LIA OUENDAG

Betelgeuze  (1180 x zo groot als onze Zon)

29 graden tweelingen vinden we Betelgeuze in de horoscoop terug. Een enorme ster, een reuze zon die wat rood kleurt. Altijd makkelijk te herkennen door de afwijkende kleur en herkenbare positie boven de 3 sterren van Orion. Je kunt in jouw eigen horoscoop kijken wat er gebeurt op die 29 graden tweelingen. Worden er belangrijke aspecten gemaakt? Hoe dan ook, brengt de energie ons allemaal een boodschap op Aarde.  

Betelgeuze wordt al langer in de gaten gehouden maar nu lijkt de ster een show weg te gaan geven.Het eind is in zicht”,  werd mij al vele jaren geleden verteld op de sterrenwacht die ik bezocht. 

Maar Betelgeuze is er nog en lijkt dan nu opnieuw onrustiger dan anders. Het moment van “sterven” is onduidelijk, zeker omdat de tijd zoals wij die beleven in de ruimte niet bestaat en afstand, tijd en locatie vele dimensies betreft. 

Morgen, zou volgens spaceweather.com de dag zijn dat we veel kunnen waarnemen, ze schrijven: 

“On Monday evening, Dec. 11th, millions of people in South Florida may be able to look up and watch Betelgeuse disappear. The first magnitude red giant, famous for its threat to go supernova, will be occulted (eclipsed) by an asteroid. The occultation path stretches all the way from Miami to southern parts of Europe including Spain, Italy and Greece.

 Betelgeuze’s boodschap 

Wat interessant is, is dat Betelgeuze een boodschap heeft en een specifieke energie brengt. Niet zomaar is er nu zoveel aandacht voor deze ster. Het klopt in de tijd en de weken die we collectief doorleven.  

Natuurvolkeren vertaalden de energie van deze reuzester naar eer, voorkeur en rijkdom. Maar de negatieve invloed zou vertaald zijn naar de start van een periode van koppigheid, strijd, onbezonnenheid, veel energie en veel veranderingen. De energie van Betelgeuze werd veelal door natuurvolkeren in verband gebracht met rampspoed, gevaar en geweld.
 Het heeft een beetje de eigenschappen van Mars en Mercurius. Doen zonder erg lang na te denken en dan zoveel onrust aanrichten dat het lang onthouden zal worden. 

Astrologisch bekeken maakt Betelgeuze een inconjunct (lotsaspect) met Pluto wat duidt op het lot wat zijn ding doet. Er gebeuren dingen die wij niet kunnen weten, niet kunnen voorspellen maar toch precies de bedoeling zijn zoals het ons overkomt. De hand van God. Het gebeurt omdat het simpelweg in jouw zielsplan is opgenomen. Het gaat mentaal bekeken vaak over een ‘maar’, een ‘tegenslag’ of ‘een gevoel van mislopen” maar later blijkt dat het goed is geweest dat het anders liep dan je dacht. 

 Dat is wat betelgeuze met Pluto in dit aspect, ons wil vertellen. 

Veranderingen omarmen
Het is een prikkel groot te blijven denken en moedig te zijn veranderingen te omarmen. Gun jezelf wat! Denk in mogelijkheden. Voorzienigheid! Alles is er en alles is beschikbaar. Wat wil jij? Wanneer je deze Betelgeuze kracht positief gebruikt, ga je nu een start maken met een nieuwe periode vol moed, vertrouwen en avontuur. Je hebt niets te verliezen – gevoel. Alleen maar veel te winnen. De ziel wil het leven leven. Ontdek en ga de poort door.  

Straks, zullen wij terugkijken naar deze periode en denken: “Jee, wat is er toen veel veranderd!” 

Betelgeuze is slechts een onderdeel van grote veranderingen maar geeft wel een stevige symboliek af. Deze ster geeft aan dat het nu tijd is voor voorspoed, geluk, succes en eeuwige roem omdat ook jij in jouw familielijnen en unieke positie in deze wereld, het leven bent gaan leven. 

 De invloed van Betelgeuze op Aarde is tijdens de nieuwe maan van 13 december 2023 sterker omdat de positie dichtbij het MC staat en deze positie in de horoscoop duidt op veel invloed in ons sociaal maatschappelijke leven. Het is de taal van het universum, het is de symboliek van de horoscoop die vertaalt wat er kosmisch gebeurd. We kunnen er veel in herkennen en op die manier bewust zijn van de collectieve energie die beïnvloed wordt.  

Het persoonlijke leven wil meer geleid worden door de persoonlijke kracht, door jezelf! Geef jezelf leiding, geef richting aan je leven begin met het uitleven van jouw passie. We hebben een missie en die wil nu vanuit je tenen geleefd worden. 

Navelstreng, basis
Betelgeuze wordt ook wel in verband gebracht met onze navel, de navelstreng, de basis kracht die ons is doorgegeven door moeder. 

We krijgen een belangrijke energie aangeboden weer te durven vertrouwen op onze eigen navel, basis en oerkracht. Dat is wat Betelgeuze ons even wilde laten weten.  

 Bronnen: 

 • Uit mijn eigen werk 
 • Uit mijn eigen bronnen  
 • Naslagwerken:
  The Power of the Fixed Stars, Joseph E. Rigor
  The Living Stars, Dr. Eric Morse
  The Fixed Star Health and Behavior Imbalance, Ted George and Barbara Parker
  Fixed Stars and Their Interpretation, Elsbeth Ebertin