LIA OUENDAG

Kosmische update 15 december 2021

Mooi medemens,

Zondag is het volle Maan. De energie neemt toe en de emoties kunnen oplopen. Het kan even hectisch zijn. Er zal veel geregeld willen worden. Er zullen veel meningen, acties en reacties komen maar als je ervan uit gaat dit alles zeer betrekkelijk is, kun je op jouw moment prioriteiten stellen en je plannen degelijk uitvoeren. Het mooie van de volle maan is dat we vol en warm kunnen verbinden en echt contact kunnen ervaren. Met de mensen om je heen, in de natuur, met jezelf. Alles staat even AAN.

We reizen mooie weken in en de voorbode wordt gedeeld door de volle Maan horoscoop.

Zondagochtend 19/12/2021 rond half 6 is het volle Maan moment.

Als je een mooi maanritueel wilt doen, kun je deze het beste zaterdagavond doen. Dan is de volle Maan energie goed voelbaar. Als je wilt samenwerken met de Maan energie is het goed om te weten dat de Maan in het teken Tweelingen staat (real time astrology). De Maan staat 19 december vlakbij Betelgeuse. Ze activeert ons gezonde verstand wat voelbaar is. De maan brengt ons bij de intuïtieve logica. De maanenergie ontnuchtert en laat je jouw gevoel volgen. Tijdens deze dagen valt er veel uit te wisselen met de Maan. Voel maar…

Zondag zal het een heerlijke ontspannen dag worden en vinden we de rust weer terug. Zondagavond zal dan ook een hele andere vibratie hebben en in die zin weinig meer te maken hebben met de volle Maan van deze komende dagen.

Een aantal opvallende kosmische aspecten zijn:

Zelfhelende vermogens
Karmische pijn die gaat over afwijzing, op moeten komen voor jezelf, emotionele pijn en slachtofferschap zijn testjes die omgezet willen worden naar vruchtbaarheid, verbinding en luchtigheid.

De innerlijke gids staat in verbinding met jouw zelfhelende vermogens. Als je de verantwoordelijkheid uit handen geeft, geef je een stukje van je immuunsysteem weg. Met andere woorden: Leiderschap vanuit het hart en het volgen van je gevoel houd je gezond. Ons lichaam is heel knap en resoneert prachtig mee.

Belangrijke verbindingen, stappen en ontwikkelingen
Zon conjunct het galactische centrum!

Dit aspect brengt een persoonlijke transformatie op hartniveau. Er vindt een diepe heling plaats. We gaan weer een laagje verder om het hart te helpen verder te openen en te verzachten. Steeds meer komt het lichaam in afstemming met het grotere kosmische lichaam en stelt onze ziel zich open voor essentiële kennis. We herinneren ons weer waar het leven werkelijk over gaat. We verzamelen de moed om meer en meer los te laten, te vertrouwen en de ander toe te laten. We groeien door naar zuivere uitwisselingen en echt contact waardoor waardevolle samenwerkingen mogelijk worden.

De grote centrale Zon wordt ook wel het zwarte gat genoemd. Het is het daadwerkelijke centrum van waaruit impulsen worden gestuurd die onze ontwikkeling prikkelen. Hier is eenheid. Hier is de bron en grootste oerkracht die ons Melkwegstelsel opneemt.

De Zon ontvangt deze dagen nieuwe impulsen, nieuwe energie en schakelt door. De Zon, ons hart, is even in contact met de meest pure lichtbron. Hier draait alles omheen, hier bevindt zich de grootste aantrekkingskracht.

Datgene waar jij als ziel, je mee bezig wilt gaan houden, komt deze dagen naar je toe via eye-openers, concrete ideeën en zogenaamde toevalligheden. Blijf wakker…

De nieuwe informatie geeft onze Zon door via zonneactiviteit en licht en zo verdeelt ze haar kennis en energie. Deze dagen staat onze Zon meer in verbinding met het Galactische Centrum dan anders en gebeuren er mooie dingen.  Er worden belangrijke stappen gezet die een nieuwe weg laten zien. Er zijn belangrijke ervaringen, ideeën en gesprekken waar je de komende weken verder mee gaat. We worden geïnspireerd om het leven op een andere manier aan te gaan, met een vernieuwde blik, vanuit verwondering en met een open mind.

De grote centrale Zon activeert onze vrije wil.

