LIA OUENDAG

Kosmisch weerbericht

Jij bent goud waard

Jij bent goud waard! Het is maar dat je het weet.

Zon in actie
De Zon is zeer actief. Right on time. Ze helpt patronen te doorbreken en neemt ons mee verder op reis. Houd de Zon in de gaten de komende weken, ze pulseert, vlamt en beweegt sinds tijden niet zo actief. Niets om bang voor te zijn maar wel iets om je te realiseren zodat je mogelijke effecten hiervan niet te persoonlijk neemt.  De Zon herstelt samen met de Aarde het evenwicht en langzaam ontstaat er een nieuwe verdeling en fundament voor een volgende fase.  We krijgen via de natuur aangeboden wat nodig is. De mens beïnvloedt dit proces door allerlei high tech acties, vervuiling en de mindset. Toch, ondanks de manipulatie van de mens, gebeuren er onverwachte dingen en werkt de wet van karma.  Hoe liefdevoller en zuiverder je handelt, hoe mooier het leven zal zijn. We zouden iets langer na kunnen denken hoe we het grotere doel kunnen bereiken in plaats van het korte termijn plannetje. We worden door Mars onder andere geactiveerd onze impulsen te volgen die voortkomen uit het onderbuikgevoel, het eerste gevoel en de moed het juiste te blijven doen. Harmonie wil soms doorbroken worden omdat de schijnveiligheid niet meer functioneert en de toekomst blokkeert.

Vier je successen
Zo richting het einde van het jaar is een mooi moment om te plussen en te minnen, de balans op te maken. Tel je en vier je successen. Schrijf op waar je blij mee bent, wat je hebt bereikt en beleefd en wat je goed heeft gedaan. De overvloed is al aanwezig. Je kunt de poorten naar overvloed verder open zetten door te werken met jouw persoonlijke creatievermogen. Werk met intenties, schrijf op waar je aan wilt werken, wat je wilt bereiken en hoe je de verbinding met jouw hart en ziel wilt gaan vormgeven. Realiseer je ook wat voor jou niet werkt, wat je niet meer wilt en waar je een grens voelt.

Waarheid vergroot, respect voor jezelf
De planeten werken met ons samen om te handelen naar ons geweten. We geven meer handen en voeten aan de waarheid en onze persoonlijke wijsheid. Hierdoor ontstaat er meer afstand tussen mensen die niet (meer) bij elkaar passen en ontstaat er tegelijkertijd een zee van liefde tussen de mensen die het collectief beter wensen. Er is zoveel moois voelbaar en beweging de goede kant op. De kracht van de Zon is er iedere dag, ondanks dat het zogenaamd wintertijd is. Iedere dag worden zaken helderder en worden er zeepbellen doorgeprikt. Blijf mediteren, blijf het licht en de liefde uitnodigen door hier zelf ook een voorbeeld in te zijn. Wees positief! Er is een Inner purpose (het zijn, “being”) en een Outer purpose  (actie, “doing”). Awakening is het onderscheiden van denken en zijn. Awareness is is een bewuste connectie toepassen tijdens jouw alledaagse leven vanuit de universele intelligentie (mediumschap). Deze inner en outer purpose willen samenkomen.  Jouw houding is het aller belangrijkste! De juiste daden en praktische handelingen, passend bij het goede gevoel. Je wilt achter je daden kunnen staan. Het lager en hoger Zelf willen samenwerken. Be your-self.

