LIA OUENDAG

Kosmische update 2 februari 2022

Lucht. Licht. Twinkels.

Lieve lezer,

We krijgen wat lucht. Het voorjaar lijkt al wat te beginnen. De dagen worden langer. Heb je de krokussen al zien opkomen? Ze knipogen van onder de bladeren en vinden hun weg naar de Zon. De twinkels en de rust zullen sterk voelbaar zijn de komende dagen.

Buig voor de connectie
Venus loopt weer direct vanaf 29 Januari 2022 en binnen relaties stroomt het weer door. We voelen minder drukkende, remmende energie die te maken heeft met karmische ontlading in jezelf. De projectie zal minder zijn nu Venus weer direct loopt. De relaties verwarmen weer makkelijker en we uiten onze liefde voor elkaar makkelijker met Venus die “rechtdoor” loopt.

Sirius maakt een belangrijk aspect naar de nieuwe Maan van 1 februari 2022 wat zich uit in heldere taal en eigenwaarde. Je weet wat je nodig hebt en hoe de kaarten zijn geschud in contacten, handelingen en plannen. Ook in relaties helpt Sirius duidelijk te krijgen, waar je in wilt gaan investeren samen en op welk gebied je waardevolle keuzes wilt maken. Hoe helderder jouw eigen visie en kanaal, hoe duidelijker en concreter signalen en “geluk” op jouw pad kan verschijnen.

Plotselinge inzichten ontstaan via zuiver contact en aandacht voor jouw vrouwelijke, intuïtieve pool. Een mooie week voor dankbaarheid en vergeving. De sfeer wordt positiever en het lijkt of we minder hoeven te buffelen. Het vertrouwen groeit. We voelen weer twinkels in de lucht.

Opleuken
Je zult weer zin krijgen in creatieve dingen, je huis weer mooi willen laten zijn en de sfeer misschien willen veranderen. Vanaf 4 februari loopt Mercurius weer direct en zullen ineens de apparaten niet meer haperen, de ongelukjes weer afnemen en misverstanden minder voorkomen. De circulatie stroomt weer makkelijker door. We herinneren ons weer waar we op kunnen bouwen en wie en wat we kunnen vertrouwen.
De horoscoop geeft een eerste lentegevoel door. Een zuivere, blije energie. Nog wel wat bescheiden en voorzichtig maar toch sociaalvoelend en vredig. Heb je ook de eerste krokusjes gezien?

Twinkels
De Zon komt 2 februari op om 8.18 uur en gaat onder om 17.30 uur.
Het einde van de maand komt de Zon op om 7.32 uur en gaat hij onder om 18.13 uur.
De dagen worden snel langer en de avonden wat lichter. We kunnen snel weer lekker naar buiten na het eten.

De Zon laat deze dagen van zich horen, haar activiteit is krachtig. We naderen vandaag en morgen een gebied waar de invloed van de zonneactiviteit groot is na de uitbarstingen van 30 en 31 januari. Het gebied waar de atmosfeer onrustig wordt is 5x zo groot als de Aarde. De zonnevlammen waren gericht op het gebied waar ook de Aarde nu doorheen reist. Zie hier het effect op de Aarde. Bron: SpaceWheather.com

De impuls die de Zon hiermee heeft afgegeven zal opgemerkt worden deze dagen. Mensen hebben een kort lontje, kunnen emotioneler zijn en zich lamlendiger voelen. Het positieve effect is dat we een duwtje de goede kant op krijgen, namelijk richting ons hart en ons-zelf. We zullen eye-openers ontvangen en ons einde van de week anders voelen. Licht! Inzicht! Helderheid! De rietjes worden even doorgeblazen. Onze kanalen zijn een soort rietjes die verstopt kunnen raken door mentale oververmoeidheid en kleine werelden.

En er is al gemeten dat er in de eerste week van Februari een nog grotere uitbarsting aan zit te komen. Er zijn dit jaar nog geen dagen geweest zonder uitbarstingen in de vorm van zonnestormen of zonnevlammen. In 2019 bijvoorbeeld waren er 281 dagen zonder enige zonneactiviteit. Een stilte voor de storm….