De strijd tussen oud en nieuw duurt nog even voort. Het is een grote show tussen traditie en vernieuwing. Je laten lijden of je eigen leven leiden.

Zon in Boogschutter; astronomisch bekeken, zoals het is.

De Zon is net uit de Slangendrager gewandeld einde van deze week en zal tot half januari 2022 in Boogschutter zichtbaar zijn. Een tijd voor de lange termijnvisie. Om geduldig aan je doelen te blijven werken. Om andere terreinen te verkennen en je vooral te blijven openstellen voor nieuwe visies. Maak je plannen waar? Werk je dromen uit? Blijf blij ~.

Relatie APK
Venus gaat retrograde lopen op de dag van de volle Maan. Het geeft een introverte energie in relaties. We zijn wat gevoeliger, nemen onze relaties onder loep en kunnen de behoefte voelen oude relaties weer te refreshen.

Venus loopt dus een aantal weken terug in haar baan, althans vanaf de Aarde bekeken. Ze maakt in feite een loop zoals dat normaal is, van 19 december tot 29 januari 2022. Ze gaat stil staan naast Pluto begin Steenbok en gaat weer vooruitlopen halverwege Boogschutter. Ze loopt dus weg bij Pluto en komt dan weer terug bij Pluto in de eerste week van maart 2022. Deze periode Venus Pluto werkt intens door in alles wat het liefde leuk, gezellig en mooi maakt. Het laat ons nadenken over de sjeu van het leven. Het helpt je vooruit in dankbaarheid. Deze energie intensiveert relaties ook op een hele mooie manier door kwetsbaarheid en zacht te durven zijn. We kunnen weer wat stapjes zetten in het openen naar elkaar. Het vraagt ons relaties anders te benaderen en terreinen te gaan verkennen die we nog niet eerder hebben ontmoet bij elkaar. Het is dus een belangrijke tijd waarin we investeren in zelfliefde en van daaruit kunnen leren vertrouwen op ons hart. De relaties in jouw leven reageren hierop.

Jaloezie kan een rol spelen als je dat vertrouwen niet voelt. Trots en controle op dat wat bekend en fijn is, zal toenemen bij de mensen die de sjeu van het leven met zichzelf wat kwijt zijn en afhankelijk zijn van dat wat de buitenwereld biedt. We krijgen hier te maken met karma. Met actie-reactie. We hebben zelf een situatie gecreëerd die een onverzadigbaarheid lijkt te hebben ontwikkeld van het ego. Hier worden we de komende tijd van verlost.

Deze Venus Pluto situatie is een karmische omzetting van dat wat leuk, lief, mooi en aangenaam is.

Mensen leren collectief anders te gaan kijken.

Het consumeren komt onder druk te staan, denk aan tekorten en onmacht situaties (containers die China alleen uitkunnen tegen astronomische bedragen en per opbod).

Samenvattend hebben we tot ongeveer april 2022 een wat confronterende tijd in ouderwetse relaties. Datgene wat niet meer past, wordt nu overduidelijk. We lopen tegen de muur als het gaat om onze materiële focus. Maar het is een opbouwende tijd als je met nieuwe dingen bezig wilt zijn en uit je schulp durft te komen.

Andere mensen ontmoeten.

Andere cursussen opzoeken.

Andere bossen bewandelen.

Andere plannen maken.

Fris, dankbaar, verwondering en openen voor geluk!

Van donker naar licht
Het lijkt een prachtige winterzonnewende te worden.

21/12/21 is de kortste dag. Het moment van de winterzonnewende is 16.59 uur. De dag duurt dan 7 uur, 40 minuten en 40 seconden. Daarna worden de dagen weer langer en iedere dag is het 3 minuten langer licht.

Na wat meer in het donker te hebben gezeten, komt het licht weer terug. We gaan weer richting de zomer!

Het zijn mooie dagen om te mediteren en het licht en het donker te erkennen. Maak een mooi vuur, deel met elkaar wat je kwijt wilt door dingen op te schrijven en in het vuur te gooien. Het vuur zal je verwarmen en de komende periode verwelkomen. Het zijn passende rituelen waar we blij van worden en onze hartintelligentie kunnen ondersteunen.

Geniet van de mooie dagen.

Ik wens jullie alle goeds, knusse feestdagen en veel twinkels toe.

Hartelijke groet,

Lia

Meer lezen? Lees hier mijn complete nieuwsbrief.