LIA OUENDAG

Lief medemens,

Ik krijg vaak leuke reacties op mijn nieuwsbrieven van lezers. Dank voor jullie feedback en vragen.

Een leuke vraag deel ik graag omdat er wellicht meer mensen benieuwd naar zijn. Waar is Vega? Wanneer is Vega onze nieuwe Poolster?

Het antwoord is:

Vega vind je in het noorden, 30 graden boven de horizon ongeveer in het teken Lieren onderdeel van de zomerdriehoek. De zomerdriehoek bestaat uit Altaïr, Deneb en Wega. Vega wordt ook wel Wega genoemd. Vega ligt een stuk lager dan de Poolster, je kijkt vanaf de Poolster richting het oosten en naar beneden. Hij is wat blauwig.

De rotatie-as van de aarde verloopt als een wiebelende tol, wat betekent dat het ‘noorden’ verandert over een periode van ongeveer 26.000 jaar. Op dit moment is de Poolster ons ijkpunt maar rond 12000 voor Christus was dat Vega. In het jaar 13.727 is berekend dat Vega opnieuw de “poolster” zal zijn en ons vaste punt aan de hemel.

Effect huidige kosmische energie
Deze periode gaan we terug naar de actuele stand van zaken. Als je jezelf een beetje voor de gek hebt gehouden, zul je nu terugkomen bij de feiten. De schaduwkanten maar ook de grootste helende krachten nemen je mee. En aan jou de keuze waarvoor te kiezen.

De dagen voor de zonsverduistering van 14 oktober waren drukkend en intens. De druk neemt toe en een kat maakt rare sprongen in het nauw. Er gebeurde van alles zoals het normaal is, rond eclipsmaanden (oktober en maart/april 2024). We zijn aangekomen op grote kruispunten in levens.

Een ommekeer van richting, van levenshouding en vele kansen om het leven zuiverder in te gaan richten. Prettig is het meestal niet omdat de intensiteit zo groot is en we veelal worden afgeleid door zaken die niet belangrijk zijn maar wel veel aandacht krijgen.

Schaduwkant en strepen eronder

De intensiteit neemt ook toe in de donkere kant waar macht, onzuiverheid en mentale energie de hoofdrol heeft. De schaduw letterlijk en figuurlijk laat zich zien. We dienen het ermee te doen en ermee om te leren gaan. Te accepteren en te aanvaarden dat het erbij mag horen en omhuld kan worden zonder er slachtoffer van te worden.

Sterker licht 

Het licht is groot en de liefde ons grootste instrument. Het hart werkt optimaal en de Zon is krachtiger dan ooit. Zo krachtig dat we er zeer voorzichtig mee moeten zijn.

De zonnekracht op onze huid en in ons energieveld kan goed opgenomen worden tijdens zonsopgang en zonsondergang maar pas op, op het midden van de dag. De Zon is turbulent en onrustig en net als de Aarde in transformatie. Alles verandert. Ook het leven op Aarde als aardebewoner op de planeet Aarde.

Hoe meer licht en liefde, hoe meer de Aarde in balans zal zijn en blijven. En dat geld ook voor mens en dier.

Lichte, gezonde en evenwichtige blik op de wereld

Evenwicht is dan ook de grootste les, blijf in evenwicht en oefen dagelijks om meer licht en liefde te kunnen leven en uit te stralen. Houd op met friemelen en werk aan jouw gezonde, zuivere basis. Je wordt niet bedreigd, de Aarde vergaat niet, het gedoe zal nog even niet ophouden maar jij kunt gewoon jouw leven beteren. Jezelf meer licht en liefde gunnen en de beste jij gaan leven.

Mensen zijn mensen. Geef de ander zijn ruimte en gun de ander zijn rust.

Zoek je eigen mensen op. Mensen met wie je hartenergie uitwisselt, bij wie je elkaar kunt laten zijn wie je bent, je een fijne sfeer ervaart bij elkaar.

Wees lief voor jezelf. Denk groot en maak het niet te ingewikkeld. Zo werkt de natuurkracht.

Thema’s van deze belangrijke maanstanden:

Loslaten: zonsverduistering 14 oktober 23 tevens nieuwe maan

Leiding nemen: maansverduistering 28 oktober 23 tevens volle maan

Aarding, basis kracht: nieuwe maan 13 november 23

Luister hier naar meer informatie:

Kosmische update 16 oktober 2023.m4a

Een hele fijne week gewenst, vergeet je intenties niet neer te zetten deze week en vooral, te vragen… feel free en gun jezelf het beste. Het Universum hoort je.

Namasté,

Lia