LIA OUENDAG

Lief medemens,

 

Na de bijzondere upload in hartenergie rond 8 april 2024 is het nu tijd om deze inwijding te integreren. Het was een ware inwijding en de komende zes maanden gaan we hier mee verder.
Deze kosmische initiatie vraagt voldoende rust en ruimte om uit te ademen en te aarden.
Er is niets belangrijker nu, dan jouw verantwoording te dragen voor jouw eigen energie. We oefenen om de invloeden van geld, status en erkenning los te laten en ons te richten op waar jouw hart en ziel gevoed door worden.
Geld is energie.
Relaties zijn verbindingen die elkaars hart willen raken.
En erkenning wil gegeven worden aan het kleine kind in jou die zo graag gehoord en gezien wil worden.

 

De horoscoop van deze dagen biedt helderheid.

Ondanks de toenemende maan, lijkt het door de eclipsen een periode van herinnering en reflectie. De vulkaanuitbarstingen, overstromingen en aardverschuivingen vragen letterlijk en figuurlijk tijd om de grond terug in balans te laten komen. Alles is in beweging gebracht en heeft ook weer tijd nodig om een nieuwe vorm aan te nemen.

 

Gewoon bij jezelf
We aarden, we worden wat teruggeduwd in onze eigen bubble om juist nu, de hartenergie voor onszelf toe te gaan passen. Wees lief voor jezelf, gebruik je zelfhelende vermogen en blijf even dichtbij jezelf. Twijfel niet, doe niets overhaast en geef jouw emotionele leven wat leiding. Raak niet in paniek, ga niet zoeken naar oorzaken. Laat het even gebeuren en laat het even zijn zoals het is.

 

We zijn begonnen aan een nieuwe fase en mogen wennen aan een andere levenshouding. Een levenshouding met meer positieve gedachten en een glimlach naar het NU. Rust, liefde en vertrouwen zijn beschikbaar. Voel maar.

Het is echt nog wel even wennen om zelf voor de liefde en het licht te zorgen. We kunnen meer dan we denken maar dienen ons regelmatig te herinneren aan de zelfhelende vermogens die geactiveerd kunnen worden. Laat los wat niet past bij jouw hart-zijn en stel je open voor meer kwaliteit in jouw leven. Eerst loslaten om ruimte te genereren voor een ander soort leven. Je kunt niet vanuit een oude basis het nieuwe gaan leven. Ervaar en onderscheid jouw trilling met die van de buitenwereld. Koester jouw energieveld en zorg ervoor.

 

Tijd respecteren
Het aspect van de Mars-Saturnus conjunctie werkt nog uit. Eerst stond Mars voorop en heeft Mars Saturnus ingehaald en werkt de energie anders uit. Saturnus-Mars conjunctie bedrukt ons wat. Saturnus confronteert ons met feiten en maakt ook zorgen wat groter. We zuchten wat meer. We hebben te maken met consequenties van eerder gemaakte beslissingen en ervaringen. Dat wat nog niet verwerkt is of onder ogen gezien mag worden, is actueel.
Het lijkt taai maar mag omarmt worden als feit en is een oefening in zacht en mild zijn naar jezelf. Vooral in het mannelijke stuk in onszelf en in het contact met mannen in het algemeen is er moeite met rechtlijnigheid, wetten en structuur. En juist dat is wat we dienen te aanvaarden op kosmisch niveau. De kosmische wetten zijn goud waard. Structuur en beweging hoort erbij.
Jij bent het voorbeeld, wees maar lief
We zijn en blijven zelf verantwoordelijk voor onze energie.

Je bent hier voor op Aarde gekomen. Je bent van niemand afhankelijk om de liefde te leven.
Vraag om hulp, activeer de zelfhelende kracht door liefde en licht. Voel de Zon in jouw hart en sta het toe deze te verspreiden.

Je bent jezelf en dient te leren vertrouwen op jezelf.

