LIA OUENDAG

Kosmische update 2 maart 2023

Om misverstanden te voorkomen en voor de mensen die mijn werkwijze niet kennen, bevestig ik dat mijn horoscoopduidingen zijn gebaseerd op de real time, astronomische kloppende planeetstanden. Ik ambieer de Astrologie te transformeren en in oorsprong te erkennen door met de natuurlijke tijd te werken. Mijn horoscoop is dan ook gelijk met de werkelijke sterrenhemel, in contact met de taal van het Universum en ons hart.

Lief, mooi medemens,

Wat een verwennerij door het Universum. De meer dan bijzondere Venus Jupiter samenstand. Het noorderlicht. De prachtige sterrenhemel en de natuur die ontwaakt. We worden omringd door schoonheid en zachtheid. Vele sterren knipogen en twinkelen deze dagen.

Bijna volle Maan, de emoties worden sterker voelbaar
7 maart is het volle Maan om 13.40 uur. Na de volle Maan zul je merken dat we minder groot gaan denken. Saturnus krijgt een andere rol. Een rol waarin we groot blijven dromen maar het ook prima hierbij kunnen laten. Toch is dat niet wat de Aarde vraagt. De Aarde vraagt te handelen met liefde, te leven met bezieling en te verbinden vanuit waardigheid.

We zien een volle Maan waarbij dromen lijken te vervliegen.

Grote wensen, kleine kansen  

Vanuit passie handelen, stralend en zelfverzekerd wordt dit jaar gestimuleerd door het Universum. Zodra je het avontuur gewoon aan durft te gaan, zit de wind in de zeilen. We zien een groot gevoel van vrijheid en een tevreden staat van zijn, voor al die mensen die los durven te laten en het gepieker overstijgen.

De kosmos vraagt ons te blijven vertrouwen op tijd en ruimte. Groot te blijven denken.

Energie verdampt 
Waarde en geld vervliegt waar je bij staat maar de liefdevolle verbindingen zullen nog stevigere wortels krijgen. Het gepieker zal afnemen na de volle Maan. De wijn zal sneller gepakt worden. Pas op voor verslavingen. Pas op voor wegzakken en slachtofferschap. Het valt onder vluchtgedrag. Het is dus wijs de dagen na volle Maan te gebruiken voor vruchtbare, creatieve zaken. Maak iets moois van klei, speksteen of hout. Iets aards, wat niet snel gevormd is maar rust en geduld vraagt. Een stilte oproept. Een rust oproept.

Maak jezelf niet gek 
De volle Maan vertelt dat we vanuit onze overlevingsmechanismes veel kopzorgen kunnen ervaren en menige beren op de weg. Maar onze ziel, ons lichaamsbewustzijn en ons hart is beter op de hoogte. Ons hart wordt verwarmd door onze eigenwaarde, zelfliefde en verbinding met de Zon. We mogen stralen en ons eigen leven leiden. We zullen groeien en kansrijk zijn in maart. Vergeet niet dat veel zal groeien deze maand… op allerlei gebied.

We kunnen veel niet verklaren en weten
Gelukkig maar. De kosmos is op de hoogte en de omstandigheden geven je richting. Deze volle Maan zul je dol kunnen worden van de “ja maar” en “als dit of als dat”.
Jouw hoofd vraagt rust. De zonneactiviteit brengt mentale onrust als je onvoldoende kunt vertrouwen op de flow van ons natuurlijke bestaan. We worden geholpen en iedereen dient mee te bewegen met een andere vorm van bestaan.
Soms gaat het vanzelf en soms word je door omstandigheden geholpen.

Relativeer de mens
Maak je wil en denkbeelden niet te groot. We zijn nietig. En tegelijk zo belangrijk als klein onderdeel van een universeel lichtlichaam vol liefde.

Geluk valt ons toe. Harmonie is er al.

Als je het kunt ontvangen, is er heel veel moois en goeds te ontvangen. De kosmos zit vol kadootjes de komende weken. Durf te ontvangen. Durf te leven. Voel hoe je jezelf het goede gunt en weet dat je het waard bent in overvloed te kunnen zijn. Het natuurlijke evenwicht zit in jou, niet in de buitenwereld. Het draait altijd om balans. Geven en ontvangen. Hoeveel geef je? Hoeveel ontvang je?

Niet direct 
De wilskracht heeft ons weinig te melden deze volle Maan. Het symboliseert de komende weken waarbij we vanuit onze gedachtenkracht en mars (mannelijke wil) weinig succes boeken. Als we het NU willen regelen, zullen we het niet voor elkaar krijgen.

Hoe zachter, hoe liefdevoller en hoe luchtiger we zijn, hoe fijner we ons zullen voelen. Natuurlijk zijn er allerlei aardse, praktische zaken waar we veel van vinden. Maar dat is nu. En die fase gaat weer voorbij.

