LIA OUENDAG

Kosmisch tussendoortje- Als het even anders gaat..

Mercurius retrograde
Nou zeg, gaat ineens de waterkoker kapot.
 De melkopschuimer voor onze bambu werkt niet meer. Afspraken worden verzet. De auto hapert! 

 Ja, dat klopt.
Je hebt soms een periode van 3 weken waarbij dat zo is. Het heeft alles te maken met onze energie-uitwisseling met Mercurius, onze buurplaneet. Mercurius loopt regelmatig een week of 3 even terug in haar baan. Als Mercurius retrograde loopt, merken wij dat hier op Aarde. Zoals alles met elkaar is verbonden, blijft het een feit dat wij een Ruimtewezen zijn, een Aardebewoner en samenleven met het Universum. 

We zitten in de Mercurius retrograde fase van 29 mei tot 22 juni 2021. Je zult zien dat alles dan net even anders loopt, plan B tevoorschijn komt en het niet zo vlot loopt als je gewend bent.
Mercurius is vrij onschuldig. Deze energie richt zich op het alledaagse. Contact, communicatie, verkeer, handelingen van alledag. Op dat vlak merk je dat het even anders gaat dan “normaal”.
We gaan deze weken terug naar de basis. Schakelen terug. Maak niet te veel plannetjes want ze veranderen waarschijnlijk weer. Er zal veel geretourneerd worden, we ruilen en twijfelen wat meer en lopen als we niet opletten achter de feiten aan. 

De mooie kant van deze impuls Mercurius retrograde is dat we automatisch anders gaan handelen. Een beetje tot stilstand worden gebracht, even pas op de plaats maken en het rustiger aan doen. We ontdekken wat onze handelingen doen. We reflecteren in contact en communicatie met de buitenwereld en het helpt ons even 3 weken meer in contact te zijn met onszelf. 

Je kunt je afvragen:
Wat zeg ik?
Wat wil ik?
Wat doe ik?
Wat bedoel ik eigenlijk? 

Go with the flow
Het leven gaat op en neer, zo hoort het te zijn.
Net als in de natuur. Go with the flow.
Deze dagen werkt het wanneer je het wat rustiger aan doet, er rekening mee houdt dat het wat langer duurt voor je in afstemming bent en jouw woorden iets zorgvuldiger uitgekozen dienen te worden. Het is een ideale periode om op te ruimen en orde op zaken te stellen. Deze weken kun je zaken afmaken die je nog niet hebt afgerond of afgeschreven. Maak de dingen rond. Bel nog even na wat je van plan was en doe wat is blijven liggen. De Saturnus retrograde maakt het snel zwaarder dan nodig. Relativeer het aardse gefriemel wat en je zult weer kunnen glimlachen. 

Zonsverduistering 
Met 
de komende zonsverduistering van 10 juni 2021 wordt de “call to action” verder geactiveerd. Deze zonsverduistering is zichtbaar in Nederland tussen 11:19 en 13:31 uur waarbij de maan voor de zon langs schuift en even wat zonlicht wegneemt. Het prikkelt ons ego. Het dimt onze drive en herinnert iedereen er even aan groot te denken. Het zal in de aanloop naar 10 juni voelbaar zijn, dat de opwinding toeneemt. We willen ons weer vrij maken en vrij voelen. Wie durft die eigen vrije wil te volgen? Het prikkelt van binnen, we zoeken inspiratie maar staan veelal in een soort wachtstand. Hier worden we ons nu bewuster van.  

Is het belangrijk te voldoen aan de energie van het collectieve bewustzijn of voel je je beter wanneer je persoonlijk, als individu, bewuste eigen persoonlijke keuzes kunt maken? Ik denk dat dit de bedoeling is van een leven op Aarde: gebruik maken van jouw kracht, inzicht en vrije wil. Koester je levenskracht en unieke, vrije wil. Erken jezelf en ik hoop dat je niet zult twijfelen aan jouw intuïtie en hartintelligentie. Jouw gezondheid en logica is goud waard maar bovenal een aanwijzer voor de mensen om je heen. Straal! En de wereld om jou heen zal ook meer kunnen stralen. 

Om te noteren
14 Juni; Maan en Mars dichtbij elkaar zichtbaar aan de sterrenhemel. Fijn om even voor naar boven te kijken! 

21 Juni; meest vruchtbare en lichte dag van het jaar, de zomerzonnewende. 

21/22 Juni staat Mercurius even stil en is het einde van de Mercurius retrograde periode.

De volgende Mercurius retrograde periode is van 27 September tot 18 Oktober 2021. 

De Zon straalt ons tegemoet
Heerlijke weken gewenst.
 De Zon straalt ons tegemoet en we zullen vruchtbaar zijn door vrij te blijven. Probeer je zo vrij mogelijk te blijven voelen in je handelingen. Voel je vrij om eigen keuzes te maken. Maak je vrij door ruim te denken en je te blijven ontwikkelen.   

Alle rust en vrijheid gewenst. Tot gauw en dank voor jouw aandacht. 


Zonnegroet,

Lia 

Meer lezen? Lees dan hier mijn laatste nieuwsbrief.