LIA OUENDAG

 

Lief medemens, 

 Blijf je verwonderen lieve Aardebewoner, over de bijzondere samenloop van omstandigheden die precies kloppen. Alle details, alle kleine en grote zaken zijn op elkaar afgestemd. De engelen hebben humor en onze gidsen werken zich een rotje om het je wat gemakkelijker te maken. 
Blijf glimlachen, blijf dankbaar voor al die succesjes van vandaag en doe aan zelfspot. Het opent jouw poorten naar andere dimensies.

Blijf groot denken! 
Onze planeet vliegt ook morgen gewoon door het universum. Onze Aarde beweegt in haar baan om de Zon met ongeveer 107.000 kilometer per uur!  

 

Als ik naar de huidige constellaties kijk en de krachtige aspecten, ben ik blij deze kansrijke energie door te kunnen geven via de persoonlijke lezingen uit de horoscoop. Kosmische informatie brengt inzicht en de mogelijkheid patronen te doorbreken en gelukkiger te worden. Vele grootouders, lichtfamilies en hulptroepen zijn bij sessies aanwezig om de heling kracht bij te zetten en mensen te bemoedigen het proces aan te gaan.

Er zijn al vele belangrijke ontwikkelingsprocessen beleefd op Aarde tijdens onze voorgaande levens maar deze periode is toch een beetje anders. We leven in een transformatie tijd waarin we heel dicht bij de bron komen. De essentie zien. Terugkomen bij de eenvoudige, natuurlijke kosmische logica. 

De bemoedigende driehoek tussen Saturnus en Sirius helpt hierbij. We ontdekken de patronen en erkennen de hogere waarheid. We worden dapper zonder strijd. We voelen helderheid over onze basis. Het tij kan keren. Onze vrijheid is bereikbaar. We hoeven er slechts iets mee te DOEN. Het doen is gericht op het door ontwikkelen van een positieve levenshouding en gebruik maken van de persoonlijke keuze vrijheid.

Tot eind Mei ervaren we de werking van Sirius ook via een kansrijk vierkant tussen Sirius en onze collectieve opdracht (Noordknoop). Het brengt in sneltreinvaart helderheid en heftigheid zodat we de moed voelen om het proces aan te gaan en deel te nemen.

Sirius als onze spirituele Zon bekrachtigd jouw lichtlichaam
Sirius is het midpunt van de noord- en zuidknoop en is de bemiddelaar tussen de oude en nieuwe energie. Sirius biedt de kracht om doortastend en zuiver te kunnen handelen. Om voor niets minder dan de hoogste trilling en meest zuivere energie te gaan leven. Je krijgt moed om de moeilijke gesprekken aan te gaan. Sirius is zeer rechtvaardig en brengt de logica onder ogen.

Gelukkig neemt de invloed van het vierkant tussen Mars Uranus wat af waardoor we onze emoties wat kunnen beteugelen en de hogere wil makkelijker gevolgd kan worden. Er zullen vele woede uitbarstingen zijn geweest de afgelopen week. Ineens is de maat vol, ineens waren er doorbraken, ineens kwam het licht! De komende dagen krijgen we pauze en kan de luchtigheid ons weer terug in evenwicht brengen. 

Dromen worden werkelijkheid
Tot 21 maart werken de Zon en Neptunus heel mooi samen en is de heling in processen groot. Het laten, loslaten, dromen en verlangen is aan de orde van de dag. De engelen dichtbij, de omstandigheden die de weg wijzen en jij die jezelf kan bevestigen in het goed hebben aangevoeld. Er is een grotere behoefte aan rust omdat onze ziel weet, dat via die rust wij op het juiste spoor blijven. 

Dagelijks vinden er inwijdingen plaats, door de situaties die ontstaan en inzichten die landen. Dat is het samenspel van de kosmische energieën van dit moment. Een kado!

Lente!
Heerlijk die Zon, dat voorjaarsgevoel, wat ons richting de lente brengt. De lente begint 20 maart om 04.06u op het noordelijk halfrond. We maken een vruchtbare start in de lente met deze toenemende maanfase. 

Tijdens de lente-equinox gaat de zon door het lentepunt. Dit is een punt waar de evenaar de ecliptica (het vlak waarin de aarde om de zon draait) kruist. Dit punt wordt benoemd als 0 graden Ram maar is door de precessie al enige tijd verschoven naar Vissen. Circa 2.166 jaar geleden lag het Lentepunt in een gebied wat men toen Ram noemde. Ondertussen is het lentepunt zo’n 30 graden achteruit gewandeld. Het feit dat het lentepunt nu eind Waterman/ begin Vissen is geeft alles aan over onze ontwikkelingsfase waarbij we met een andere motivatie incarneren en met een waterman/vissen achtige missie ons leven leiden.

