LIA OUENDAG

​Kosmische update 13 april

Beste lezer, mooi medemens,

Alles is liefde
Overal is liefde en zachtheid. De natuurwetten laten het ons steeds weer zien. Er is na het donker licht, na het loslaten weer vernieuwing en na een crisis groei.
Is het niet een troost dat we steeds weer herinnert worden aan de natuurlijke cycli? Het terugkerende ritme is verbonden met liefde.
Dit is geen concept maar zoals het is.
Leven na leven keren we weer terug naar de Aarde om toch niets liever dan een bijdrage te komen doen.
Je kunt het je soms misschien niet meer voorstellen maar iedere horoscoop herinnert ons eraan, dat het levensprogramma veelomvattend en vol avontuur zit. Het leven is voorzien van de nodige begeleiding en onvoorwaardelijke liefde van en voor onze ziel.

Twijfel niet. De vrede in jou ontstaat zodra je contact maakt met jezelf. Alles is liefde.

Twee reuzen van buren
Deze Jupiter Neptunus conjunctie rond 12 april is een mooie uiting van de grote wens het leven volgens het hoogste haalbare principe te leven. Jouw ziel weet wat klopt en werkt en laat het je weten via de omstandigheden. Voel, ruik, proef en neem waar. Ben aanwezig en laat je gidsen.

Met de juiste intenties, de zuivere handelingen en positieve gedachten zitten we altijd op het juiste spoor. We willen graag een zachtere wereld beleven en creëren deze door ons hier ook naar te gedragen. Dus, denk liefdevol. Denk in mogelijkheden. Straal uit wat je bedoelt en wie je wilt zijn.
Zie de goede dingen en wees dankbaar. Pak zaken niet te persoonlijk op en vul niet in. En hou van jezelf!

Zelfheling via aarding en incarnatie
Het kan alleen nog maar steeds mooier en makkelijker worden. Uitstellen kan niet meer. Jouw zielsplan is er helemaal aan toe in beweging te komen door onszelf te helen. We hebben een groot zelfhelend vermogen, weerspiegelt door de planetaire energieën die alles op Aarde inspireert vredelievend te zijn, conflict oplossend bezig te zijn en meer te geloven in de bright side of life.
De Aarde, de natuurkracht, bemiddelt in het helingsproces. Door in de natuur te zijn, verbind je je met de innerlijke rust en ervaar je weer het natuurlijke evenwicht, balans.

Zon met de Andromedanevel
Zaterdag 16 april is het volle Maan, rond 21.00 uur. Het is de volle Maan voor Pasen; de Maan van bescherming, zorg en vruchtbaarheid.
Maan en Zon staan tegenover elkaar, zoals het hoort bij volle Maan en wij staan ertussen. De Zon is in goed gezelschap van de Andromedanevel die ons inspireert meer vanuit vrijheid te leven. Ons hart te volgen en de grotere, creatieve kracht in te zetten die buiten jouw persoonlijke mogelijkheden omgaat. Je bent vrij, hebt een vrije wil en mag hier gebruik van maken. Niets hoeft te blijven zoals het is. We vinden onze richting opnieuw door gehoord te geven aan kwaliteit, vereenvoudiging en zelfliefde. Wat heb je nu werkelijk nodig? De Paasdagen vertellen het ons.

Spica naast de Maan
Als je naar de Maan kijkt , zie je Spica in de nachten van 15, 16 en 17 april. Spica is de meest heldere ster van het teken Maagd. Spica, helpt ons beroemd en eervol te zijn. Trots te zijn op jezelf. Op dat wat je bij je draagt. Voel je potentieel, zegt deze Maan met Spica. Je hebt gaven meegekregen om de Aarde aan te bieden, de wereld mee te verrijken. Benut je talenten en wees net zo vruchtbaar als de natuur het laat zien deze periode.

De Maan aardt en biedt de bescherming die je nodig hebt in een aards, hectisch bestaan. Verzorg jezelf en koester jouw behoeften. Jouw behoeften bieden richting en zijn er om jouw ziel te verzorgen.

Alles rechtdoor, er zit tempo in!
Wist je dat alle planeten “rechtdoor” lopen? We hebben een zeer voorwaartse kosmische energie om ons heen en kunnen uitgaan van vooruitgang en opbouwende energie. Het is fijn plannen uit te werken tijdens de afnemende Maan periode van 16 tot 30 april, zaken op te starten en te vertrouwen. Realiseer je dat het niet de bedoeling is dat je alles van tevoren weet. Door het leven te leven, kom je erachter wat werkt en wat stroomt. Dit is de leerweg en het groeiproces. Gewoon doen alsjeblieft en ervaren. De ziel wil niets liever.

Laat je niet weerhouden het nieuwe tegemoet te gaan door de JA-maar versie van jouw gedachten. Het is oud en niet zielsverbonden.

Extra meditatie
Mediteer deze dagen extra, het loont en bouwt veel vertrouwen op. Het zijn spirituele dagen die vragen om een fijne, liefdevolle en dankbare “JA” tegen deze intense periode. Ja, we zijn deelnemer en voelen ons betrokken door onze bijdrage te doen, in het klein en het hier en nu.

Zonnig en licht
De Zon komt 16 april op rond 6.40 uur en gaat onder rond 20.40 uur. Het schemert rond 5.00 uur en 22.00 uur. De dagen worden steeds langer… en het licht neemt toe.

Hele fijne Paasdagen gewenst.

Hartelijke groet,

Lia