LIA OUENDAG

De Maan zegt het

Het juiste moment
Het is prachtig dat er mooie rituelen, evenementen en bijeenkomsten worden georganiseerd rondom de verschillende Maanfasen. Ook voor een belangrijk gesprek met de bank of een eerste date, kun je gebruik maken van natuurlijke flow en succes. Een hypotheekgesprek voer je met een toenemende Maan. Een eerste date plan je net na nieuwe Maan en als je wilt afvallen lukt dat beter met afnemende Maan.

In dit artikel leg ik uit wanneer en hoe je deze maanfasen kunt vinden, toepassen en leven.

Succes, flow en organisatie
De energie, sfeer en het succes van je bijeenkomst kun je mede laten bepalen door het kiezen van het juiste moment. Een moment dat is afgestemd op de juiste maanstand met bijbehorende energie.

Gebleken is dat veel mensen zich niet realiseren wanneer, wat en hoe de maaninvloeden werken. Ook niet de mensen die deze rituelen organiseren.

Men denkt, volle Maan is volle Maan. Nieuwe Maan is nieuwe Maan. Maar het tijdstip van deze nieuwe of volle Maan wordt hierin vaak niet bekeken.

Hoe zit het dan? Even praktisch
De Maan beweegt relatief snel. De baan van de Maan is een ellips. Daardoor beweegt de Maan, gezien vanaf de Aarde, ook een beetje heen en weer en zien we soms wat meer aan de oostkant en soms aan de westkant. De tekens die de Maan doorloopt wisselt elke 2 tot 3 dagen.

De energie van de Maan is dus zowel door haar fase als door het teken waar ze doorheen beweegt, snel weer anders. Een volle Maan in Ram geeft de volgende dag een Maanfase in Stier, het voelt als een wereld van verschil. Is het heet of is het vast. Is het temperamentvol en vurig of is het wat taai maar ontspannen.

Kies de juiste dag voor je bijeenkomst
Als je dan ook rekening wilt houden met de Maan bij bijvoorbeeld groepsbijeenkomsten, is het wenselijk zorgvuldig te werk te gaan om te weten wat je aanbiedt en met welke sfeer en energie je zult samenzijn.

Daarom, op veler verzoek, een artikel over de diverse Maanfasen en bijbehorende invloed op ons gevoelsleven.

Soorten sferen
Mars heeft impact op onze moed en daadkracht.
De Zon heeft impact op ons hart en hartintelligentie.
En de Maan heeft invloed op ons gevoelsleven.
De diverse Maanfasen zijn geschikt voor andere, specifieke doeleinden.

Als je meer wilt samenwerken met de natuur en kwaliteit wilt bieden in het samenzijn of vruchtbaarheid van een afspraak, kun je je afstemmen op de maanenergie.

Alles rondom een nieuwe start, geboorte, lancering van een nieuw plan, presentatie, zinvolle ontmoetingen e.d. plan je dus in de toenemende maanperiode.

Alles rondom de creatie, uitwerking, schoonmaak, afhandeling, schaduw, achtergrondwerkzaamheden, inspiratie en ontspanning organiseer je zoveel mogelijk met afnemende maan, de twee weken tussen nieuwe en volle maan in.

Graag bevestig ik daarom dat je een volle Maan ritueel beter kunt organiseren de avond vóór de dag van de volle Maan. Tenminste, als je de volle Maan energie wilt benutten…

Stel dat het volle Maan moment ‘s avonds om 22 uur plaatsvindt is het uiteraard anders dan een volle Maan moment om 4 uur in de ochtend. Realiseer je dat de tijd van de exacte tijd van de volle Maan, van invloed is op de dagen erom heen.

Dus wil je een emotionele avond, gevuld, vol maar ook intens? Kies dan voor een avond voor de werkelijke volle Maan dag.

Wil je een rustige, opbouwende, evenwichtige maar vruchtbare avond organiseren? Kies dan voor een avond na de nieuwe Maan.

Probeer op de dag van de nieuwe Maan, geen belangrijke activiteiten te organiseren. Vanuit natuurvolkeren is bekend dat deze dag een dag voor meditatie is. Het is een “tussendag”, de energie keert en brengt verbinding met jezelf.