Het lentepunt kan gezien worden als een dag van evenwicht en balans. Een evenwicht tussen midwinter en midzomer, waarbij de dagen en de nachten ruwweg even lang zijn. De dagen worden warmer, de aarde wordt weer vruchtbaar en we ervaren vernieuwing. Het lentepunt is een fijn moment om voor jezelf de balans op te maken. Even tot rust te komen. In het midden te gaan staan. Vrij. Neutraal. En vredig.

Communicatie haperingen en meer Mercurius retrograde zaken
Vanaf 19/3 kunnen we de invloed van Mercurius retrograde al voelen. Mercurius zal vanaf 1 april weer terug gaan lopen naar de stand van 19 maart. De thema’s rondom 19 maart zullen wat blijven hangen en je waarschijnlijk een maandje bezig blijven houden.
Mercurius staat 19 maart op 15 graden Ram.
Komt tot stilstand op 1, 2 en 3 april op 27 graden Ram.
Loopt terug naar 15 graden Ram.
En zal vanaf 26 april weer rechtdoor gaan lopen waarna de onrust en verwarring weer verdwijnt.
Een verwarrende periode waarin je zeker geen belangrijke afspraken wilt maken of tot lange termijnen conclusies kunt komen.
Het is wel een hele goede periode om zaken op de achtergrond uit te werken, voor te bereiden en op te schrijven. Een heerlijke tijd voor schrijvers! 

Inwijdingen aan de lopende band
Er gebeuren deze weken zoveel mooie dingen, kort maar krachtig, dat zaken ineens kunnen verschuiven in positieve zin. Heling kan plaatsvinden. De Slangendrager met het Galactische centrum raakt de kern van dat wat geheeld dient te worden. De pijnplekken binnen familielijnen bevinden zich op het lichamelijke en emotionele vlak. Deze willen aanvaard en aangegaan worden door inzicht, bewustwording en vervolgens afronding (begrenzing!). Keuzes maken, handelen en jezelf trainen op een hoger level te kunnen blijven. Dat is hard werken maar goed mogelijk. Zuivere voeding, voldoende rust, geen afleiding of verleiding en voldoende zielsvoeding. Meditatie, klank, ritme, zuiverheid. Het is eigenlijk altijd weer simpel en logisch omdat we merken dat wanneer we ervoor kiezen, je direct beloond wordt! Het stroomt ineens weer en het voelt weer goed.

Zelfheling begint bij jezelf. Bij het erkennen van jouw verbinding met liefde en licht. Liever geen hulpmiddelen van buitenaf. Geen brein beïnvloeding, apparaten of hallucinerende middelen die de astrale invloed vergroten. Probeer met licht en liefde te werken wanneer je zaken wilt helen. Waak voor invloeden die de pijn verder activeren of bloot leggen. De Aarde vraagt om liefde, licht en de zachte kracht. Liefdevol, bezield en harmonieus te werk gaan is wat jouw ziel vraagt. 

Waak voor nog meer onrust en verwarring.
Werk aan harmonie en evenwicht deze weken. 

 

Je bent zo rijk als je je voelt
Nu staat de Maan in het teken Stier, lekker rustig. Beetje gezellig samen een hapje eten en een spelletje doen. Beetje lui zijn en gewoon tevreden. Ik wens je een heerlijk, luchtig weekeind in ontspannen sfeer waarbij je je niet te druk maakt en vooruit kijkt naar wat komen gaat. De Tweelingen energie dit weekeind helpt ons een handje.

Kijk als je het leuk vindt vanavond, kijk dan naar de maan bij Aldebaran in het teken Stier  (15 maart) en het weekeind bij Pollux in Tweelingen. 

De Venus Saturnus conjunctie (samenstand) die de komende dagen al voelbaar is, geeft ons een rijk gevoel en grote mate van tevredenheid. We hebben even een adem pauze. Count our blessings. We waarderen fijne vriendschappen en het laat ons genieten van de mooie dingen in het leven. We denken na over investeringen die ons blij maken. Zullen kijken hoe we met geld om willen gaan (geld = energie). Het brengt een verhoogde energie rondom de energie van geld met zich mee. Dit aspect tussen Venus Saturnus is exact op 22 maart.  

Het is prachtig op Aarde en we kunnen ons blijven verwonderen. 

Alle liefs voor jou!

Zonnegroet, 

Lia