LIA OUENDAG

Kosmische update 22 november 2022

Wat hebben we weer veel meegemaakt. “Het gaat maar door”, hoor ik veel mensen zeggen. En ja, het is zo en precies volgens schema. De rit gaat door en het wordt steeds mooier en fijner omdat je kansen krijgt die je niet zelf kunt organiseren.

Effecten afnemende Maan
De afgelopen twee weken ervaarden we geen normale afnemende Maan energie. De power en actie leek gewoon aanwezig te blijven. De effecten van de eclipsen waren sterk. Het lichaam voelt dat ook. Het lichaam en de natuur zijn gewend aan verwerkingstijd en de pauze van een afnemende Maan. Realiseer je dat de eclipsen intens zijn geweest en je jezelf hiermee niet voorbij moet lopen.

Nieuwe Maan
Morgen is het weer nieuwe Maan. De maan staat dan op de grens van Weegschaal en Schorpioen. Deze nieuwe maanfase brengt een sfeer van realiteit, doorgronden, doorvoelen en doorleven. Het proces wil zijn gang kunnen gaan. Probeer niets tegen te houden met vele hersenspinsels van “Waarom” en “Ja, maar”- ideeën. Als je zelf geen keuzes maakt, zullen de omstandigheden je een handje helpen. Focus op jouw waarheid en kwaliteit en wees niet bang om je nek uit te steken. Je mag er zijn! Je hebt een programma en een waardevol zielsplan. Het leven wil geleefd worden. Jij bent uniek en juist daarom ben je op Aarde.

Zachter en liefdevoller
De Poolster staat tegenover het galactische centrum. Dit Centrum wordt ook wel het zwarte gat of grote Centrale Zon genoemd.

Het zijn twee belangrijke invloeden die ons op Aarde beïnvloeden: aan de ene kant het denken en logisch handelen en aan de andere kant een grotere, essentiële kracht die ons onbewust aanstuurt en inspireert. Het zijn twee krachten die samen willen werken. Hoofd en hart kunnen allen samenwerken als we in onze eigen basis blijven, in ons eigen centrum.

Net als in een huwelijk willen het mannelijke en het vrouwelijke een team zijn. Geven en ontvangen. Als mens ervaren we meer druk en aandacht vanuit het denken en doen. De behoefte is dan ook helder. Milder, zachter en liefdevoller zijn naar jezelf. Hieraan is een tekort in de meeste levens. Deze nieuwe Maan helpt de balans terug te vinden in jezelf. Relaties intensiveren, ik benoemde het eerder in mijn teksten.

Meestromen en je hart volgen
De zonneactiviteit neemt weer toe. De Zon ontlaadt en beweegt zich weer wat steviger. Je hebt het gisteren al kunnen waarnemen in de wereld om je heen. Mensen zijn wat drukker, vergeetachtiger. Alles lijkt wat chaotischer en de energie vervliegt snel. Op dagen van zonne-activiteit is het nog belangrijker tussendoor te relaxen, te zitten en even aan de zijlijn van de alledaagse perikelen te gaan staan.

De perikelen zijn namelijk zo betrekkelijk. Het Universum zorgt voor ons en je hoeft je door niets te laten opjagen. Het enige wat de Aarde en jouw ziel nodig heeft, is mee te stromen met hoe het is en je hart te volgen. Dus, blijf bij jezelf en neem vanavond heerlijk de tijd om te mediteren met de nieuwe Maan energie. Het zal je goed doen en de vredige vriendschap met jouw Hoger Zelf, gidsen en onze Zon versterken.

Groei en bewustwording
Zonne-activiteit is onderdeel van onze groei en bewustwording. Het is een cadeau wat je mag ontvangen. Het is nieuwe informatie en beweging waardoor je de goede kant op wordt geduwd. Het is licht, stuwend en levendig

19 november (zaterdag) is er een kleine meteoriet, een stuk uit de ruimte op Aarde terecht gekomen in Canada. Het is waargenomen door meerdere astronomen. Dit soort happenings zijn uniek en veel betekend. Er komt letterlijk iets dóór! Onze atmosfeer is even een poort geweest voor andere energie. Dit zijn symbolen voor ons persoonlijke leven.
Zie foto en link: Asteroid 2022 Wj1 (spaceweathergallery.com)

Liefdevol leven
Er is beweging, verandering en zo hoort het nu te zijn. Doorbraken volgen elkaar op. Patronen veranderen en we schakelen door naar de volgende dimensie zonder dat je het door hebt misschien. Hoe blijer en vrijer je bent, hoe hoger de trilling. Hier ben je zelf bij. Het is dan ook afhankelijk van jouw denken en handelen (Poolster versus Galactisch Centrum). Je leert op Aarde jouw vrije wil en hart te volgen en zo liefdevol mogen te leven. That’s all.

Meer geluk en positieve energie
Jupiter loopt weer direct vanaf 24 november weer rechtdoor.  Dat gaan we merken! We zijn vanaf 28 juli 2022 toen Jupiter retrograde ging lopen, meegenomen in een groter bewustzijn en innerlijke groei. Nu mag deze groei weer gedeeld worden met de wereld en zul je merken dat de flow met de wereld samen makkelijker gaat. Jupiter heeft ons meerdere dimensies laten voelen en automatisch hebben we ons afgevraagd hoe het staat met ons geluksgevoel. De komende weken ervaren we meer geluk en positieve energie omdat we het simpelweg beter kunnen ontvangen.

Jupiter zal opnieuw retrograde lopen vanaf 4 september 2023. Het najaar is hiermee ook volgend jaar net zoals nu, een mooie periode om te reflecteren en de wijsheid in jezelf terug te vinden.

Lucht en luchtigheid
Energie blijft een aandachtspunt. Zolang Mars retrograde loopt tot 12 januari 2023; zul je snel minder energie ervaren als hart en hoofd niet in balans zijn Er zal meer drang zijjn om voor jezelf op te komen. Het vraagt lucht, luchtigheid en minder emotie. Voel goed van tevoren, waar je je energie in wilt steken. Het kan je veel ruimte en rust opleveren. Ga niet te snel aan en wind je niet op over futiliteiten. Mars maakt deze nieuwe Maan een mooi aspect met Saturnus wat eigenlijk zegt; “beperk je taken maar even. Houd je maar even bij je eigen vak en verantwoordelijkheden. Je zult minder afgeleid zijn en een sterkere focus ervaren.”

De nieuwe en volle Maan
Volgende nieuwe Maan is dus 23 november, daarna weer op 23 december.

De volgende volle Maan beleven we op 8 december en daarna weer op 7 januari 2023.

Ik wens je fijne weken toe waarin je vleugels om je heen ervaart en vele positieve gedachten zult hebben.

 

Zonnegroet, Lia