LIA OUENDAG

Kosmische update 19 september 2023

(foto boven: spaceweather.com, foto gemaakt vannacht door Markus Varik in Noorwegen). Het noorderlicht zou zelfs in Nederland zichtbaar zijn geweest vannacht. Intense prikkelingen in onze atmosfeer van de Zon.

Lieve Aardebewoner,

Hoe is het met jou?
Houd je jouw stuur zelf vast?
Blijf je bij jezelf?

Na weken vol leeuw energie met actie, passie en avontuur, gaan we zaken laten landen en terug naar een rustige basis. We maken een pas op de plaats. Terug naar het midden. Vrij, neutraal en in balans. Een week om de harmonie te koesteren en mee te bewegen met de herfstequinox van zaterdag 23 september. In de ochtend raakt de Aarde een belangrijke kruising ten opzichte van de Zon (zie tekening onderaan deze tekst) en beginnen we aan een nieuw seizoen. We kunnen gaan oogsten! Een vruchtbare herfst tegemoet zien. We gaan het kaf van het koren scheiden, onze vruchten plukken en ontdekken wat we hebben bereikt de afgelopen maanden.

De herfstequinox is een moment waarop de mannelijke en vrouwelijke energie gelijk zijn. We zullen deze week meer rust en acceptatie ervaren. De yin/yang gaan even hand in hand verder. Ondertussen beweegt er van alles door en maken we de balans op.


Een periode is aangebroken waar relaties terug in het midden willen komen, gelijkwaardiger en evenwichtiger. De Zon in Maagd (astronomisch gezien staat de Zon de hele maand oktober ook nog in Maagd) brengt energie van verfijning, analytische blikken, zuiverheid en verbondenheid vanuit praktische belangen. Er is wat huiswerk te doen in het dragen van ons eigen lichtlichaam. Als je leeft en handelt vanuit je hart, met zachtheid en liefdevolle ideeën, is het leven makkelijker. Zo ook in relaties. Onze natuur is liefdevol en creatief, net als de Aarde zelf. Aan beweging geen gebrek in deze tijd van transformatie. Maar controle past niet meer. Warmte, oprechtheid en beschaving past wel.

De komeet Nishimura verdwijnt langzaam weer van het toneel. Ook deze komeet staat nu in het teken Maagd en prikkelt ons, schoon schip te maken in verhoudingen. Het laat ons lekker opruimen en ordenen op alle niveaus. De zonneactiviteit die vandaag aankomt op Aarde is sterk. Gisteren en vandaag kun je er hoofdpijn van krijgen en je oren voelen reageren. Drink wat meer water met een snufje zout, wandel wat meer en laat los…. We voelen de hartenergie sinds gisteren stevig stromen. Heerlijk om geholpen te worden in het activeren van onze hartchakra. Het emotionele lichaam wordt doorgeblazen en we krijgen weer een duwtje de goede kant op door deze zonneactiviteit. Hulp genoeg!

Geef je over aan de rust in jezelf. Verzorg jezelf. Luister naar je lichaam en zie de praktische omstandigheden helder. Misschien kun je je overgeven aan de situatie? Mag het de komende weken ontstaan? Kun je de behoefte voelen wat meer bij jezelf te blijven, harmonie en vrede ervaren?

Het Universum vraagt je, niet te veel te willen afdwingen, doen of regelen. Laat alles gewoon even gaan, laat het gebeuren zonder jouw invloed en ingreep. Dan gebeuren er de mooiste dingen. Het is er nu de tijd voor. Maar…. houd je eigen stuur vast. Houd je focus helder. Leef zuiver. Denk zuiver. Eet zuiver. En straal daarom positieve, lichte energie uit.
De Aarde is je dankbaar.

Een fijne week gewenst en een hele mooie start van de herfst gewenst. Wonderen gebeuren dagelijks.

Tot gauw en dank voor ons lijntje.
29 december ben ik ook in Nederland en bieden we een mooie verwendag aan waarin we vooruitblikken op 2024 en ons licht bundelen. Graag ontmoet ik jullie live en kom ik met plezier regelmatig terug naar Nederland.

Lieve groet!

Lia

Om misverstanden te voorkomen en voor de mensen die mijn werkwijze nog niet kennen, bevestig ik dat mijn horoscoopduidingen zijn gebaseerd op de real time, astronomische kloppende planeetstanden. Mijn horoscoop is een brug naar de taal van het Universum en ons hart.