LIA OUENDAG

Kosmische update 21 januari 2023

Mooi medemens, gewaardeerd ruimtewezen,

Vandaag, 21 januari rollen wij de nieuwe Maan fase in. Het is vanavond rond 22 uur nieuwe Maan. Een mooi meditatie moment.

Een nieuw begin en de start van het Chinese Nieuwe jaar op 22/1/23. Het jaar van de Konijn begint morgen volgens de Chinese Astrologie, wat staat voor geluk, geduld en vrede.

De Maan staat precies tussen de Aarde en de Zon in en geeft een startsein voor een volgende fase en de energie zal de komende week dan ook veranderen. We bewegen mee met het Universum, of we willen of niet.

De Maan staat vandaag en morgen dichtbij. Dichterbij dan anders. Zo dichtbij is hij sinds 992 jaar niet geweest, vertelt Kuuke’s website. In de praktijk zullen we hiervan niets kunnen zien omdat de Nieuwe Maan niet zichtbaar is voor een aantal dagen. Het is wel voelbaar.

Voelen gebeurt en overkomt je
We zullen niet snel om ons gevoel heen kunnen deze dagen. Dat wat we nodig hebben, is nu onder de aandacht. We zullen makkelijker kunnen voelen welke richting we op willen. De komende week is een week om ons makkelijker in te leven in een grotere wereld (ook door Venus die Waterman inloopt deze week). We ervaren meer verbinding en evenwicht in en met onszelf en zullen in het algemeen de rust willen omarmen van dit moment.

Groei voor verbinding via de groep
Het is dan ook geen week voor groei van 1 op 1 (liefdes)relaties maar wel voor jouw unieke rol in de buitenwereld. Een periode voor Aardse relaties. Er zal ook veel behoefte gevoeld worden om te pionieren en je vrij op te stellen.

Je zult concreet, meer ruimte voelen voor vernieuwing.

Venus inspireert
22 en 23 januari kunnen wij als de sterrenhemel zichtbaar is, de Maan in het zuidwesten waarnemen naast Venus en Saturnus. Rond 18 uur zou dit volgens de astronomische informatie het beste zichtbaar zijn.

Astrologisch zien we Venus en Saturnus in een werkaspect met Eris. Het geeft een geïsoleerd gevoel in de liefdesrelatie, brengt enige vertraging en als je het positief vertaald, een eiland van berusting. De energie van de relatie wil naar een hoger plan worden gebracht. De ziel spreekt boekdelen, als je het kunt horen en zien. Venus houdt zich bezig met geld, met “waarden” en zal je laten merken dat we ons bezig dienen te houden met grotere doelen, vrij en onafhankelijk zijn. Dat zijn je knikkers waard.

Het is als met de paarden. Luister naar je hart zodat je de ziel van de ander kunt horen fluisteren….

Samen vrij zijn
Omdat Venus Waterman inloopt deze week neemt de karmische “werkstatus” van relaties wat af de komende week. Er wordt veel uitgebalanceerd deze weken in relaties. Het ego wordt positief beïnvloed door deze nieuwe Maan evenals de denkwerelden/gedachten. We trillen wat los en kunnen onze omstandigheden wat van een afstand bekijken de komende week.

Zoals ik eerder schreef en vertelde over 2023; het is een jaar voor het collectief. Voor de vrije, gelijkwaardige relaties en groepsbewustzijn. Niet voor jouw eigen leven, jouw persoonlijke issues en alle individuele wensen. Het is een jaar voor elkaar, om in de WIJ sfeer te gaan denken.

Hier worden we bij geholpen. De kosmische energie die vrijkomt door bijvoorbeeld Mars naast Aldebaran in Stier is een teken van rust, geduld en bescherming. We worden beschermd tegen astrale energie. Je kunt je hiermee verbinden door buiten te zijn, door letterlijk te kijken naar Mars en Aldebaran en je te omhullen met de lichtpuntjes en knipogen die we ontvangen vanuit dit grote Universele, kosmische lichaam. Naar de sterren kijken is zo fijn. Het omhult je met een groots gevoel en verbinding met andere dimensies die ons leven zo indrukwekkend goed regisseren.

Kortom:

Een warme nieuwe Maan met bijbehorende energie waarbij we

– geduld kunnen opnemen uit de ether

– betrouwbaar willen zijn aan ons gevoel (in plaats van onze denkwereld)

– discipline ervaren door te vertrouwen op de liefde, die staat voor rust en verbinding

– ons bewust mogen zijn van een grote, diepe en generatie-overstijgende transformatie waarbij we in ons persoonlijke leven zaken totaal anders willen organiseren

– zielsverwanten elkaar op grote schaal treffen en relaties weer voedend zijn op zielsniveau

Elementen
Vanuit onze persoonlijkheid zullen we veel aarde element ervaren. Dit brengt vertraging. Het lichaam vraagt om lichter te worden, te zuiveren en zaken beter te regelen op aards niveau. Het geeft een goed gevoel even wat minder te eten en te letten op kwaliteit.

Als je je hoofd volgt, zul je je bewust zijn van onvrijheden en omstandigheden als groot en zwaar ervaren.

Vanuit ons hart en zielenleven is er er echter een wens verder te verwarmen, te bewegen, te voelen en de wereld te ontmoeten. Met andere woorden, als je je gevoel volgt, maken we er iets moois van de komende week. Zul je je nuttig willen maken en contact gaan maken met mooie initiatieven of sterker nog, deze zelf gaan lanceren.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wanneer je je bewust bent van natuurkrachten en de taal van energie, kun je je richten op lichtpuntjes en de Zon omarmen.

Samen mediteren

De warmte, liefde en lichtkrachten zijn beschikbaar.

Voel maar…

Geniet van deze week en als je daarvoor gaat zitten, een fijne meditatie vanavond om 22 uur. Ik doe mee!

Lieve groet en een mooie avond gewenst,

Lia

 

Hieronder vind je een afbeelding van onze huidige positie op Aarde, tussen alle broers en zusters in, in het Melkwegstelsel. Misschien voel je net als ik, wat onze eigen energie is en hoe we ons verhouden tot de rest. Daar staan we dan.

Tussen Mars, Ceres, de Zon, Jupiter en Uranus in. Geloof me, het is een vruchtbare plek! De Aarde wordt omhuld door een energie van groei, expansie, daadkracht, moed, licht, warmte en onverwachte snelheid. We zijn onderdeel van een grote zee van lichtkracht om ons heen. Het kan niet anders, als dat de maand februari en maart veel in beweging zal komen.

Hoe zou het zijn, als je nu op Saturnus was en je naar de Aarde keek? Een totaal andere beleving nietwaar?