LIA OUENDAG

​Kosmische update 29 april

 

Lieve Aardebewoner, medemens en bondgenoot,

Deze keer praat ik jullie graag bij via dit geluidsbestand ook kun je hieronder een kosmische update lezen.


Van dromen naar realisatie

We hebben een mooie april maand gehad met een belangrijke invloed van Jupiter Neptunus waarbij zaken werden verzacht en ontspanning goed te vinden was. We snuffelden even een aantal weken aan meer rust en vrede in onszelf. De Zon scheen letterlijk en figuurlijk wat meer en we konden ons opwarmen. Alles leek te versoepelen en wat tot rust te komen.

Zonsverduistering wekt hartenergie op
In de aanloop naar de gedeeltelijke zonsverduistering van morgen, 30 april, hebben veel mensen deze week een verschuiving gevoeld. En dat klopt met de kosmische invloeden. Je kunt het idee hebben iets minder makkelijk af te stemmen tijdens de meditatie, iets meer zwaarte te voelen en “zomaar” wat uit je doen te zijn.
De energie van een zonsverduistering is intens, aardt heel sterk en zet je weer met je voeten op de grond. Het is een reality check en ook ons lichaam reageert hierop door wat zwaarte, loomheid en verinnerlijking.

Komende zes maanden
De zonsverduistering is hier in Nederland niet zichtbaar maar wel al enige dagen voelbaar. Er wordt deze dagen een begin gemaakt met een volgende fase die ongeveer een half jaar zal duren. Dit zal een verkenningsperiode zijn waarbij je de tijd wilt nemen om te doorvoelen wat het leven met je doet en jou overkomt. Het is een belangrijke en intense tijd die minder luchtig en licht zal voelen dan de maand april en bedoeld is orde op zaken te stellen en te gronden.

Vele inzichten
De volgende volle Maan is een Maansverduistering die voor afronding en “conclusies” zal zorgen. De komende twee weken geven veel inzicht, eye-openers en antwoorden op belangrijke vragen en thema’s. Deze Maansverduistering is op 16 mei van half 6 tot 7 uur ‘s morgens. We zullen het begin hiervan voor een stukje kunnen waarnemen.

Pluto retrograde: schaduwkanten horen erbij
De nieuwe Maan van 30 april 2022 loopt samen met Pluto die vanaf 29 april retrograde gaat lopen (terug in zijn baan). Dit wil zeggen dat van 29 april tot 8 oktober er een soort pauze knop wordt ingedrukt en het belangrijk is, zaken te doorgronden en vooral de vrede in jezelf te bewaren. Je zult er veel baat bij hebben jouw hartintelligentie te vergroten door een milde levenshouding, zelfliefde en zachte ogen. Werk je jezelf tegen of ben je vruchtbaar bezig en handel je inderdaad vanuit rust? Dat is wat de komende zes maanden duidelijker zal worden. Is het misschien belangrijk zaken onder ogen te zien en er niet meer voor weg te lopen? Zoals je deze week al bent begonnen, zul je wat “terug gezet” zijn om weer te aarden.
Wat gebeurt er en waarom? Kijk verder en doe onderzoek. We zullen de komende zes maanden opnieuw richting vinden en onze koers bepalen.

Des te belangrijker om te mediteren en veel positief geluid te maken. Te zingen, te glimlachen en naar mooie muziek te luisteren.

Jouw licht is goud waard.
Jouw glimlach doet wonderen.
Jouw positieve geluid brengt licht en vertrouwen.

Zing, dans en maak muziek
Muziek brengt je naar een hogere dimensie en jouw stem laat het geluid van jouw ziel horen. Als je soms voelt dat er een wat zwaardere energie om je heen zit, helpt het te zingen en muziek te maken. Drink ook wat meer water, ga naar buiten en weet dat het om een collectief proces gaat en niet alleen van jou persoonlijk.

Ruis oplossen
De huidige kosmische plattegrond laat zien dat oude issues aandacht vragen en de ruis aangepakt wil worden. Verbaas je niet over oude pijn die opkomt, herinneringen die je raken, ook in goede zin natuurlijk, en spontane confrontaties die ontstaan. Deze nieuwe Maan is een startsein jouw hartenergie te activeren, intuïtie belangrijk te maken en je over te geven aan een grotere kracht die ons leidt.

Jouw grond, jouw energie
We worden een beetje getest op onze lichtwortels en intenties. Vraag meer hulp als je dat nodig hebt. Blijf je goede voornemens trouw, handel en denk zo zuiver mogelijk. Een zonsverduistering wil je prikkelen de Zon in jezelf te activeren, grip laten voelen op jouw eigen leven en niet bang te zijn voor jouw eigen kracht.

Het feit dat we een andere maand ingaan met een andere sfeer is onderdeel van een grotere golfbeweging. Het biedt gelegenheid met helende energie te leven en gebruik te maken van jouw persoonlijke helende vermogens. We mogen uitgaan van overvloed, moeiteloos leven en overgave.
Dit voel je door middel van muziek, beweging en de stem.

Blijf helder, met je voeten op de grond en vertrouw op de grond onder je voeten. We worden gedragen en omhuld. Altijd.

Alle goeds gewenst, veel rust en vrede en een mooie helikopterview. Fijne weken!

Hartegroet,

Lia