LIA OUENDAG

Kosmisch Weerbericht Volle Maan 5 juli

Het is bijna volle Maan. 5 juli om 06.44u is het volle Maan.

Een moment. Een rustpunt. De Zon en de Maan ademen even heel diep in- en uit.

We mogen weer twee weken loslaten en voor veel kinderen, loslaten en vrij zijn in de naderende zomervakantie.

De volle Maan van 5 juli geeft een beeld van vrijheid en vernieuwing.

Onverwachte, prettige, gevoelsmatige veranderingen in de sfeer van werk, ambitie en grotere doelstellingen. We zullen steeds beter gevoelsmatig kunnen handelen, onze intuïtie durven volgen en ook onverwachte wonderen toe durven laten.

Want tevreden zijn is de trend. Met minder genoegen nemen. Verdiepen in het fijne wat er al is.

En dan, vertrouwen… rustig blijven… en genieten.

De Zon en Maan op 18 graden.

De graad van vriendelijkheid en medeleven en zorg voor de mensheid (het volk, het collectieve proces). Het is een aantal weken voor het toepassen van onze innerlijke kracht en als reactie op de derde verduistering van de afgelopen maand is er een reactie waarneembaar van hoe wij onze energie zijn gaan richten de afgelopen maanden. We leven richting de oogsttijd, de bloemen bloeien al volop en de natuur piekt!

Een nieuw begin door oorzaak en gevolg, en de consequenties van jouw eigen keuzes. Het is wat het is. En dat is de bedoeling.

De 18 graden tweelingen werd door Dane Rudhyar waar de zon aanwezig is, omschreven als een moment om jezelf te zijn in een nieuwe wereld. Wel in de wereld zijn maar niet van de wereld zijn. De mens die nieuwe vermogens om te ervaren heeft ontwikkeld, die hem in staat stellen uit het reservoir van het planetaire bewustzijn van de mens te putten! (Bron: Astrologische mandala)

De Maan op 18 graden steenbok. Een eerste gevoelsbehoefte aan het volgen van jouw richting en het aannemen van de pijl en boog. Onze vrije wil is goud waard. Dit aardse bestaan en deze fase zullen in het teken staan van de onverwachte verwondering. Ook een lotsaspect welke aangeeft dat de realiteitsslag en ontnuchtering zijn werk nog moet doen. Het helpt ons deze periode positief en vruchtbaar te benutten. Realiteit over de waanzin van regels en verborgen agenda’s van vele mensen, worden helder en de mist trekt groots op.

Hier kunnen we op vertrouwen.

Deze komende afnemende maanperiode tot 20 juli adviseer ik dan ook, rustig en betrouwbaar te zijn. Jouw weg te vervolgen, je niet te laten afleiden en verleiden maar aanschouwend de wereld te bekijken. Verwerk waar nodig achterstallige zaken, onderhoud en berust in dat wat je niet kunt veranderen.

De komende weken zijn huiselijke weken, in en om het huis weken, ontspannen en gemoedelijk.

 

De Rose kwarts, de octaëder (lucht element) en de zuiverheid horen bij de komende weken. Het zal je goed doen je te omarmen met deze energieën in meditatie en via het drinken van water met de energie van bergkristal en Rose kwarts (pak een grote kan water, leg hier liefdevol en met aandacht de twee stenen in en drink gedurende de dag regelmatig een slokje).

Geniet mooi medemens, laat je verwennen en wees lief voor elkaar.

Hartegroet,

Lia