Waarheid is goud waard
Sterrenbeelden worden in de astrologie onderverdeeld in partjes van 30 graden. Echter, in de werkelijkheid zijn er geen duidelijke grenzen van 30 graden. Is de Ram kleiner dan Vissen. Maagd groter dan het teken Kreeft. Sterrenbeelden lopen door elkaar heen en zijn niet strak gescheiden. Zo ook in het leven. Zo ook in de menselijke persoonlijkheid. Wist je dat astronomisch, werkelijk bekeken Jupiter en Saturnus pas 5 graden in het teken Steenbok aanwezig zijn? De aarding, de realiiteitsslag die dit brengt heeft alles te maken met ons geweten. Deze conjunctie richt zich op zaken die recht gezet dienen te worden. Het gaat over onze gezamenlijke verantwoordelijkheid over een zuiver en gelijkwaardig bestaan met de elementen op Aarde. Deze Jupiter Saturnus stand brengt veel helderheid, openbaringen en moed. Het maakt jouw visie en geestelijk goed, erg belangrijk. We komen dichterbij de wijsheid en het oer-weten. Ook, brengt deze planeetstand enige stuwing en veel druk als je het het ego laat bepalen. Als je niet weet wat je moet denken en geen positie kunt bepalen, is het een zware tijd. Kracht naar kruis. Licht boven donker. De wal zal het schip keren. De uitdaging is groot maar nog niet groot genoeg. Nu is de tijd rijp. Om jouw stem te gebruiken. Het risico te nemen jouw hart te volgen en meer kwaliteit aan te brengen in jouw leven. Je hoeft nooit bang te zijn wanneer je met de zuivere intentie zaken oppakt. Dan word je namelijk gesteund door het Universum.

Activeer vernieuwing
Wanneer je handelt uit angst, is jouw energieveld erg klein en bedrukt en zullen jouw acties weinig impact hebben, behalve op ego niveau. Angst laat je aura krimpen. Het ego pept ons niet op, we hebben de persoonlijkheid echter wel nodig om ook goede dingen te willen bereiken. Het lager ego voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd. Spullen en materie zullen hun waarde verliezen de komende tijd. Het ego sputtert wat hier en daar maar vraagt leiding van ons hart. Zuiver jouw emoties, breng jouw dagelijks leven op een hoger plan en maak kleine stapjes… Activeer vernieuwing.

Spirituele passie
We worden nu, in samenwerking met de planeten om ons heen, gedreven door spirituele passie. Onze ziel is bevlogen juist nu een bijdrage te doen en wil groeien en door ontwikkelen. We willen nu als mens open en gewillig zijn, en luisteren naar onze innerlijke stem. Die zachte stem, liefdevol en vredig. Als we dat doen, ontstaan er hele mooie dingen. We dienen te handelen uit vertrouwen en niet uit angst.  Er zal veel gebeuren waar we geen grip op hebben maar we hebben wel grip op onze liefdesgraad en eigen persoonlijke levenshouding. We zullen in zekere zin dienen mee te bewegen en mee willen veranderen.  Ons uitzicht en toekomstbeeld wordt even belemmerd om plaats te maken voor overgave en vertrouwen. De crisis in bewustzijn dient een hoger doel, een doel wat boven jouw persoonlijke leven uitstijgt.  Tot 2025 creëren wij samen een nieuwe wereld.  Ook in februari, juni en december 2021 zijn er belangrijke planeetstanden zichtbaar. We worden meegenomen… Kleine stapjes, groot denken. De galactische uitlijning geeft zicht op andere werelden, mogelijkheden en samenwerkingen. Ook in het Aardse. Nieuwe samenlevingsvormen, samenwerkingen en verbindingen op groots niveau. 
Zoveel lichtjes Maak de kerstboom nog mooier dan andere jaren. Hang zoveel mogelijk lichtjes op, brand kaarsen en wees aanwezig lief medemens. We maken een mooie groei door sinds 2012 en hebben al heel veel bereikt! Alle liefs, licht en zachtheid gewenst om jouw zonnetje te laten verbinden met al die andere mooie zonnetjes op Aarde.  Ik verheug me! Tot gauw!

Hartegroet, Lia

 
Meer lezen?
Lees hier mijn nieuwsbrief voor meer informatie over de Jupiter Saturnus conjunctie en meer kosmisch nieuws.