LIA OUENDAG

Kosmisch tussendoortje 12 maart

Een kosmisch tussendoortje nieuwe maan vol groei. Nieuwe maan in Waterman, op de grens naar Vissen; zeer krachtig!

Het is morgen, zaterdag 13 maart om 11.23u nieuwe maan. Het startsein voor de komende weken.

De nieuwe maan betekent dat zowel maan en zon in hetzelfde teken staan. Op het moment van de nieuwe maan staan zij samen aan het einde van het teken Waterman in de top van de horoscoop. Het is een krachtige positie vol transformatie, doorbraken en helderheid. Er is veel ambitie, er zijn veel nieuwe plannen en tevens een duidelijke verzwakking van het huidige regime.

Stuwing
Het is een krachtige positie met veel stuwing en nieuwe energie. Lichtkracht! De positie op 28 graden van zon en maan geven aan dat dit een nieuwe maan voor transformatie is. Op deze positie werken de waterman krachten sterk uit en zullen er stappen naar een nieuwe samenlevingsvorm worden gerealiseerd, in het klein en in het groot. Zon en maan maken een lotsaspect naar Arcturus, we gaan een volgend avontuur tegemoet!

Jouw bijdrage doet ertoe
Ik voorzie een aantal dagen waarin we voorbereid worden voor de volgende belangrijke fase en meegenomen worden door “het lot”. Hoe meer jij zelf in de positieve vibes blijft, hoe meer jij zelf bij draagt aan een liefdevolle, zuivere samenleving, hoe vruchtbaarder deze weken zullen zijn. Mediteer, geef je over, denk aan goede dingen, kijk met zachte ogen en praat liefdevol.

De horoscoop van een nieuwe maan geeft beeld over de nieuwe plannen die gelanceerd worden, de nieuwe plannen die vorm willen krijgen en de algemene stappen die gezet gaan worden. Geluk, welzijn en tevredenheid blijken een grote drijfveer te zijn de komende weken. Dit weekeind zou een mooi moment kunnen zijn om jouw persoonlijke doelen op te schrijven en belangrijk te maken.

Kadootjes
Opvallend aan deze horoscoop is dat we de komende weken gericht zijn op de groei en vormgeving. Het is tijd voor de concrete stap. Voor de aktie na de voorbereidingsfase. De sfeer die deze nieuwe maan meebrengt is een sfeer van positieve wendingen, kadootjes van het Universum en veel vertrouwen. We zien het licht meer en meer, stromen mee met de natuurkracht en krijgen meer en meer grip op ons eigen leven. Er is zeer terecht veel geloof en hoop!

Opfrissen
We groeien in de hartverbindingen, in de transparante en zuivere relaties. Vele relaties versterken op hart niveau. En al die relaties die niet op dat niveau meer kunnen functioneren, bieden elkaar juist nu de vrijheid om de eigen weg te gaan. Het kan best nog even flink gaan waaien. Ons denken wordt schoon gewaaid. De omgeving wordt opgefrist.

Alle planeten staan boven de horizon in deze nieuwe maan horoscoop, tekenend voor de blik naar de buitenwereld en de onrust waarbij we alert zijn en alles kunnen verwachten. Veel aardbevingen en onrustige vulkanen en bijbehorend weer. Maar, we kunnen veel hebben en de Aarde is ook flexibel…

Vrijheid, gelijkheid en broederschap
De koers is helder.
Uit het hart leven. Met elkaar maar onafhankelijk en vanuit jouw eigen kracht en “zijn”. We vinden onze kracht terug en oefenen in het samen-leven op een andere manier, op de nieuwe manier. De nieuwe maan biedt een sfeer van de andere samenlevingsvorm. We zetten belangrijke stappen met elkaar en voor elkaar.

Niet doorslepen….
We laten los wat we aards gezien niet meer mee kunnen slepen of te veel energie kost.
En dat is nodig.

Laat van je horen. Je mag jouw stem uitbrengen
We zien de komende weken veel bewuste acties. Overwogen keuzes en handelingen die gemotiveerd kunnen worden. We volgen de persoonlijke waarheid, het goede en rustige gevoel zonder enige twijfel. Omdat het zo moet zijn, omdat je weet dat het klopt wat je doet en zoden aan de dijk zet. Dit werkt! We zijn verbonden met onze intuïtie en je ziet mensen grote stappen zetten.

Praat niet teveel maar doe vooral. Blijf voelen, zingen en handelen. Geen woorden maar daden.

Genieten en blij zijn
We zullen ook genieten de komende weken. Als we naar het gelukspunt kijken en de dankbaarheid zien voor dat wat ons toevalt, hebben we het goed. Wees Er is een dikke knipoog uit het Universum en let op, je zult veel synchroniciteit herkennen. Stay tuned.

De lente
De dag en het tijdstip waarop de Zon loodrecht boven de evenaar van de aarde staat is het begin van de Astronomische Lente. Dat is in Nederland op 20 maart 10:37 uur. De lente equinox bevindt zich momenteel in het sterrenbeeld Vissen, niet in het teken Ram.

De lente duurt tot 21 juni.

Graag tot een volgende keer en tot ziens.

Een heerlijk weekeind gewenst, zorg goed voor jezelf en wees lief ~.

Warme groet,
Lia