2022 is een intens jaar van de Zon en dit uit zich onder andere in intensivering van het klimaat. Meer water, meer kracht van de wind en het wakker schudden van het leven wat op Aarde plaats vindt.
Als je durft los te laten, zijn deze dagen heel fijn en is mediteren extra zinvol. De intenties worden kracht bijgezet, wees je bewust van je gedachten en let op wat je wenst. Jouw hart spreekt. Jouw lichaam ontvangt de twinkels en nieuwe informatie uit ons Galactische Centrum.

Galactisch centrum
Het Galactisch Centrum stond tijdens de nieuwe Maan (2 februari rond 7 uur ‘s morgens) op de ascendant. Het geeft aan dat we inderdaad rechtstreeks worden bijgepraat vanuit de grote Centrale Zon, de komende dagen met een uitwerking tot de volle Maan op 18 februari.
Het Galactisch Centrum wordt ook wel de grote Centrale Zon genoemd omdat het een belangrijke vrije energie vertegenwoordigd met een grote magnetische kracht waar het gehele Melkwegstelsel op reageert en door wordt beïnvloed. Vanuit hier worden wij beschermd, gevoed en ontwikkelt. Dit galactische centrum is een belangrijke positie in een horoscoop die zichtbaar is. Deze concrete plek is een aanwijzer waar jij in jouw leven bewust kunt aansluiten op deze bron, op dit hogere bewustzijn. Hier is je troost, je eenheidsbeleving en de grootste reden waarom je wilt bijdragen via een leven op Aarde.

De boodschap die dit galactische centrum nu afgeeft, is de boodschap zelf, als unieke kracht, bij te dragen en stappen te ondernemen jouw eigen leven te gaan leven. Onafhankelijk te zijn en van vrije energie gebruik te maken.Dit Galactische centrum bevindt zich in het 13e teken, de Slangendrager. Heel logisch… als essentieel teken waar alles samen komt.

Minder zorgen en meer berusting
De Zon nadert Saturnus deze dagen en zal 4 februari in een conjunctie (samenstand) zijn. Saturnus is daarom even niet zichtbaar aan de sterrenhemel en de energie van werkt minder persoonlijk en confronterend uit. Denk aan het gevoel van minder zorgen, het leven wordt even wat minder serieus genomen en het maakt ons letterlijk wat hart-gerichter. We willen ons graag hard maken voor ons hart. Voor onze doelen en goede bedoelingen maar hebben van de verantwoordelijkheden minder last dan we gewend zijn. We zullen ons vanaf het weekeind weer wat vrijer voelen en ontdekken waar we zin in hebben om te ondernemen en gaan door ook wat meedoen.

Maan
Vandaag op 2 februari kun je rond 18 uur de maansikkel bewonderen en daarnaast Jupiter. De Maan staat 2 februari onder Jupiter en 3 februari boven Jupiter. Kijk naar het zuidwesten.
Jupiter staat in Waterman en activeert ons sociale gevoel en behoefte om groot te blijven denken. We willen verder reizen dan ooit en kunnen onze intuïtie in korte tijd door ontwikkelen tot grote vermogens. Dit doe je door je af te stemmen op een hele, hele grote wereld waar ook jouw Hoger Zelf zich thuis voelt. Jupiter laat ons snel door ontwikkelen en maakt techniek groots. Onder deze technieken vallen ook onze vrije wil vermogens en manifestatiekrachten. Jij zélf bent het grootste instrument om mee te “werken”. Jouw lichaam is de kosmische antenne.
9 februari staat de Maan bij de Plejaden en Aldebaran. Een heel mooi beeld aan de sterrenhemel om naar te kijken en je door te laten inspireren. Deze combinatie activeert jouw vredige “zijn” en geeft de beschermende invloed van aartsengel Michael door. Een helende en creatieve energie om je te verbinden met de mooie, zachte kant van ons Aardse bestaan.

Dank je engelen, onze Zon en ons Hoger Zelf voor deze liefdevolle begeleiding.

Een fijne week gewenst mooie Aardebewoners.

Hartelijke groet,

Lia

Meer lezen? Lees hier mijn laatste nieuwsbrief.