Dus, als de volle Maan zoals de komende dag van de volle Maan op 24 juli 2021, op 04.37u plaats vindt, zul je de avond van de 24e juli een andere avond beleven dan de 23e juli ‘s avonds. De 23e brengt een volle avond, een energieke avond, een gevoelsmatig rijke avond. De 24e juli zal een rustigere avond brengen, een avond om uit te blazen, na te genieten, lekker te lummelen en op de bank te cocoonen en stil te zijn.

Wat brengt de Maan ons als aardebewoner?
De Maan beschermt ons.
We houden van de Maan.
Ze is zo mooi. Zo rond, zo dichtbij. Zo magisch.
Ze is onze beschermvrouw, ze filtert informatie en energie voor ons.
Ze draait om ons heen en staat symbool voor onze grote en emotionele behoeften.
De Maan is sereen en vrouwelijk.

Het vrouwelijke
De Maan draait niet om haar eigen as, want zij heeft geen IK, zoals de Aarde wel bezit. De Maan symboliseert in een horoscoop de behoefte en aardse zorg. Ze staat voor de onbewuste inhouden en gedragingen. Dat wat wij reflecteren en doorgeven, is verbonden met de maan invloed.

De Maan in een horoscoop zegt iets over de moeder en hoe we omgaan met het vrouwelijke deel in onszelf.

De Zon is onze gezamenlijke richtingaanwijzer.
De Zon bepaalt mede, samen met de Maan, de beweging van Eb en Vloed.

Water, emoties, celinformatie
Er is een groot verband tussen water en emoties, tussen het wassende water en loslaten, tussen de Aarde die vasthoudt en de Maan die pusht. Als het eb is, regeert de zwaartekracht van de Aarde. Is het vloed, dan wint de Maan.

Vergis je ook niet in de onbewuste inhouden die ons drijven en in onze cellen zijn verankerd. De behoefte aangeraakt en gekoesterd te worden is groot en heel menselijk. Dit waarborgt dezelfde power. Het is begonnen in de buik van jouw moeder en de emotionele behoefte kennen vaak een verband met de relatie tussen moeder en kind. Talloze moderne wetenschappers hebben inmiddels verbanden aangetoond tussen de verschillende standen van de Maan en ons gevoelsleven.

Reinigen met hulp van de Maan energie
Het reinigen van edelstenen zoals bergkristal, rozenkwarts of amethist kun je niet bij iedere Maan doen. Niet iedere Maan heeft een zuivere reinigende werking. Kijk en voel de Maan. Raadpleeg een heldere sjamaan of een goede astroloog. Het is soms beter in helder zonlicht jouw stenen te reinigen of onder stromend water.

Iedere Maan vertelt iets anders
Er is meer tussen hemel en Aarde en je kunt niet iedere maanfase over 1 kam scheren. Weet wat je doet. Weet met welke energie je je verbindt en verdiep je alsjeblieft in de maanenergie als je een groep iets wilt aanbieden.

Het is belangrijk zorgvuldig met energie om te gaan. Hoe zuiverder hoe beter. Hoe wakkerder hoe meer kwaliteit.

Toenemende Maan
Het eerste gedeelte van de cyclus, van Nieuwe Maan tot Volle Maan is de toenemende maanperiode. Dit zijn twee weken van opbouw en creatie. Een goede tijd om iets nieuws te beginnen – of dat nu een project is of de opbouw van een relatie. Een goede twee weken om bijvoorbeeld een nieuw contact te leggen, een belangrijk gesprek te voeren met bank of werkgever of een reclamecampagne te lanceren.

Afnemende Maan
Het tweede gedeelte van de maancyclus is de afnemende periode, van Volle Maan tot Nieuwe Maan. Deze twee weken worden zaken afgemaakt, afgerond en geanalyseerd. Deze periode kom je weer tot inkeer en tot rust. Dit is een fase van verwerking en loslaten. Met afnemende Maan voel je de krachten in de natuur afnemen en heb je vaak wat minder energie. Daarom is deze Maan heel geschikt om bepaalde zaken af te stoten of af te sluiten. Als je wilt afvallen, is dit de beste tijd om daar mee te beginnen. De kans op succes en genezing is nu het grootst.

