LIA OUENDAG

Kosmische update 25 augustus 2023

Mooi medemens,

Er is niets zo mooi als je mee laten nemen door de natuur. In een kano, op de rivier terwijl het water de weg wijst. Je stroomt mee met de rivier, gaat soms van links naar rechts, wilde stromen, rustige stromen en af en toe flink wat water in je boot. Net als ons leven. Als je slim bent, volg je het tempo van de natuur en zit je in de flow. Als je te hard je best doet, werk je voor je het weet tegen de stroom in en draait je boot! We krijgen er geen genoeg van deze zomer. Wat een cadeau! Op deze foto gaan de kinderen voor ons uit. We hebben genoten van de Dordogne.

Het is een symbool voor de huidige kosmische energie. Er zijn diverse tegenstromen aanwezig, draaikolkjes en doodlopende beekjes. Een oppositie tussen Mars en Neptunus vertelt precies deze boodschap. Duw niet te hard, dwing niet te veel af maar aan de andere kant, blijf wakker en wees realistisch in het najagen van je droom. Houd de onbewuste patronen in de gaten door naar je onderbuik te luisteren. Jouw lichaam herkent oude valkuilen en zal je een benauwd of juist bevrijdend gevoel geven.

Andere energie
Sinds woensdagavond is de energie veranderd. Je hebt het  waarschijnlijk al gemerkt. De Aarde doet haar ding. En wij bevinden ons in een grote transformatie in het Melkwegstelsel. De vernieuwing is ingezet. In relaties, in omstandigheden en in de koers die we varen.
Er gebeuren allerlei dingen die nodig zijn maar niet onder je hobby zullen vallen. We voelen ons tevreden en rustig wanneer we onze dingen doen, oppakken wat nu belangrijk is en positief blijven denken. Als dat niet altijd lukt, kun je vragen om positieve gedachten tijdens je meditatie of wandeling.

Testjes
We hebben te maken met diverse vierkanten en opposities in de huidige horoscoop wat aangeeft dat er hard gewerkt wordt en mensen hun testjes krijgen. Je kunt meer te maken krijgen met jaloezie, dwangmatig gedrag en controle.
Deze oefeningen uit het gewone leven, helpen ons voor zuiverheid te blijven kiezen en ons te beschermen voor het karma van de ander. Door het leven te leven en hartverwarmende, rustige keuzes te maken, bewaren we onze rust en voelen we een basis.

Niet te veel pushen, niet te veel krachtmetingen maar wel  een luisteren oor en de ander respecteren in zijn eigen ruimte. Het vertrouwen wordt op de proef gesteld en alles komt goed. Deze fase is gericht op details, op aarding, op het woord. Wanneer Mercurius en Mars een dansje maken en rond elkaars energie dwalen, komen er snel verhitte discussies en is contact intens en dynamisch. Dit is wat er nu gaande is tot eind oktober.

Grootse dingen doen
Pluto en Uranus kunnen een positieve invloed hebben op onze denkwereld door grootse plannen nu concreet uit te gaan voeren. Groot, groter, groots. Er is passie en een gevoel van vrijheid om dingen te doen waar je alleen maar van had kunnen dromen. En er gebeuren dan ook dingen die onder het lot vallen en meant to be zijn.

Duidelijkheid in relaties
De dynamische ontwikkelingen in relaties duren tot eind oktober. De laatste dagen in oktober 2023 zullen Mars en Mercurius samen staan en zal alles gezegd en uitgekristalliseerd zijn. Deze komende twee maanden zijn maanden om de relatie in zuiverheid te gaan voeden. Bezield, bescheiden en in vertrouwen. En tussendoor delen we een en ander.

De waarheid verschijnt op diverse vlakken en de mist trekt op. Ook in zielsverwante relaties wordt er veel duidelijk en opgehelderd. Niet alle zielsverwanten leven in harmonie met elkaar. Na de grote opschoning in de biologische familie, vindt er langzaam ook een zuivering plaats in de zielsverwanten families, onder soulmates.
Mensen zullen elkaar op groots niveau loslaten en vanuit daar de liefde hun werk kunnen laten doen.

