LIA OUENDAG

Kosmische update 24 februari 2022

Mooi medemens,

Langzaamaan maar
De Zon lijkt te zeggen, “even pas op de plaats maken”. Er is weinig zonneactiviteit deze dagen. Het lijkt raar na de beweging van de afgelopen weken. Er hangt een wat vreemde sfeer in de lucht, het lijkt onvoorspelbaar en met onze geest niet te bevatten. En zo is het ook.

1 lijn planeten begin maart 2022
Een rechte lijn van de Aarde, Venus, Mars en Pluto brengt veel machtsvertoon en onrust. (zie afbeelding onder deze tekst). Het is een astrale kracht die heel tijdelijk van invloed zal zijn maar wel rondom de Aarde wordt uitgewerkt. Zaken worden opgeblazen en uitvergroot. Het is niet wat het lijkt. We zitten tussen oud en nieuw in. We staan onder invloed van een oude manier van doen die niet meer past bij de Aarde die zichzelf transformeert. De planeten lopen allemaal direct en er gebeurt veel en snel. We staan “aan” zou je kunnen zeggen, net als de natuur die zich klaar maakt om tevoorschijn te komen.

Als er te primitief gehandeld wordt en vanuit wilskracht iets wordt afgedwongen zal het heel naar voelen. Er kunnen zaken worden doorgedrukt die eigenlijk niet kloppen of onzuiver zijn. De wet van karma zal snel balans brengen.

Activatie van het onbewuste
Omdat er meerdere aspecten van invloed zijn die onze onbewuste patronen activeren en karmische patronen willen losweken, is er meer kans dan anders dat je niet bij je gevoel blijft maar vanuit een overlevingsdrift reageert. Vermoedelijk ook wat sneller uit het lood geslagen zal zijn. Het helpt om de komende dagen je gewone, alledaagse leventje te blijven leiden. De basis rituelen en handelingen blijft respecteren en de dingen doet die gewoon moeten gebeuren. Op die manier zul je weinig last hebben van de onrust die in de lucht hangt.

Geluk komt uit je hart
Het is dus nu geen tijd om heel veel nieuws te ondernemen of concrete stappen te zetten richting een grote verandering. Bewaar dit even voor over een paar weken. Gelukkig zijn komt uit je hart. Jouw hart weet hoe je jouw levensvreugde toe kunt passen. Rond 5 maart zullen grote doelen en grote meningen met grote overtuigingen aandacht vragen. Het vraagt ons, ons af te vragen wat ons gelukkig maakt en een positief effect zal hebben. Het is dat wat je een vrij gevoel geeft en waar we onze vrije wil behouden.

Hout, creatie en voorjaar
Onze ziel maakt zich klaar voor een belangrijke volgende fase. Het voorjaar behorend bij het element hout, wil onze creativiteit activeren. Beweeg mee en misschien merk je in jezelf wat wil ontwaken? Welke zaadjes geplant willen worden? Wat eigenlijk ontzettend belangrijk voor je is de komende tijd?

Emotioneel volwassen willen zijn
Denk en handel niet te veel vanuit je impulsen deze dagen, het zal allemaal anders lopen dan je nu denkt. Door nu even een pas op de plaats te maken, bespaar je energie en ontstaat er geen energielek. Deze weken realiseren we ons dat alles loopt volgens een groter kosmisch plan waarop we kunnen vertrouwen.

Vrede
De horoscoop geeft aan dat overgave en bidden logisch is. Vrede in jezelf brengt vrede in de wereld.
Door je te verbinden met jouw zachte kant, de vrouwelijke intuïtieve kracht en de zuiverheid van jouw hartintelligentie komen nieuwe stromen naar je toe. Laat het leven je even overkomen, doe maar even niets…

Onthoud je dromen en parkeer ze eventjes, Het duurt niet lang en je zult nieuwe dromen krijgen met een nog hogere trilling en frequentie.

Samen met de Maan
Antares is 24 februari samen met de Maan opgekomen rond 5 uur ‘s morgens. Antares brengt hier de gevoelswisselingen en het idee dat we niet weten waar we aan toe zijn. Het is dan ook met deze stand logisch dat er een plotseling verlies kan zijn van plannen, mensen en/of dieren.
En ook heel opmerkelijk, de Maan dekte even een ster uit het teken Slangendrager 24 februari. We lijken heel even wat verder weg te staan van onze essentie en lichtbron. Door in overgave te zijn, het nu te leven en gewoon maar te aanvaarden dat het is zoals het is, kan dit langzaam weer voorbij glijden..

Puur, wijs en een nieuw begin
Sirius herinnert ons aan de helderheid van geest en de ontelbare mogelijkheden op het gebied van zelfheling. Sirius staat ons bij tijdens ons Aardse avontuur. Kijk naar het zuiden en groet Sirius als je wilt, het is een grote zon 1,6x zo groot als onze eigen Zon en schijnt ondanks de afstand enorm helder. Sirius is de zon die de spirituele wereld in leven houdt en voedt. Sirius geeft de essentie, de hogere waarheid en de zielsdimensie van ons leven door. Sirius bezielt. De stand van Sirius staat deze dagen naast de zwarte Maan, een belangrijke samenwerking tussen de bezieling en onze vrouwelijke intuïtieve kracht. Het vraagt verstilling, overgave en het besef dat we erg veel niet begrijpen met ons hoofd maar wel met ons hart…. we zijn samen met de invloed van Sirius bezig ons meer te laten leiden door onze ziel en bijbehorende helderheid.

Sterrenhemel
Het is bijna nieuwe Maan, namelijk 2 maart aan het begin van de avond. Een start van een nieuwe fase. Je kunt Venus en Mars nog aan de ochtendhemel vinden in het teken Boogschutter. Rond 7 maart reizen ze door naar het teken Steenbok en zal een duidelijkere, rustigere fase aanbreken. Mercurius, Jupiter en Saturnus zijn in maart even niet zichtbaar aan de sterrenhemel maar werken in op het bewuste deel, overdag, in ons leven.

Ik wens jullie een mooie sterrenhemel toe en vele knipogen.

Hou van jezelf en vergeet niet je armen wijd open te houden om de kadootjes van jouw Hoger Zelf en gidsen te ontvangen.

Warme groet en graag tot ziens, horens,
Lia

Meer lezen? Lees hier mijn laatste nieuwsbrief.