LIA OUENDAG

Kosmische update 20 december 2022

Mooi medemens,

Na heftige zonne-activiteit van de afgelopen week is het effect positief. Op maar liefst 9 plekken liet de Zon uitbarstingen zien en hebben wij dit met name afgelopen weekeind sterk gevoeld. Veel escalaties, uitbarstingen en heftige gevoelens. Neem het niet te persoonlijk op, het was de Zon maar… die ons prikkelt oude patronen te doorbreken en bezig te zijn met de huidige waarheid en zuivere manier van leven.

Jezelf zijn = natuurlijk ritme leven
Natuurlijk leven is een natuurlijk ritme volgen. Met de Zon meebewegen. De Zon groeten. Op tijd op staan en op tijd weer naar bed. Dienstbaar zijn door positief te denken en dienstbaar te zijn.

In contact blijven met het natuurlijke ritme draagt direct bij aan geluksgevoel en verbinding met “flow”.

Samen op Aarde
Het natuurlijke ritme is onderdeel van een groepsbewustzijn. Je bent niet alleen op Aarde. Je bent aanwezig in een zee van energie. Door in een groep met anderen dit ritme te koesteren, is het makkelijker in het dagelijks leven in een natuurlijke flow te blijven bewegen. Denk aan vuur ceremonies, rode tent, meditatiekring, wandelclubjes, gezamenlijk eten. Hierbij spelen ritme en structuur een belangrijke rol. Je wilt de energie onderhouden en blijven voeden om ook de zielsvoeding tot zijn recht te laten komen.

Nieuwe Maan 23 december
We zijn bijna toe aan de nieuwe Maan op 23 december. Deze maanstand is exact om 11.17 uur in de ochtend. De maanenergie brengt ons terug bij dit WIJ gevoel en laat de zielsverwanten belangrijker zijn dan de daadwerkelijke biologische familie.

365.000 kilometer afstand naar de Maan
Het is een kosmische Maan, een groot thuiskomen in gelijkwaardige relaties. De Maan staat relatief dicht bij de aarde . We voelen en zijn ons bewust van emotionele behoeften. We willen ons thuis voelen.
Ik voorzie dan ook strijd en negatieve wilskracht wanneer je het oude wilt blijven hanteren door feestdagen te vieren zoals het altijd is geweest. Waak voor grenzen. Waak voor het oude. Het past niet meer. Het zal dan ook anders voelen dan anders maar het biedt een frisse overview in families.
En zo hoort het nu ook.
We zijn begonnen aan een nieuwe fase.
Onverwachte verdiepingen binnen familierelaties kunnen ook positief uitpakken wanneer je andere activiteiten oppert of bijvoorbeeld het andere gesprek gaat voeren.

Duidelijk is, dat met deze kosmische energie we wat behoudend zijn en voorzichtig te werk gaan met plannen en ideeën. We helen onze vrije staat van zijn en ontdekken opnieuw de daadkracht van de vrije wil.

De horoscoop geeft aan dat we ons thuis zullen voelen bij vrienden en logischerwijs op een hele andere manier feestdagen beleven. Het beeld is dynamisch maar minder emotioneel dan de afgelopen weken.

Er lijkt iets meer geduld aanwezig. Het Universum inspireert ons via de Zon (licht) om onze Intuïtie te volgen en ingevingen serieus te nemen. De Zon is de Slangendrager weer uitgewandeld en staat nu in het teken Boogschutter. We maken graag plannen rond de Kerst en denken na over onze doelen voor het komende jaar. Echte Boogschutter aangelegenheden.
Mensen zullen meer ruimte ervaren en andere mogelijkheden zien.

Wanneer je denkt dat ik me vergis, licht ik graag mijn werkwijze toe.
De horoscoop die ik hanteer, wijkt volledig af van wat de meeste astrologen hanteren omdat mijn horoscoop 1 op 1 gelijk is met de werkelijke sterrenhemel. Niet alleen het 13e teken is essentieel voor een zuivere duiding maar ook de juiste positie van de Zon (!), planeten en ook overige punten zoals de Plejaden, Sirius e.d. die de duiding compleet maken.

Dit werkelijke beeld en de real time horoscoop, vertelt alles over de ziel en de natuurlijke staat van zijn.

Oefenen in leren geven
De grootste les blijft om te leren geven en ontvangen.
Evenwicht.
In balans.
Jij en ik.
Wij samen.

Hartelijkheid en empathie zijn wenselijke kwaliteiten om een goed gevoel te houden over onze wereld. Het begint bij ons zelf.

Net zoals geld energie is, is jouw energieveld aan een heling onderhevig met deze nieuwe waarden om te kunnen gaan.
Open, ontspannen en vol verwondering naar de wereld.
Gewoon vandaag, in het hier en nu, helemaal aanwezig en in contact zijn met jouw omgeving.
Dat zijn de kansen die aangeboden worden door de kosmische energie, zichtbaar in deze nieuwe Maanhoroscoop.

Hoe meer licht hoe beter. Hoe meer grond onder je voeten, hoe rustiger. De Zon is onze motor, of het nu bewolkt is of niet, het loont altijd naar buiten te gaan en je weer te verbinden met de lichtkracht die je wordt aangeboden in de natuur.

Winterzonnewende
Morgen vieren wij de Winterzonnewende. Een prachtig moment om onze positie op Aarde en in het Melkwegstelsel te eren. Vanaf dit moment om 22.48 uur op woensdag 21 december 2022 gaan we weer lichtere tijden tegemoet, als op het noordelijk halfrond de winterzonnewende plaatsvindt.

In Amsterdam duurt de dag 7 uur, 40 minuten en 40 seconden op 21 december. Dit is een prachtige dag om het licht te verwelkomen en de zaadjes te planten voor een nieuwe fase. Als het lukt, is het fijn samen aan het vuur te zitten en de verbinding met de sterrenhemel te maken. We begroeten het licht en zijn de donkerte dankbaar voor de nodige rust en kalmte die het ons heeft gebracht. De seizoenen brengen veel ontwikkeling en bewustzijn.

Mercurius retrograde
Van 31 december tot 13 januari loopt Mercurius retrograde. We starten 2023 met een toenemende Maan, Mercurius retrograde en veel inspiratie.

In de online lezing van 7 januari 2023 vertel ik meer over hoe je zelf meer uit deze samenwerking met de natuur kunt halen. De tendens van het jaar en de bijzondere momenten van 2023 zullen helpen het vertrouwen in het Universum te blijven voelen. Het is als Astroloog meer dan boeiend iedere keer te ontdekken dat in levens precies op tijd gebeurd, wat past bij de ontwikkelingsweg.

Ik wens jullie alle warmte, gezelligheid en inspiratie toe deze Feestdagen en een gezond en verbonden 2023.

Graag tot gauw, Lia