LIA OUENDAG

Kosmische update 17 januari 2022

Hoi mooi medemens, met plezier belicht ik een aantal kosmische bewegingen die iets vertellen over de actuele fase. We delen een zee van energie en een soort gelijke ervaring op deze planeet. Afhankelijk van het bewustzijn en bijbehorend zielsplan, beleeft iedereen dit op zijn eigen manier.

Waardering
Vannacht 18 januari is het volle Maan om 00.51 uur. Zon en Maan staan tegenover elkaar en wij in het midden. De tekens achter deze lijn zijn Kreeft en Steenbok. Deze as staat voor een gezamenlijk proces van structurering en bescherming. Lichamelijk raakt deze energie het bovenste gedeelte van onze buik en onze knieën. De positie van dit volle maan moment raakt fundamentele posities in onszelf, namelijk het IC en het MC. Het raakt het thema (zelf)vertrouwen en het vertrouwen in de ander. Het sleutelwoord is waardering. Deze twee weken krijgen we meer beeld over ons functioneren in de samenleving en staat van onze wortels (thuisbasis). De intuïtieve kracht wil je vrijheid bevestigen en zo harmonisch mogelijk worden ingezet. Geen discussie maar een juiste uitstraling.

Wolven
Natuurvolkeren noemen deze maan wel de wolfsmaan genoemd omdat ze rond deze tijd vaak de wolven horen huilen. De wolven zoeken contact en roepen elkaar. De wolf staat symbool voor trouw, intuїtie, loyaliteit en vrijheid. Wolven leven in een troep en zorgen voor elkaar. Ze hebben een sterk individu en symboliseren een aspect van de mensenwereld wat nu in volle gang is.

Tot de bodem en de onderste steen boven
Astrologisch bekeken vindt de volle maan plaats onder een krachtige constellatie van planeet energieën. De paarden en honden kunnen er onrustig op kunnen reageren, bedrukt onder zijn. Er willen zaken afgedwongen worden, gezegd zijn en men is op zoek naar de bodem. De onderzoekende ziel vaart er wel bij.

Knipoog
Als je graag op de hogere trilling wilt blijven, is praktisch bezig zijn een mooie manier om je beschermd te blijven voelen tegen deze spanning en stress die het ook op kan roepen. De engelen en met name Aartsengel Michael brengt via Aldebaran een mooie knipoog en fluistert ons het een en ander toe. Je kunt een wat onbestemd gevoel hebben en gevoelens die je ervaart niet kunnen plaatsen. Knipoog dan een keer terug naar de engelen die ons omringen en de gidsen die er altijd voor jou zijn.

Spiegelen
Tot 2024/2025 trillen we veel uit via ons lichaam en zijn we emotioneel en karmisch verder aan de opruiming bezig. Via onze relaties komen we verder. Het samenzijn is vruchtbaar.
Er is tweestrijd in relaties maar niet onoverkomelijk. Het spreken over dat wat echt belangrijk voor je is, zet zoden aan de dijk en maakt het geheel weer vruchtbaar.

Buigen, voor de loop van het leven.
Buigen voor het proces van de ander.
En dankbaar zijn voor de mogelijkheden die relaties bieden.

Deze volle maanshoroscoop is gevoelig en brengt troost.
Passend bij de vele (mooie) verbindingen die intensiveren en waarheden die zichtbaar worden.

Dankbaar voor het goede
Via een prachtig aspect tussen Uranus, Venus en Vega is de nieuwe visie over ons Aardse bestaan steeds duidelijker. De belangrijke bezittingen zijn vrijheid, zuiverheid en hartsverbindingen. Op alle niveaus…

Mercurius retrograde
Vanaf 14 januari tot 3 februari 2022 loopt Mercurius even terug in haar baan. Iets om rekening mee te houden. De planning kan even anders lopen dan je dacht, evenals afspraken en reisjes. Er vinden tijdens deze periode andere gesprekken plaats en je verandert vaak jouw rituelen. Het is een mooie 3 weken om te schrijven, dingen uit te werken en een kleine refresh te houden over jouw handelingen. De circulatie is over het algemeen wat minder goed tijdens Mercurius retrograde. Het lichaam vraagt aandacht rondom de circulatie en doorstroming. Tijdens deze weken kunnen kwalen de kop opsteken, wanneer je niet goed naar je lichaam hebt geluisterd. Het is een goed moment de tijd te nemen om te bewegen en voldoende te ontspannen (rusten).  Na 18 januari is het zinvol te detoxen en zul je merken dat je makkelijker afvalt.

Langer licht
Wat fijn dat de Zon langer bij ons blijft, de dagen worden snel langer. 31 januari komt de Zon op om 8.20 uur en gaat ze onder 17.25 uur. En ondertussen reizen we op Aarde met 29,8 kilometer per seconde door en leggen we zo’n 107.000 kilometer per uur af. Daarnaast draaien we tegelijkertijd om onze eigen as met zo’n 1000 kilometer per uur. Dat je maar niet vergeet dat we op een prachtige planeet wonen ~…

Afbraak en opbouw
Deze dagen hebben wij te maken met een samenstand van Pluto en de Zon. Als twee planeten samensmelten in energie en dit op de Aarde is gericht, ondervinden we een intensivering van de kwaliteiten waar ze voor staan. De energie brengt hartenergie op gang. Het vergroot de hart intelligentie. Het zet wat druk op de ketel en dwingt af er te gaan staan en jezelf in het zonnetje te zetten. Verhoogt het interne verlangen en vermogen om te bereiken. Dit is een krachtig samenspel van zonkracht die je van innerlijke kracht voorziet om iets te bereiken in het leven. Het brengt ook altijd dagen van grote veranderingen en doorbraken. Zon-Pluto is de combinatie van de autoriteit, van eigenwaarde en het durven volgen van jouw persoonlijke weg.

Transit Pluto conjunct de Zon spiegelt de vernietiging van iets in je lichaam of leven (bijvoorbeeld de verwijdering van een cyste of tumor) en brengt een startsein voor een nieuwe periode. Deze dagen kunnen stress opleveren als de kern niet wordt aangepakt van het probleem, thema of spanning.
Het kan druk op de borst geven, letterlijk een bedrukt hart.

Twee weken
Deze Zon Pluto samenstand duurt van 16 tot 21 januari 2022.
Omdat we deze samenstand ervaren tijdens de volle maan, werkt hij tijdens de afnemende maanfase door. Een week of twee.

Passie, hormonen en geboorte
Pluto gaat over passie, over hormoonhuishouding en kun je vergelijken met Shiva. Er is transformatie door het proces van afbraak en geboorte. We breken wat af om iets nieuws op te bouwen. We gaan dood om aan gene zijde geboren te kunnen worden, in een stervensproces. We gaan door crisissen heen om kracht te ontwikkelen in onszelf (zon, licht, liefde).

Geniet van deze week en graag tot de volgende keer.

Ik wens jullie alle goeds, verwondering en verbinding toe.

Zonnegroet,
Lia

Meer lezen? Lees dan hier mijn laatste nieuwsbrief.