LIA OUENDAG

De zon en de maan geven zich over

Overgave en eenheid
De zon staat van ongeveer 11 maart tot 18 april in het teken Vissen. Ze doorloopt een gebied van 38 graden. Een westerse astroloog houdt rekening met de tropische zodiak en een gelijk vlak van 30 graden per teken. Echter in de werkelijkheid dienen wij rekening te houden met 13 tekens en is niet ieder teken gelijk aan 30 graden. Ieder jaar zijn de data van de zogenoemde perioden van sterrenbeelden, net iets anders. Maar hoe je het ook went of keert, de zon doorloopt ieder jaar 13 tekens volgens astronomische realiteit.

Bijvoorbeeld het teken Waterman kent in werkelijkheid een gebied van 24 graden in de horoscoop, de Maagd een gebied van 45 graden, Leeuw een gebied van 37 graden en zo is ieder teken uniek en afgestemd op de universele energie en informatie. (Wil je meer te weten komen over mijn zienswijze en deze manier van astrologie beoefenen; bestel dan hier mijn boek).

De actuele weken van de zon in Vissen zijn een periode om evenwicht te ervaren tussen hemel en aarde. Een periode om de kosmische verbinding te helen, te bidden of te mediteren, tot inkeer te komen en je weer te herinneren dat we een heel zuiver wezen zijn. Allemaal. Iedereen.

Tot half April zijn er weken waarbij het licht toeneemt in jezelf. Het mannelijke en vrouwelijke willen samensmelten tot innerlijke balans en groei. Dit resulteert in vruchtbare acties. We zijn verbonden met het universele, grotere lichaam. Altijd. Onze collectieve, karmische levensopdracht staat momenteel conjunct (in samenstand) met de grote centrale Zon, de oerkracht waar we door aangedreven worden. De maan geeft zich over aan de Zon.

De zon werkt aanstekelijk, haar warmte straalt door
Het is een symbolische tijd waarbij we het licht niet alleen willen reflecteren maar ook zelf willen gaan uitstralen. Passend bij de natuur en de natuurlijke ontwikkelingen van dat moment. We willen ons nu onderdeel van de zon voelen. Onze ziel wil graag verbonden blijven met waar het werkelijk om gaat. En dat is de liefde. Het grote geheel. De eenheid waarbij we uiteindelijk allemaal tot hetzelfde behoren. Neptunus hoort bij de Vissen natuur en herinnert ons liefdevol te handelen en de hogere doelen centraal te stellen.

Timing
Het gaat niet over gelijk krijgen of jouw ideeën te verkondigen. Het gaat er nu over zinvol te handelen en te communiceren, afgestemd op het hier en nu en de omstandigheden waarin je je in bevindt.
Je ziet dat het collectief, de grijze massa, zich niet bewust is van energie en hoe zij zinvol met energie kunnen omgaan. We kunnen zoveel manifesteren en creëren, we zijn zo vrij en in wezen verbonden maar het vraagt aandacht. Door crisis, door ziekten en vaak geldverlies herinneren we ons de werkelijke waarden en komen we vaak weer in contact met deze hogere persoonlijke doelen. We wensen dat wij deze hogere verbinding in onszelf ook zonder crisis mogen voelen. Dit doe je door jouw gevoel trouw te blijven en te handelen naar jouw hart. Niets forceren maar de kunst van timing hanteren. Timing is voelbaar. Timing is zichtbaar door synchroniciteit, door de samenloop van omstandigheden. Je bent namelijk constant afgestemd met jouw hart en ziel. De energie om jou heen laat jouw pad zien. De omstandigheden helpen je koers te houden. Er wordt voor je gezorgd.

De nieuwe maan van 12 april brengt deze timing.

Pionieren en avonturieren
De maan en de zon die op 27 graden Vissen staan tijdens de nieuwe maan, vertellen ons, ontvankelijk te zijn op spiritueel gebied. Rond deze nieuwe maan kun je belangrijke inzichten krijgen via relaties, omstandigheden en informatie die naar je toekomt. Wat je nodig hebt, komt naar je toe. We zien een druk bezette linker hemisfeer in de komende nieuwe maan horoscoop. Dit wil zeggen dat de we kunnen gaan vormgeven en pionieren na 18 april 2021. Je mag verder ontdekken en uit gaan vinden. Jouw inspiratie en ingevingen brengen je ver. Je denkt misschien dat je het lot in eigen hand dient te houden en zaken moet aansturen maar het tegendeel is het geval. Je hoeft alleen maar jouw hart te volgen…. De oplossingen liggen dichterbij dan je denkt. Je hoeft niets van buiten te halen, het is er al en zit in jou. Jouw hoger Zelf, jouw persoonlijke trilling en afstemming zijn voldoende om met jouw omgeving en dierbaren een waardevolle bijdrage te kunnen doen door te “zijn”.

Heling binnen families
Er vindt nog steeds een belangrijke heling plaats binnen families. Mensen worden naar elkaar toe gedreven omdat zaken dienen te worden uitgesproken of aangegaan. En soms is het uitgewerkt, kunnen we elkaar loslaten en is er rust door trouw te blijven aan een liefdevolle waarheid zonder kritiek op de ander. Patronen van generaties ver, worden opgelicht en onder de aandacht gebracht. Door ziekten, door geldzaken, door relaties die niet langer vanuit het harmoniemodel in stand blijven. Op het diepste niveau komen karmische patronen omhoog, oude pijn die waarschijnlijk niet van jou is maar jouw lichaam meedraagt op celniveau. Zolang karma nog niet is uitgebalanceerd, blijft de aantrekkingskracht en emotionele invloed zijn werk doen. Net zolang tot aan alle afspraken is voldaan. Door bereid te zijn te ontvangen, liefde voorop te stellen en je over te geven aan de nieuwe vormen kan karma getransformeerd worden naar licht. Kunnen processen versoepelen en het leven wat moeitelozer gaan verlopen.
Jouw lichaam wordt bijgepraat door de kosmische invloeden die verder gaan dan we ons voor kunnen stellen. De kern, de pit ligt bloot. We snappen het. Er is veel bewustzijn. Nu dienen we de basis op orde te krijgen en te gaan handelen naar ons geweten.

Concreet zijn
Hier vloeit uit voort dat je je verantwoordelijk voelt voor jouw eigen processen en zo zuiver mogelijk zult willen handelen. Bereid bent naar mogelijkheden te kijken en te buigen. Het ego en de vele stemmen in jouw hoofd willen alleen maar geleid worden.
Tijd gaat snel maar zal er toch altijd zijn. Pauzes zijn daarom fijn. Niets jaagt jou op. Eet wat minder en langzaam. Neem als je kunt wat meer rust. Voel dat een pas op de plaats wat oplevert. Pauzes brengen groei en de opening naar jouw stemmetje. In deze pauze ben jij bereikbaar voor jouw gidsen en kosmische vrienden. Hier kun je tijdens zo’n pauze luisteren naar Birds of Heaven van Mooji. Geniet..

Ik wens je een mooie samenwerking met de natuurkrachten toe en een fijne week.

Zonnegroet,
Lia

Meer lezen? Lees hier mijn laatste nieuwsbrief Faith, hope and love.