LIA OUENDAG

De week van de glimlach – kosmische update 23 mei 2023

 

Lieve Aarde bewoner,

Een week van de glimlach. Ja echt, dat is deze week.
Een knipoog van het Universum. Ga maar, vertrouw maar, doe het maar, zeg JA.

Fris, goud, blauw en groen
Fris , goud, blauw en groen zijn de ingrediënten die ons vertrouwen en moed versterken deze week. Als je behoefte hebt aan meer JA van binnen, kun je deze kleuren dragen of in jouw meditatie tot je nemen. Een week om jezelf op te frissen en vanuit je tenen voor de hogere wil te kiezen. Gewoon, omdat dat beter past bij jouw hart en ziel.
Een aantal mooie aspecten laten ons wat geluk ervaren, het kan ons zomaar meezitten deze week. Ook als de controle nog groot is en jouw hoofd het liever blijft regelen, is een glimlach een gezond medicijn. Warmte, gezonde trots en de hogere wil hebben een positieve invloed deze week. Kies uit je tenen, met een volle JA en anders niet. Liever even stil vallen deze week om vanuit rust en vertrouwen de dingen te doen die passen bij deze tijd.

Bijstellen
Er zal een confrontatie zijn, in de goede zin, met oude ideeën en plannen die bijgesteld willen worden. Probeer geen zaken door te drukken die niet meer kloppen met de huidige tijd of fase. Als zaken niet lopen of niet werken, laat het los. Stop met vechten. Er komt een frisse golf over ons heen. Let op de omstandigheden. Kijk, luister en zie. Er zijn nieuwe geluiden.

Waarderen
Families zijn de afgelopen periode wat uit balans geraakt, er is veel karma uitgebalanceerd en we zijn elkaar binnen de familie tegen gekomen. De familie kost ons veel energie. Maar het kan ook anders. Het levert energie op wanneer we gaan waarderen wat er fijn en goed is en we onze eigen basis trouw blijven. Deze week lijken we vooral te waarderen wat er goed is gegaan en weegt het thuis gevoel zwaarder dan anders. Er zijn grotere krachten aan het werk zijn die we niet kunnen overzien. Ons verhaal gaat over generaties.

Glimlach
Vanuit onze Aardse tijd bekeken, gaat de Maan deze week van Kreeft naar de Leeuw, donderdag. En het weekeind (zondag) naar de Maagd. Het geeft behoefte aan verbinding met de basis, met het hart, met gevoel en elkaar. Iedereen wenst vriendelijkheid en is gebaat bij die glimlach.

Vertrouw
Zoals de gidsen ons vertrouwen en wij onze kinderen het vertrouwen willen geven dat ze het goed doen… Zo knipoogt het universum naar ons. Vertrouw maar op jezelf, op jouw verbinding lijken de gidsen te zeggen. Zoals je een kind mag loslaten om haar eigen ervaringen op te kunnen doen, zo worden wij vertrouwd onze intuïtie te volgen. Vertrouw op jouw stemmetje, op jouw gevoel. Op jouw hart. Geef jezelf het voordeel van de twijfel. Je kunt meer dan je denkt. Je bent aangesloten op jouw mediumschap via rust, overgave en stilte.

Keuzes maken
Er worden deze week keuzes gemaakt voor de langere termijn. Pluto maakt een mooie driehoek naar de Zon. Goud waard. We zijn bij de kern. We voelen het. We weten waar we moeten zijn. We weten wat ons hart ons vertelt. We voelen onze identiteit. We voelen onze kracht.
Deze driehoek was er vorig jaar september ook en zal ook aanstaande september van invloed zijn echter nu, is de invloed krachtiger door de positie van Zon en Pluto aan het begin van een nieuw teken. Het zijn die graden die het sterkst voelbaar zijn op Aarde en veel betekenen in ons dagelijks leven.

20 jaar Pluto 
Een week van twinkels. Een gevoel over de nieuwe basis. Pluto zal de komende 20 jaar de transformatie inluiden van onze nieuwe basis. De realiteit dringt door. We gaan het doen met de feiten en zijn ons hier nu meer dan ooit, bewust van.

Er was 20 jaar groei en nog meer groei en men ging door en door. Nu zijn we verzadigd en toe aan de andere groei. De nieuwe basis en groei loopt synchroon met de natuurlijke omstandigheden die we niet langer zullen negeren. We vinden meer en meer rust en harmonie in onze basis.
We zullen merken dat we minder wensen. Het minder snel en veel kan zijn. We wennen weer aan een natuurlijk ritme in een natuurlijke tijd.

Vanuit de westerse astrologie gaat Pluto de komende 20 jaar het teken Waterman in. Maar astronomisch bekeken is Pluto in de overgang van de Boogschutter naar de Steenbok, dat is hoe het op zielsniveau werkt. De werkelijke basis van de Steenbok, de ruggengraat van de ziel wordt onze nieuwe basis. Deze basis gaat over hartenergie, vertrouwen en rust.

Gun jezelf geluk
Er is een prachtig aspect in de horoscoop aanwezig wat ons veel vertelt over onze collectieve wens.
Andromeda nevel – Noordknoop – Jupiter conjunctie; positief gebruik maken van jouw vrije wil en jezelf optimaal geluk gunnen. Dat is onze opdracht. Door te geloven in jezelf, jouw visie te omarmen en terug in verbinding te komen met een groter bereik. Geloof in de vriendschap met jouw gidsen, jouw hoger Zelf en maak gebruik van jouw mogelijkheden. Ons verwante stelsel de Andromeda nevel staat ons bij en herinnert ons aan de creatieve kant van onze vrije wil.

De moed komt uit jouw tenen. We kunnen ons bewust zijn van de zachte wil deze week. De hogere wilskracht. Je zult geluk hebben, gevoel van zegening en dankbaarheid. De Aarde wordt er blij van.

Het is een mooie week!

Geniet ervan en heb het goed samen.

Graag tot een volgende keer.
En dank lieve mensen, voor het vertrouwen wat ik wekelijks ontvang en mooi feedback welke ik mag ontvangen. Het doet me veel.

Zonnegroet,

Lia