Harmonie herstellen in familiepatronen
In mijn horoscoopduidingen kijk ik naar de bekende planeten en karmische punten maar ook naar de positie van diverse sterrenstelsels. Zoals nu Pluto enige tijd een driehoek maakt naar de Plejaden, zien we dat we de kans krijgen harmonie te herstellen in vastgeroeste familiepatronen. Er wordt ons kracht bijgezet om wezenlijk vooruit te komen. We doen ervaringen op die zinvol zijn voor alle levens die nog zullen volgen. Zeer intens en baanbrekend.

Zonneactiviteit heeft effect
Een andere belangrijke factor waar ik rekening mee houd, is de zonneactiviteit die alles overruled in kosmische invloeden. Het licht van de Zon is enorm en vele malen krachtiger dan jaren geleden. De huidige zonnecyclus zou in kracht en lengte records kunnen gaan verbreken en ook deze intensiteit veroorzaakt onverwachte klimatologische gebeurtenissen en herinnering van onze persoonlijke wijsheden. Het  is onderdeel van een immense opschoning en transformatie op meerdere frequenties.
Wanneer er zoals nu een komeet, met de naam Nishimura, langskomt en door ons zonnestelsel reist, is dit ook merkbaar en astrologisch uitlegbaar. Een komeet is daar niet zomaar nu. Jouw buurman komt niet zomaar langs. Energieën ontmoeten elkaar. We hebben elkaar iets te vertellen. De energie wisselt uit. De komeet reist de komende dagen door het teken Kreeft en zal onze emotionele diepten en behoeften aanraken. Kwetsbaar en vrouwelijk zijn, is zo gek nog niet. Het opent je voor het gevoelsleven en maakt je ontvankelijk. We zullen verlangen  naar knus en knuffelbaar. We zoeken ons thuis op, halen graag herinneringen op en ontmoeten oude bekenden waar we zo vertrouwd mee zijn. Mercurius loopt retrograde van 23 augustus tot 15 september en geeft een zelfde logische actie om de oude bekende even te bellen en bij te praten. Bij deze stand is het wenselijk rekening te houden met diverse agenda wijzigingen, miscommunicaties en oponthoud in het verkeer. Haperend internet of vreemde storingen bij apparaten zullen door Mercurius retrograde en de zonne activiteit worden veroorzaakt.

Schoonheid op aarde
Venus is weer een ochtendplaneet en begroet ons ‘s morgens vroeg in het oosten. Ze knipoogt naar alle schoonheid op Aarde. Venus helpt ons gedurende de dag blij te zijn met wat er goed en fijn is, mooi en lief. Als een planeet in de ochtend zichtbaar is, werkt haar energie gedurende de dag sterker door.

Heldere dromen
Saturnus staat 30 augustus naast de Maan en is deze komende dagen goed zichtbaar. Kijk naar het zuidoosten! Saturnus, de planeet van tijd, vorm en verantwoordelijkheden (de vader in ons) is relatief dichtbij de Aarde en herinnert ons gedurende de nacht aan onze koers en timing. Het kan je veel heldere dromen opleveren.

Volle Maan
31 augustus vieren we de volgende volle Maan om 3.34 uur in het teken Waterman, astronomisch bekeken met op enige afstand ook Saturnus. We kunnen ze waarnemen in het zuidoosten. In de komende week naar de volle Maan, kun je er zeker van zijn dat er veel aardse zaken duidelijk zullen worden. Huis, werk, richting en focus. We ervaren onze vrije wil en gebruiken onze opties. We willen vooruit.
It’s up to you! Gun jezelf meer dan het mooiste, liefste, fijnste en je wensen worden serieus genomen. Soms moeten we iets meer geduld hebben maar weet dan dat terwijl je wacht, er hard voor je gewerkt wordt.

Alle liefs gewenst en tot ziens tijdens dit mooie avontuur op Aarde.

Zonnegroet,

Lia

Om misverstanden te voorkomen en voor de mensen die mijn werkwijze nog niet kennen, bevestig ik dat mijn horoscoopduidingen zijn gebaseerd op de real time, astronomische kloppende planeetstanden. Mijn horoscoop is een brug naar de taal van het Universum en ons hart.