Buiten de deur aarden 
Aarding is de komende weken het beste te ervaren in de natuur (niet in de stad tussen de mensen). De aarding wordt geactiveerd door de relatie met de natuur. In natuurlijke relaties zul je je vrij voelen en net zo jezelf en gelijkwaardig als in de natuur. Hier kun je je rust vinden.

Er vindt via de natuurkracht een grote heling plaats in groei en geluk. Als je het kunt ontvangen….

Jezelf iets gunnen 
Generaties lang lijken mensen zichzelf het geluk niet te hebben gegund. Durven we weinig te vragen. Zelfs aan onze gidsen, die dag en nacht voor ons klaar staan, wordt regelmatig getwijfeld. En hier valt winst te behalen.

Het is niet of – of in het leven maar vaak en – en. De compromis en het evenwicht bereik je, net als in de natuur, door geven en ontvangen. Het een sluit het andere niet uit. De bomen inhaleren en laten los. De bloemen bloeien en verliezen hun knoppen. De vruchten zijn sappig en geven hun pitten.

Er hoeft geen keuze gemaakt te worden. Leven is groeien en door naar de volgende fase. Zo hoort het. Het mag er allemaal zijn en kan tegelijk plaats vinden. De ene bloem is verder dan de andere. De ene bol is uitgegroeid terwijl de kleintjes net begonnen zijn.

Buiging en erkenning van grotere krachten 
En nu, zijn we kosmisch bekeken, met deze volle Maan in het teken Leeuw en de Zon in het teken Waterman toe aan een grote buiging naar grotere krachten dan die van ons ego.

Ons denken wisselt. Er is onrust in het hoofd. In het hier en nu leven is voor velen lastig deze weken. We voelen onrust en denken tempo te moeten maken maar niets van dat alles zal werken. Er kan niets worden afgedwongen. We dienen een grote buiging te maken voor (karmische) krachten.

Ons hart kan het aards gefriemel en gepieker overstijgen. De liefde kan een situatie helen. Door te buigen, door overgave en door vergeving.

Blijf wakker 
Denk niet dat je alles hoeft te accepteren. De les is het leven te blijven leven en door te doen, wijzer te worden. Doen is ervaring opdoen en niet invullen voor een ander maar juist het gesprek aangaan. Doen is onderzoeken en oriënteren door stappen te zetten en de telefoon te pakken. Acceptatie en aanvaarding ontstaan vanzelf wanneer het klopt wat je doet en de ruis wordt aangepakt. Het brengt je verder op je pad.

De dagen naar de volle Maan toe worden we ons bewust van de ruis. Van de verkeerde verbinding met iemand. Van de zwaarte die niet van jou is maar van een ander.

Voldoening 
Tevreden zul je zijn als je jouw praktische leven waardevol invult en toe komt aan bezieling en vervulling. In het klein of in het groot.

Deze volle Maan is een bijzondere! Laad je stenen op! Leg ze in het volle Maan licht. Stenen zullen er blij van worden. En jij ook. Er ontstaat voldoening als je jezelf laat opladen door deze volle Maan.

Ga er lekker voor zitten. Het is een mooi siësta moment, 7 maart om 13.40 uur. 

De liefde wijst de weg maar dan eerst Zelfliefde. Gun jezelf wat. Ga eerst doen wat goed is voor jou. Dan volgt daarna harmonie met de ander en tevredenheid over jouw leven.

Testje in relaties deze maand 
Veel relaties worden getest op karmische bagage. Er wordt in de maand maart veel uitgewerkt. De Plejaden maken een krachtig aspect met Saturnus en Pluto. De harmonie zal grotendeels bewaard willen blijven. Het is erg spannend de verbinding werkelijk aan te gaan. Maar de waarheid ligt er nu zo dik boven op. Daar kunnen we onze ogen niet meer voor sluiten. We willen wel maar durven eigenlijk niet…. We voelen diep, vanuit onze tenen hoe het zit maar ervaren enige angst de ander werkelijk te ontmoeten.

Toch zal er harmonie en rust ontstaan wanneer je het contact aangaat vanuit de juiste intentie en op een gelijkwaardige manier in de relatie kunt gaan staan. Met name half maart zal de mist optrekken. Eerst even verwerken, zakken en dan voelen we het weer! Er is tijd. Er is hulp. Er is een natuurlijke staat van zijn in relatieland en dat heet: ben in liefde maar vergeet jezelf niet te voeden…. anders gaan de bloemen snel hangen.

Duidelijk is dat relaties door stevige transformatie processen heengaan, ook vanuit zeer positief oogpunt. We ronden het een en ander af in relaties. En langzaam reizen we richting de astronomische lente op 20 maart om 22.24 uur.

Veel vruchtbare dagen gewenst.
Geniet van de diepten en wijsheid deze dagen.
Het is zo mooi om te voelen, te zijn en te aanschouwen.

De Aarde draait door.
Met ons erop.
Heel snel en prima op koers.

We reizen door.
Jij en ik.
Wij samen met alles erop en eraan.

Een fijne week gewenst en tot gauw.

Hartegroet, namasté,

Lia