Jouw hart en ziel weten waar licht en liefde over gaat.

Jouw hart en ziel kennen de route.

 

Mars loopt langzaam van Saturnus naar Neptunus. Van veel waarheid en stevigheid, gaan we naar meer overgave en mediumschap. Veel weten zonder de woorden te vinden. Veel voelen zonder dat je begrijpt wat. Mars loopt snel door richting Neptunus en je zult zien dat rond de volle maan van 24 april het vertrouwen in de liefde weer sterker is dan nu.

 

Surprise!
21 april hebben we te maken met een belangrijke Uranus-Jupiter conjunctie (exact om 01.30u) welke de hele tweede helft van April voelbaar zal zijn. Snelle ontwikkelingen, onverwachte wendingen en verrassende andere visies (en overtuigingen). We voelen het in de lucht hangen en weten nog niet wat, hoe en waar maar kunnen uitgaan van onszelf. Onze eigen energie zal bepalend zijn voor hoe we het leven leven.

 

De komende volle maan is op 23 april is in wording door onze Zon te laten leven. Met andere woorden, het zal nodig zijn ons hart te volgen om ook een basis te blijven voelen. Mensen zijn gevoeliger door de onrust in de wereld en disbalans in de natuurlijke omstandigheden omdat we gewend zijn steeds aan te staan.

Ga even op “uit”. Vertrouw op de flow. Houd focus maar hoe jouw intenties vorm mogen krijgen in jouw leven, dien je loslaten. Zit er niet te veel bovenop, niet op het proces van de ander en niet op jouw behoeften van het ego. Durf te vertrouwen op de goede loop van omstandigheden en weet dat je vooral succes zult hebben door goed voor jezelf te zorgen en het hart te blijven voeden. Richt je op het licht. Richt je op de (zelf)liefde en realiseer je dat mensen niet hebben geleerd zichzelf te voeden maar veel uit de buitenwereld halen. Je kunt dit patroon doorbreken door bij jezelf te blijven en geaard te zijn. Minder gevoelig te worden voor alles en iedereen maar zorg te dragen voor grenzen. Onderscheidend vermogen is belangrijk wanneer je wilt groeien en verder durft te kijken dan een vijfde dimensie.

 

Zes maanden verder….
De volgende eclipsen over zes maanden helpen ons weer een stapje verder, iedere beweging van het Universum is een klein stukje op jouw zielspad. Niet meer en niet minder.

De volgende zonsverduistering in Oktober is er een verbinding met de zuidknoop, het geeft aan dat we vanuit de enorme groei die we nu ervaren een belangrijke heling doormaken op hartniveau. Onze liefde heelt, het vertrouwen in de liefde heelt en relaties worden naar een ander level gebracht. We wennen aan het feit dat het over zuiverheid mag gaan en we dit eerst aan onszelf dienen aan te bieden.

Zuiver eten.

Zuiver denken.

Zuiver handelen.

Let op jezelf, geef je niet over aan lagere trillingen die makkelijker zijn om te volgen.

Wees niet lui maar bewust en licht.

 

Na April wordt het weer wat anders. In Mei leggen de vogels een ei :-).

 

Michael en Gabriel
Vraag je ook hulp aan de engelen? Aartsengel Gabriel is een belangrijke deze weken. Roep hem gerust. Michael draagt bij aan zuiverheid en het loslaten van dat wat jou niet langer dient.

En dan de sterren…. kijk vanavond aan de sterrenhemel Arcturus in het oosten en Sirius in het zuiden (zuid westen). Het zijn deze twee grote zonnen die ons inspireren door te gaan op ons bewuste pad en groot, heel groot te blijven denken. We worden gegidst en jij bent zelf jouw grootste richtingaanwijzer deze intuitieve wijsheid te volgen.
We dragen het karma samen, door bewuste keuzes te maken en bij te dragen aan positief karma.

Alles komt goed. Dat weet je toch?

Zonnegroet en tot gauw,

Lia