de hoeveelheid informatie en onlogische stappen die elkaar opvolgen. We volgen het letterlijk niet meer.
Dus de les is; volg je eigen intuïtie. Laat je niet gek maken. Bewaak de rust. Neem wat afstand. En stop grotendeels met nieuws kijken. Meng je niet in discussies en glimlach.
Vooral naar jezelf!

Alle goeds en geniet van onze reis!

Warme groet,

Lia