LIA OUENDAG

Kosmische update 22 september

Lieve Aardebewoner,

De tijd verandert en tijd lijkt ook anders beleefd te worden. Er gebeurt veel in een korte tijd. Dimensies lopen letterlijk en figuurlijk door elkaar heen. Het fenomeen tijd kan nu heel verwarrend zijn. Wanneer we met onze wilskracht leven en overleven, is tijd stroperig en zwaar. Wanneer we loslaten en vertrouwen blijkt tijd minder van invloed te zijn.

Tijd bestaat niet in het Universum. In het Universum bestaat er trilling, beweging en bewustzijn.

Oren, epifyse, kosmische flow 
Luister maar. Jouw oren kunnen het horen. Jouw oren ontvangen en staan altijd open.  De epifyse doet zijn werk wanneer je creatief bent, af kunt stemmen, energievelden kunt ervaren, jouw energetische volumeknop kunt hanteren, optimistisch bent, goed voor jezelf kunt zorgen door tijd alleen te creëren en uniek durft te zijn. De epifyse of pijnappelklier staat voor ons derde oog en zit tussen onze oren in. Het is een orgaan wat verantwoordelijk is voor het regeneratieproces van het lichaam. Hier is de bron van leven, onze telefoonverbinding met het Universum. Via jouw epifyse komt de vitaliserende, vernieuwende energie binnen. Via jouw oren kun je dit toestaan en toelaten. Geluid is alles… probeer te horen zodat je pijnappelklier zijn functie kan uitoefenen. Neem je epifyse mee in jouw meditatie. Het is een tijd van luisteren naar jezelf en jouw verbinding.

Herfsttijd 
23 september om 3.03 uur is dag en nacht over de hele wereld gelijk en staat de Zon boven de evenaar. De Zon komt rond half 8 op en gaat rond half 8 weer onder.
De herfst biedt ons aandacht voor onze binnenwereld, aanvaarding, mysterie, vertering en inkeer. Het is een oogsttijd vol kleur en geestelijke warmte. We gaan weer meer kaarsjes branden, samen lekker aan tafel zitten, genieten van de Indian Summer door al die prachtige tinten in het bos. Astrologisch bekeken, herkennen we dit aan een ondertoon die ons nieuwe inzichten biedt. Het innerlijk weten wat sterk naar voren komt, mensen die steeds telepathischer worden en hiermee zaken transparanter worden. De waarheid die gezien en geleefd wil worden. Niet meer naar de buitenwereld wijzen maar voor jezelf leren zorgen. Niet meer gered willen worden maar keuzes maken die het geheel goed doen. Het lijkt alsof we geld verliezen maar we bouwen op in hartintelligentie. Het leven wordt alleen maar rijker als we het aan durven te gaan.

Vruchtbare communicatie 

Met de Mercurius retrograde periode (tot 2 oktober) ontmoeten we oude bekenden en spreken we mensen die we al een tijdje niet hebben gezien. Het gaat vanzelf. Het is onderdeel van onze bezielde relaties. We blijven in verbinding en trekken elkaar weer aan op belangrijke momenten.

De relaties met de hart verbonden mensen warmen op. Daarentegen zullen veel verhoudingen ook een reality check krijgen omdat het niet langer de bedoeling is samen te zijn en afscheid wordt ingezet.

Wat je altijd merkt in een Mercurius retrograde 3 weken, is dat activiteiten van hot naar her bewegen en zaken voortdurend kunnen veranderen. Als je zaken voor elkaar wilt krijgen, kost het meestal meer energie dan je gewend bent. Je kunt wat besluiteloos zijn en eigenlijk niet helder denken. Het is dan ook geen tijd om veel voor elkaar te krijgen. Communicatie vraagt meer zorg en aandacht. Tel tot 10. Wacht even met het boeken van die cursus of het aangaan van die afspraken.

Streep onder karma 

Pluto als grote transformator in ons Melkwegstelsel, loopt al enige tijd terug in zijn baan wat ons op diepere lagen kan laten helen en belangrijke karmische patronen kan helpen doorbreken.

Mensen houden over het algemeen niet van verandering en toch is dit waar onze ziel bij is gebaat. De wereld vraagt om beweging, aanpassing en verandering van omstandigheden.

Alles verandert. Zelfs ons DNA verandert door invloeden uit het heelal (elektromagnetische invloeden) is nu aangetoond in onderzoeken. Het is logisch, verklaarbaar en natuurkracht.

De Zon activeert haar invloed door toenemende zonnestormen die grote impact kunnen krijgen de komende jaren. Alles is dan ook betrekkelijk en relatief. We kunnen van onze Aarde houden en zo goed mogelijk voor haar leren zorgen. Hiermee zorgen voor we ook voor onszelf en voeden wij de kracht van licht en liefde.

Pluto loopt vanaf 10 oktober weer direct, staat even stil rond 8,9 oktober en zal een voelbare andere stroming op gang brengen na 10 oktober. Vooruit. Concreet. Heldere richting. Meer rust en focus. Het lichaam wil op een gegeven moment een streep zetten onder karma. Genoeg is genoeg. Als er bewustzijn is, we weer voelen waarom het mag zijn zoals het is, kunnen we het ook h e l e m a a l los gaan laten. Het mag plaats maken voor licht en rust.

Dat waar de herfst goed voor is. Vertering, overgave en verinnerlijking.

Gun jezelf de ruimte en de rust de komende tijd.
Blijf bij jezelf en laat je niet afleiden.
Luister veel en wees je oren dankbaar voor hun belangrijke werk.

Nieuwe Maan
25 september om iets voor middernacht, dus bijna 26 september, hebben we een nieuwe Maan. Real time, de echte positie, zal dan zijn in Maagd, recht tegenover Jupiter. Deze oppositie zet ons aan het denken over hoe we verder kunnen groeien, waar we gelukkig mee zijn en brengt inzicht over de aanpassingen die nodig zijn. Relaties worden steeds belangrijker. Samen kunnen we relativeren, dankbaar zijn en de liefde leven. De nieuwe maanhorososcoop laat een oud patroon zien van doorgaan, hard zijn voor jezelf en ongeloof (je intuïtie negeren, alles houden zoals het is). De uitdaging en ook geluk zit in de overgave, het loslaten, meestromen en vertrouwen. Ruimte creëren voor de andere aanpak, de mogelijkheden (dat wat er wel is en dat wat wel werkt) en meer meditatie, vrede in jezelf en verbinding met de Zon. Sterke Sirius invloed wat ons helder maakt, een visie stimuleert en koers zet. Instincten werken volop deze weken. Kortom, mooie weken om dat te doen wat er moet gebeuren maar vooral de rust te bewaren. In contact te blijven met de essentie en de tijd te nemen voor dat wat zich aandient.

We worden iedere ochtend gezegend door onze Zon. Er is zoveel hulp, liefde en zuivere lichtkracht om ons heen, we hoeven ons geen enkele zorg te maken.

Dank voor jouw interesse in mijn werk en het lezen van deze kosmische update.
Veel mooie sterrenhemels gewenst en graag tot de volgende keer.

Zonnegroet,
Lia