LIA OUENDAG

Mooie Aardebewoner,

Graag neem ik je mee in een update over de huidige kosmische energie die ons geboden wordt op Aarde.
Zaterdag is het volle maan en zal een andere fase ingaan.

Deze volle maan van 24 februari om half 2 ‘s middags, is gericht op relaties. Evenals de healing die de tweede helft van februari plaatsvindt. Een heling van het hart. Een herinnering over vertrouwen en verbinding. Herstellen van de basiswaarden en normen. Alles gericht op jouw potentieel en jouw (zelf)liefde.

De heling doen we samen, hand in hand.

Als we naar de sterrenhemel kijken 24 februari, zien we de zon in Waterman staan en de maan in Leeuw. Volgens de gregoriaanse kalender en westerse horoscoop houdt men rekening met de zon in Vissen en de maan in Maagd. Dit geeft vooral aan hoe het in ons hoofd werkt. Dit is wat ons overlevingsmechanisme in de tijd waarin we leven, oproept.

De waterman/leeuw energie van deze volle maan is toekomstgericht en bezield. Het brengt een mooie energie die ons de kans biedt jouw eigen leven te durven leiden in een grote mensen wereld vol avontuur. We zijn met recht begonnen aan het jaar van de Draak!

Alles is mogelijk. Zolang jij erin gelooft. Dit is wat deze maan laat voelen. Ik voel me vrij, ik breek uit en maak mijn vleugels klaar voor een volgende vlucht.

24 februari biedt een volle maan vol hartenergie en is zeer geschikt om stenen te reinigen. Laten we duimen voor een heldere lucht met prachtig maanlicht waarbij de stenen gedurende de avond en nacht opgeladen kunnen worden en betwinkeld. Deze maan is een maan voor relaties. Een activatie voor zielsverwanten en hartelijke vriendschappen.

Afbeelding vam de situatie en positie van de planeten in het Melkwegstelsel:

Kijk, dit is de positie van de Aarde en onze maan in ons melkwegstelsel. Je ziet ons in een lijn staan met de Zon (om die reden volle maan 24/2), Mercurius en schuin erachter Saturnus. We noemen dit een conjunctie, een samenstand. Deze is in de volle maan horoscoop van 24 februari 2024 belangrijk.

Het geeft aan dat de communicatie en concrete handelingen bekrachtigd worden. We willen nu aanpakken, de koe bij de hoorn vatten en doen wat nodig is. Onze mannelijke pool wordt aangesproken. Het kan grote rebellie oproepen en enige koppigheid vanuit rechtvaardigheidsgevoel en hang naar waarheid.

De zonneactiviteit was de afgelopen week gericht op Venus en Mars. We hebben op Aarde hier wel iets van meegekregen maar we hebben niet de volle laag gekregen. 16 februari was er een X flare die alle planeten rondom de Zon een informatie boost hebben gegeven.

Cheiron staat tussen Neptunus en Jupiter in, in deze tekening niet getekend maar toch goed om te weten waar onze heler staat. We zien dat Cheiron geen aspecten maakt met persoonlijke planeten. Het helingsproces is dan ook een proces in jezelf, in jouw innerlijke wereld, iets voor en met jezelf. We helen door te handelen, door het proces aan te gaan en niet weg te lopen voor de feiten.

In de westerse horoscoop staat Pluto ongeaspecteerd. In de real time chart maakt Pluto een sextiel met Neptunus. Dit benadrukt dat het dieperliggende proces zijn werk doet maar moeilijk te verwoorden en te pakken is. Er gebeurt veel, op de achtergrond en op de diepere lagen. Er verschuiven wezenlijke energieën in het gehele systeem. Denk hierbij aan het familiesysteem, wereldse systeem, het financiële systeem en overal waar het op een bepaalde manier op de achtergrond is zoals het is en we het zo met elkaar geregeld hebben. Dat waar ons fundament op rust, komt in beweging. Het roept om vernieuwing en een andere aanpak. Het vraagt persoonlijke inbreng en meer inzet van persoonlijke initiatieven. Het zal je verbazen hoe ineens nieuwe ideeën positief ontvangen kunnen worden, hoe snel we bereid kunnen zijn patronen te willen doorbreken. Volg de omstandigheden maar. Op deze nieuwe kansen is ons collectieve pad gericht. Je kunt veel niet met jouw hoofd beredeneren. De dynamiek verandert bijna zonder dat je het door hebt. De Aarde volgt de Zon. Het universum wijst de weg. En wij mensen horen erbij.

Openingen ontstaan.

Mogelijkheden worden geboden.

Engelenwerk ten top!

Dit zegt ook veel over de politieke, financiële en economische situatie. Men verliest grip in organisaties. Alles wat niet juist of zuiver is en geen hoger doel dient, krijgt het zwaar. De heling gaat over het toepassen van de hogere frequentie. Het handelen naar wijsheid. En via de omstandigheden oefenen we dit als collectief wezen.

We dienen allemaal en overal mee te bewegen naar een andere levenshouding. De hogere doelen dienen centraal gesteld te worden. En als je daar voor kiest, merk je dat stappen snel en positief gezet worden en er een positieve, liefdevolle en blije stroom op gang komt.

Durf je open te stellen.

Ontvang en deel.

Herinner je hoe je in een zee van energie leeft.

Jouw persoonlijke energieveld heeft wel zorg nodig want er is nog wat astrale plakenergie hier en daar.

Deze maan laat je weten waar je wakker moet zijn en nuchter. Maar ook waar je de liefde kunt volgen en meer uit de relatie kunt halen.

Deze maan brengt toekomst perspectief. De engelen en hoogste, zuivere delen van jou willen verbonden worden met de dag van vandaag. We zien een heerlijk, warm en vrolijk aspect tussen de Maan en Jupiter. We geloven er wel in!

Het overlevingsmechanisme en karakterstructuur geeft een overload aan denken en wilde plannen. De kosmos heeft een ander plan. Er is een prachtig bezield plan voor jou en mij. Het zal totaal anders zijn dan jij kunt bedenken. En dat is precies de charme van deze groeifase.

Houd van elkaar.

Een fijne week gewenst.

Zonnegroet,

Lia