De 4 maanfasen

Donkere Maan
De Donkere Maan worden de laatste drie dagen vóór Nieuwe Maan bedoeld. Meestal gaat Donkere Maan gepaard met de nodige harde lessen op je pad die veel verdriet en pijn kunnen brengen: chaos en verwarring, ruzies en problemen die tot een uitbarsting komen. Dit is de periode van afrekenen en opruimen, diep nadenken en de zaken op een rijtje zetten. Je kunt dan nog niet echt tot een beslissing komen, hoewel je er wel naartoe werkt. Wat hieruit tevoorschijn komt is een nieuwe energie, die met Nieuwe Maan ingezet kan worden.

De Nieuwe Maan
De Nieuwe Maan is een Maan van de geboorte. Van groei en ontwikkeling. Deze Maanfase wordt gebruikt voor persoonlijke groei, heling, of het zegenen van een nieuw project of onderneming. Nieuwe Maan is de periode van een geheel nieuw begin waarbij nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd.
Op de dag van de nieuwe Maan zelf, vindt de transformatie van oud naar nieuw plaats. De reden is dat je door een transformatiefase van de Donkere naar de Nieuwe Maan, waarin het oude plaats maakt voor het nieuwe. Je kunt het zekere voor het onzekere nemen en deze dag als een rustpunt beschouwen. Mediteer op wat je losgelaten hebt en concentreer je op een nieuwe, frisse start.

Toenemende (ook wel wassende genoemd) Maan
Vrij snel na de Nieuwe Maan is de fijne sikkel van de toenemende Maan te zien. Alles wat aan het lichaam wordt toegevoegd, alles wat het lichaam opbouwt en sterkt, werkt gedurende deze twee weken dubbel zo goed. In deze fase wordt nieuwe energie vergaard. De natuur regenereert en versterkt zich. Het is de Wassende Maan die moed en energie schenkt om wat tijdens Nieuwe Maan werd bedacht ook daadwerkelijk te onderzoeken, aan te pakken en te ontwikkelen.

Volle Maan
De Volle Maan is een actieve fase waarin er veel om je heen gebeurt, het toppunt van energie, bescherming, vriendschap en liefde. De energie is nu bijzonder krachtig en hier kun je gebruik van maken om doelen te bereiken die net ietsje meer power nodig hebben. Je merkt het deze dagen om je heen: bijna overal waar je komt is het druk en bedrijvig. In élk opzicht, dus zowel positief als negatief.

De natuur brengt je veel
Gezondheid bevordert een leven in harmonie met de natuur. Wie leert meer met de natuur mee te stromen en samen te werken, kan zijn leven positief beïnvloeden. Natuurlijk leven betekent de door de natuur aangeboden krachten gebruiken.

Toeval bestaat niet. Je leeft samen met de natuur om jou heen, bewust of onbewust. Alle energieën smelten samen en wij leven in een zee van energie. Jij met jouw tuin, met de bomen in het park waar je veel komt, met de planten in jouw huis en de vogeltjes die jouw vogelvoer komen eten.

We kunnen heel veel meer samenwerken met de natuurkracht als we ons hiervoor openstellen.

Agenda
De komende volle Maan is 24 juli 2021 04.37u. De afstand tot de Maan is dan 373.276 kilometer.

De volgende nieuwe Maan is 10 juli 2021 om 03.17u. De afstand tot de Maan is dan 397.590 kilometer.

De huidige afnemende Maan periode is van 24 juni tot 10 juli 2021 en 25 juli tot 8 augustus 2021.

De komende toenemende Maan periode is van 11 juli tot 24 juli 2021 en 8 augustus tot 22 augustus 2021.

Bekijk hier de maanstanden voor dit jaar

Ik wens je een fijne vriendschap met de Maan toe en hoop dat je zult genieten van de samenwerking met haar.

Koester de natuur en je zult meer rust, succes en welzijn ervaren.

Voel je vrij dit artikel te verspreiden of te delen.
Graag tot de volgende keer.

Zonnegroet,
Lia