LIA OUENDAG

 

Kosmisch weerbericht 28 oktober

Het leven is een ervaringsweg
Een beetje geluk hebben we nodig.
Het leven brengt ons wat we nodig hebben.
Soms is dat leuk, soms is dat minder leuk.

Onze ziel is veerkrachtig en weet dat het leven blijft bewegen. We groeien mee met onze zon, met de natuur en zijn onderdeel van het grotere kosmische lichaam.

Actuele zonnevlammen
Onze zon is actief. We nemen zonnevlammen waar die de afgelopen en de komende dagen prachtig noorderlicht veroorzaken. Deze vlammen brengen een regelmatige pulse, een duwtje kun je zeggen, een prikkel met nieuwe informatie aan onze atmosfeer. Ons lichaam reageert hierop, het hart begrijpt de taal van de zon. Wat je kunt merken is een “ander hoofd”, lichte energie, flow wanneer je de rust kunt nemen dit op te nemen en stress wanneer je op intellectueel niveau door wilt duwen. Zonnevlammen staan symbool voor geestelijke groei en het versterkt onze hartintelligentie. Het helpt deze dagen meer stil te staan, letteriljk en figuurlijk om even uit te ademen. Om je heen te kijken en waar te nemen.

Geluk
Het geluk in deze volle Maan horoscoop (31 oktober om 15.51u) is te vinden in jouw eigen vermogens. Jouw kracht en jouw mogelijkheden bevinden zich in jou, in jouw inspiratie en jouw persoonlijke kosmische antenne. Jouw lichaam vormt deze antenne en is altijd wakker.

Je kunt meer dan je denkt
Heb je last van de schroom en denk je vaak: “Dat is te groot, dat is te veel, dat kan ik niet!”, dan kan dat nu plaats maken voor verwondering en onverwachte meevallers. De boomerang komt deze tijd, pijlsnel terug. Wie goed doet, goed ontmoet. De zuivere intenties worden beloond door flow en warmte. De mentale, ego gerelateerde focus zal het hogere doel meestal niet dienen en sneuvelt op korte termijn.

Je neemt jezelf mee
Het ongrijpbare en de onduidelijke koers van deze tijd is relatief. De komende crisis en de huidige oorlogssituatie duurt nog even voort maar brengt ook andere patronen en veel kwaliteit. Mensen kunnen plan B bedenken. Veel mensen zullen gaan kiezen voor een ander beroep en een nieuwe sociaal maatschappelijke invulling. Met steun van elkaar, van jouw medemens en gezamenlijke collectieve initiatieven, vinden wij onze weg en kan kwaliteit van leven toenemen.

Voor jezelf op blijven komen
Met een Mars en Mercurius retrograde zal de energie wisselend zijn. Afspraken verrassende wendingen nemen. Erger je niet, verwonder je wat en laat direkt los wat je toch niet kunt veranderen. Het is een periode tot 14 november waarbij Mars je vraagt jouw motivaties te onderzoeken en energie niet te verspillen. Houd moed! Maak je niet te boos en te druk. Het verandert allemaal gauw genoeg weer.

Liefde op straat
Het is niet langer de overtuiging of de religie die ons voort stuwt maar de logica en helderheid van het gewone leven. Geluk vinden we in de liefde en de schoonheid om ons heen. “De liefde ligt op straat”, zei een bijzondere man in Den Bosch tegen ons. “Kijk dan”, zei hij, “zoveel mooie mensen op straat. Zoveel moois te zien, te horen, te beleven. Overal liefde.” Ik moet vaak denken aan deze man.

Een hele fijne week gewenst en blijf gezond mooi medemens. Heel graag tot de volgende keer.

Hartegroet,
Lia 

Meer lezen? Lees dan hier mijn laatste nieuwsbrief