LIA OUENDAG

Kosmisch Weerbericht 8 juni. Het mag zijn zoals het is.

Lief medemens,

Onze verhuizing is achter de rug. Geslaagd en voorspoedig zijn we geland in Blijdenstein. Een praktijk tussen zes oude bomen, vogels en weids landschap naast de Wold Aa. Ik voel me dankbaar, heb ontzag voor de krachtvelden en ben onder de indruk van de samenloop van omstandigheden. Wat een voorrecht om deze fase op Aarde te zijn en deze indrukwekkende tijd met bijbehorende stappen met elkaar te ervaren. We leven naast een kerkje uit 1200 opgedragen aan Maria Magdalena. Haar zachte energie is voelbaar en geeft veel vertrouwen en veiligheid.

Ik realiseer me dat op veel plekken in de wereld deze rust er niet is.

De horoscoop van vandaag spreekt boekdelen. Deze periode is intens en in zekere zin strijdbaar. En juist daar ligt de uitdaging. Om de strijd niet (meer) aan te gaan. Om de rust en wijsheid voor te laten gaan. Een tijd om risico’s te durven nemen als je voelt dat het goed voor je is en ook jouw dierbaren zal verrijken.

Voel je een impasse? Een soort niemandsland gevoel?

Of kun je je afstemmen op de kansen en overvloed van de nieuwe levensvorm die steeds actueler wordt? Een fase waarbij we het op kleinere schaal, met minder mensen om ons heen, in afstemming met onze behoeften en groeipotentieel, met een betrekkelijke behapbaardere wereld in tevredenheid kunnen gaan vinden? En wat vinden we dan?

De verbinding met ons zelf. Vertrouwen in ons zielsplan. Rust.

Er wordt aan de ene kant veel van ons gevraagd. Kijk naar de huidige aspecten zoals maan conjunct Pluto en Jupiter inconjunct de noordknoop. De uitleg hiervan is het lotsaspect van de collectieve leerweg om zo zuiver mogelijk te groeien en door te ontwikkelen. Ons te ontdoen van ruis op alle niveaus. Te vereenvoudigen daar waar mogelijk. En hierbij de confrontatie met de waarheid aan te gaan.

Het kan eenzaam voelen, met Saturnus driehoek Plejaden is juist de steun erg voelbaar wanneer je in de stilte durft te zijn en kunt aanvaarden wat er is. Zodra we ons over durven geven en ontvankelijk zijn voor wonderen en overvloed, stroomt het direct naar je toe.

De les om uit oude gedachtenpatronen te komen, is hardnekkig. Maar daar kun je bij geholpen worden. Herken de verstijving, mentale onrust en terugtrekkende beweging. Het ego is niet snel tevreden. Maar de ziel wel…

De kunst om hierbij te durven vragen, aan elkaar, aan jouw gidsen, aan jouw hoger Zelf is een speciale vaardigheid.

De zonnevlammen worden weer gezien en gevoeld. De afgelopen weken waren er meerdere achter elkaar. Zowel zonnewinden als zonnevlammen zijn gemeten. Ze hebben een ander effect en ander doel.

De zonnevlammen vallen samen met grote groei. Zonnevlammen geven een grote lichtkracht af, bieden de Aarde een concentratie van groot licht en andere informatie. Het is fijn wanneer we een helende meditatie doen wanneer we ons wiebelig, onzeker, emotioneel en stijf voelen in ons lichaam. Dit zijn onder andere de verschijnselen van zonneactiviteit op ons lichaam. Muziek is een manier om dit vertrouwen en deze innerlijke verbinding te herbeleven. Hierbij een link met mooie klassieke muziek. Of deze link van Estas Tonne/gitaar.  Of deze link met nature’s healing music.

Denk aan jouw hart, aan de automatische verbinding tussen de zon en jouw hart die altijd aanwezig is en richt je op dankbaarheid en berusting. Adem diep uit, adem steeds langer uit en adem rustig in door jouw neus. Vertrouw erop dat jij het effect van zonneactiviteit op een prettige en veilige manier kunt ontvangen en verwerken. Dank onze Zon, voor haar belangrijke rol in ons leven en voel dat naast onze Zon ook andere zonnen zoals Sirius, Arcturus, Regulus en Sagittarius A belangrijk zijn en onderdeel zijn van ons leven en lichamelijk functioneren.

Rond vorig jaar september 2019 werd er een grotere opnamekracht gemeten vanuit het galactische centrum. Het was alsof er een stofzuiger aan ging en veel gasmaterie naar zich toe trok. Dit veroorzaakt licht. Licht wat gemeten en gezien kan worden. Zie hier een laagdrempelig filmpje wat dat uitlegt.

Hoe bijzonder dit astronomische fenomeen is, blijkt uit de aardse ontwikkelingsweg die synchroon loopt. Ook wij mensen zijn actief met “opruimen” op alle niveaus en ook wij veroorzaken hiermee licht en meer rust. Hoe fijn voelt het niet als je wegrijdt bij de milieustraat of de kringloop en je hebt weer kilo’s afval en oude spullen los kunnen laten? Dit is wat er ook in het groot gebeurd.

Alleen daarna is het even wennen. Die gewenning is nu. We wennen aan een nieuwe fase. Zoeken een houding en vooral houvast en stabiliteit. De Nederlander wil graag weten waar hij aan toe is en krijgt de kans soepel en flexibel te zijn. Want, onze vrijheid is veel waard.

Er is een duidelijk conflict zichtbaar tussen de overgave naar hogere doelen en het onzichtbare versus de overlevingsdrift en actie modus. Het zal de bedoeling zijn te oefenen geduldig te zijn, doelen helder te houden en geen concessies meer te willen doen naar minder of onzuiver.

Rechtvaardigheid is een groot goed.

Redelijkheid is voelbaar en ook meetbaar.

Met de astronomische Zon, onze enige Zon, in Stier willen we dit voelen: stabiliteit, duidelijkheid en contact met de grond, omgeving en ons dagelijkse ritme.

Mars en Neptunus bij elkaar in Waterman is ons mentale veld onrustig en zijn we zoekende. Rond 13 juni is dit een exact aspect en kun je het idee hebben dat je je geloof even kwijt bent en de liefde niet meer voelt. We voelen ons regelmatig wiebelig en zijn zoekende naar het hogere doel. Waarom overkomt ons dit en wat kunnen we doen? Veel kunnen we doen… is wat blijkt uit iedere horoscoop. Juist nu kun je veel bereiken en veel manifesteren. Alleen niet vanuit het ego of persoonlijke drijfveren maar vanuit het besef dat wanneer je je aansluit op een groter netwerk, je je gedragen en omhuld wordt. Vanuit de rust, weet je wat en wanneer je iets “moet” doen.

Uranus in Ram geeft heldere eyeopeners en inzichten en geeft de onverwachte wendingen weer die we in ons leven mogen ontvangen. Ineens is de wereld anders. Ineens komt er een wending die we niet hadden voorzien of spontaan is daar de reddende engel die het juiste precies op tijd op jouw pad brengt. De astrologie (valt onder Uranus energie) kan kort maar krachtig worden ingezet om praktisch te blijven handelen conform jouw zielsplan.

Als je even niet meer weet, welke richting het op zou moeten gaan… schroom niet het universum richting te laten bieden.

Voel je welkom onder de sterren en in mijn praktijk op Blijdenstein. Met alle plezier belicht ik jouw zielsplan en kansen in deze bijzondere tijd.

Graag tot ziens en een volgende keer.

Zonnegroet,

Lia