LIA OUENDAG

Lief medemens,

Hoogte en dieptepunten
De uil ziet in het donker wat wij niet zien. De uil staat symbool voor wat er gebeurt deze weken. De wijsheid komt boven. Dat wat verborgen is, laat zich nu zien. Het zijn helende dagen deze eclipsweken in Oktober. De een verliest zijn stem, de ander zijn geweten en de volgende ervaart een grote rijkdom in het kunnen voelen.
We kunnen dankbaar zijn voor de wijsheid die ons geboden wordt door de samenloop van omstandigheden. De huidige kosmische situatie brengt meer verbinding met het zielsplan waar je voor gekomen bent.  Als onderdeel van een groot, universeel, kosmisch lichaam ervaren we grenzen in wat we kunnen regelen, bevatten en overzien. Het is nog meer de bedoeling dan het al was, niet te willen controleren of te overzien.

Als we in Frankijk gaan slapen, horen we de uilen. Ze laten zich horen om hun territorium af te bakenen en te communiceren. Ze zijn goed in begrenzen en zijn niet bang. Uilen zijn verbonden met het mysterie en alles wat we overdag niet goed kunnen waarnemen is gewoon voor de uilen. Dat is het symbool van deze dagen waarin we spiritueel aan staan en meer aanvoelen dan anders.

Keep it simple
Alles verandert in razendsnel tempo en het is ok dat je dat niet kunt bijhouden. Een groot deel gaat niet over jou en zal anders zijn dan het lijkt. We gaan terug naar de essentie. Herwaardering is logisch en nodig. De wereld verandert, jij verandert en we bewegen mee met de huidige energie. Vandaag is de dag waarop je verschil kunt maken.

Leven leven
Het gaat deze dagen over de constellatie rond de energie van Ram op persoonlijkheidslevel en Vissen op zielsniveau. Het is het grote verschil tussen een 3e en 5e dimensie leefstijl. De emotionele pijn en het idee van overleven zal toenemen als het aan het ego ligt.
Maar voor degene die durven te vertrouwen op liefde en licht, zal de vrede en toewijding toenemen. Afstemming en rust.

Van lijden naar leiden
We zijn het aan onze voorouders verschuldigd om tijdens dit leven patronen te doorbreken in slachtofferschap. Deze eclipsen helpen ons om in relaties onszelf te helen en minder van de ander te verwachten. We leren meer en meer verantwoordelijkheidsgevoel voor onszelf te dragen. Minder afhankelijk, minder behoeftig en meer vanuit de gelijke kracht verbinden.

Op weg naar meer vrijheid en berusting
De Zon is even rustig en biedt een stilte voor de storm. Er zijn even minder zonnevlammen en dat is maar goed ook. Er gebeurt genoeg. Vanaf einde van dit jaar verwacht ik dat de Zon weer toeneemt in activiteit, passend bij de volgende kruispunten van begin 2024 die we naderen.
Nu speelt de zachte, liefdevolle maanenergie die ons helpt luchtiger te gaan kijken naar omstandigheden. Na de maansverduistering zullen we logischerwijs meer balans en evenwicht ervaren en hoop ik dat we heerlijk veel muziek gaan maken en zingen!

Knus samenzijn
Onze zusters van Venus laten ons de huiselijke, knusse en harmonieuze kant van ons leven voelen. De kosmische constellatie biedt ons een unieke stem onder zielsverwanten en activeert gelijkwaardige vriendschappen. Ineens wordt er geschakeld. Ineens is er inzicht. Ineens loopt het anders.  Dat is de energie van de maansverduistering waar we ons aan over mogen geven. Er kan ons weinig gebeuren behalve veel goeds. Kom dit weekeind samen om te mediteren, te dansen, te wandelen en de mooie energie te aarden. De Aarde vraagt ons te voelen en te leven. Waak voor de collectieve angst die zal toenemen. Het is maar een mentaal gegeven dat zaken onvoorspelbaar zijn en niet langer gecontroleerd kunnen worden.

Gun jezelf veel en blijf ontvankelijk
Blijf de liefde en het licht zien en durf meer te ontvangen. Voor jou. Helemaal voor jou. Jij in de onvoorwaardelijke liefde en omhulling. Het is wat Saturnus aan ons vraagt. Durf te geloven in jouw spirituele kracht, in jouw intuitie en helende vermogens. Durf los te laten en weet dat het persoonlijke leven uiteindelijk allemaal betrekkelijk is en alles met elkaar verbonden is en blijft.

Herkauwen
Saturnus heeft vanaf mei 2023 een prikkel afgegeven met de realiteit en waarheid bezig te zijn. Zaken werden wat onderzocht en doorvoeld en nu, vanaf de komende week gaan we onze uitkomst delen met de wereld. Zal het helder zijn welke grenzen er bereikt zijn en hoe we onze leven meer kwaliteit kunnen geven. Er komen dan ook doorbraken in het herstellen van evenwicht en het terugvinden van de innerlijke balans.
Het zal anders voelen na 4 november.
Zaken die aandacht vragen, worden geregeld. Er worden  afspraken gemaakt waar we verder mee kunnen en we krijgen een beter overzicht.

Groei door crisis
Dat wat geheeld dient te worden, wordt ook geheeld door licht en liefde. Pijn brengt groei en bewustzijn verlicht. Het is voor alsnog de manier op Aarde om verder te komen als ziel.
De kunst is voor ieder individu om de trilling blijvend in het praktische, alledaagse leven te leren verhogen waardoor lijden afneemt en karma kan worden overstegen.

Momenten als een nieuwe en volle maan lenen zich voor verankering van lichtkracht in het lichaam en geest. Zeker een eclips als die van zaterdag 28 oktober rond 22.25 uur, zorgen voor waardevolle openingen en poorten naar hoger bewustzijn. Het is een tijd voor zielsvoeding maar dit vraagt enige discipline en dagelijkse oefening met licht en liefde bezig te zijn.

Hoe dan ook, krijgen we een zetje de goede kant op en komt er vanaf zondag meer lucht en ruimte. We kunnen zaken weer grootser bekijken en waar mogelijk de wil van het ego wat leiding geven.

De volgende nieuwe maan is 13 november rond half 11. Deze nieuwe maan horoscoop vertegenwoordigt veel van het water element. We stromen weer door in November, voelen dat het wat begint te landen allemaal. We verteren en verwerken en herinneren ons, onze persoonlijke wijsheid.
Heel je-zelf.
Help je-zelf.
Vertrouw je-zelf.
Jouw energie betekent veel voor jouw omgeving.
Wees jezelf en voel hoe dat gewaardeerd wordt. Door boven en beneden, kosmos en Aarde.

Een fijn weekeind lieve mensen en graag tot de volgende keer.

Namasté,

Lia